سرویس ترجمه سایت فردا: اشاره ترامپ به توافق بزرگ با ایران بعد از انتخابات ماه نوامبر در مراسم امضای توافقنامه مشترک امارات، بحرین واسرائیل بیهوده نبود بلکه نشانه ای بود از بازخوردهای مثبت با طرف های تاثیرگذار مذاکرهکننده در ایران و به طور مثال جناح اصولگرایان که در مجلس، همچنین بخش نظامی و حوزه های تاثیرگذار دیگر قدرت را در اختیار دارند.
یکی از فرستادگان ایران در گفتوگو با الجریده ارائه پیشنهادی از سوی عوامل ترامپ به یکی از شخصیت های تاثیرگذار اصولگرا در تهران را مورد تایید قرار داد که منجر به برگزاری نشست مشترکی بین دو طرف در هفته گذشته و به میزبانی کشور عمان شده است.
این منبع همچنین تشریح کرد که فرستاده های ترامپ در این جلسه پیشنهاد امضای توافقنامه جدیدی را بین دولت آتی ایالات متحده و رئیس جمهور بعدی ایران و نه حسن روحانی ارائه کرده اند.
او اظهار داشت: نمایندگان ترامپ بر این موضوع تاکید کردند که او دوباره به عنوان رئیسجمهور انتخاب خواهد شد اما آنها نمیخواهند با دولت حسن روحانی بر سر میز مذاکره بنشینند چراکه هیچ قدرتی برای اجرای تعهدات خودش ندارد.
طرف آمریکایی همچنین در این نشست اعلام کرد بر اساس اطلاعات سازمان های اطلاعاتی این کشور کلیه پیشن بینیها حاکی از پیروزی جناح اصولگرا در انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران است و این جناح میتواند تمامی نیروها و قوای تاثیرگذار در کشور را دور هم جمع کند. به همین دلیل آنها ترجیح میدهند با این جناح به تفاهم مشترک برسند و به شکل نهایی به اختلافات بین واشنگتن و تهران پایان بدهند.
او اضافه کرد: نمایندگان ترامپ پیشنهاد دادند که جناح اصولگرا بدون آگاهی رسانه ها و به صورت مخفیانه ارتباطات دو جانبه را دنبال کند تا در ادامه پیرامون موضوعات مورد نظر ازجمله فعالیت های هستهای همچنین برنامههای دفاعی ایران و نفوذ ایران در منطقه مذاکرات و تفاهم لازم صورت پذیرد.
به گفته این منبع ترامپ خواستار توفق کلیه فعالیتهای ایران نیست بلکه شرایط و نگرانیهای این کشور را در منطقه درک میکند اما در طرف مقابل انتظار دارد ایرانیها هم شرایط و نگرانیهای او در خصوص منافع ایالات متحده همچنین مسئله امنیت اسرائیل در منطقه را بشناسند. در صورت حصول توافق نهایی تنها مرحله باقیمانده رسیدن به امضا بین ترامپ و رئیس جمهور بعدی ایران است.
حتی اگر ایرانیها بتوانند مقامات ارشد نظام را برای امضای این توافقنامه راضی کنند، ترامپ حاضر است شخصا این توافق را با آنها امضاء کند، حتی اگر مجبور شود برای رفع کامل تحریمها به ایران سفر کرده و کلیه تحریمهای کنگره آمریکا علیه ایران را تا زمانی که این کشور به تعهداتش پایبند باشد لغو کند.
به گفته این منبع طرف آمریکایی اصرار ندارد که کلیه توافقات صورت گرفته در یک توافق دو جانبه مشترک به صورت رسمی اعلام شود بلکه این امکان وجود دارد که دو توافقنامه امضاء شود، یکی به صورت علنی و یکی به شکل محرمانه.
گفته می شود نمایندگان جناح اصولگرا گزارش روند این مذاکرات را به اطلاع مقامات ارشد نظام رسانهاند و در انتظار پاسخ او هستند.