ادویه مخصوص پلو ایرانی یا ادویه پلویی نوعی چاشنی خوش عطر و طعم است که از آن برای مزه دادن به برنج استفاده میشود. این ادویه را در پلوی ساده یا مخلوط میتوانید استفاده کنید. طبع ادویه پلویی گرم است و اگر از آن بعد از آبکش کردن برنج استفاده کنید طبع سرد برنج را معتدل میکند. تهیه این ادویه بسیار ساده و راحت است.
بیشتربخوانید:
مواد اولیه برای درست کردن ادوبه مخصوص پلوی ایرانی
پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری
پودر گل سرخ: 2 قاشق غذاخوری
زیره سیاه: 1 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: 1 قاشق چایخوری
هل سبز: 10 عدد
میخک: 1 عدد
جوز هندی: به مقدار لازم
تکه بسیار کوچکی از جوزهندی را با رنده ریز رنده کنید.
همه مواد را همراه جوز هندی در مخلوط کن بریزید.
هل را با پوست به مواد اضافه کنید و آنها را کاملا آسیاب کنید تا ادویهای یکدست به دست بیاید.
بیشتربخوانید:
نکات مهم برای نگهداری از ادویه پلویی
ادویه را در یک ظرف تمیز و عاری از رطوبت نگهداری کنید. در ظرف را کاملا محکم کنید تا از ورود هوا به ادویه جلوگیری کنید.
این ادویه را میتوانید در عدس پلو، پلو ماش، لوبیا پلو و انواع پلوهای ترکیبی استفاده کنید.
ادویه را در یک ظرف شیشهای بریزید و به مدت 1 هفته از آن استفاده کنید.
بهترین کار این است که این مواد را به صورت تازه از عطاری تهیه کنید و خودتان آنها را در منزل آسیاب کنید. اگر نگران آسیب دیدن تیغههای دستگاه به وسیله دارچین هستید بهتر است ابتدا چوب دارچین را در هاون بکوبید، سپس آن را در آسیاب نرم کنید.
برای تهیه ادویه پلویی از زیره تازه و خوش بو استفاده کنید و با استفاده از میکسر آن را پودر کنید. دقت کنید که مواد ادویه باید کاملا یکدست، نرم و پودر شوند. جوزهندی را با استفاده از قسمت تیز و ریز رنده پودر کنید.
جوزهندی عطر بسیار تندی دارد و مزه آن نیز غالب است؛ بنابراین در اندازه گیری مقدار آن در ادویه بسیار دقت کنید.