آش بادمجان یکی از آش های خوشمزه و خوش طعم ایرانی است که در طرز تهیه آش بادمجان از گوشت و حبوبات فراوانی استفاده می شود. شما همراهان عزیز می توانید این آش خوشمزه را در ماه مبارک رمضان هنگام افطار و یا به عنوان پیش غذا نیز میل نمایید.
آش دوغ و آش بادمجان و آش رشته از انواع آش های محلی و پرطرفداری می باشند که به راحتی می توانید آن ها را در منزل تهیه نمایید و از طعم بی نظیر آن ها در کنار افراد خانواده لذت ببرید.
مواد لازم برای چهار نفر
- آب : 2 لیتر
- روغن : 100 گرم
- گوشت گوسفندی : 300 گرم
- کشک : 1 لیوان
- بادمجان : 1 کیلو گرم
- لوبیا سفید: 100 گرم
- لوبیا چیتی: 100 گرم
- لوبیا قرمز: 100 گرم
- نخود: 80 گرم
- بلغور گندم : 250 گرم
- نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه : به میزان لازم
- نعنا داغ : 1 قاشق سوپخوری
- سیر داغ : 1 قاشق غذاخوری
- پیاز داغ : 3عدد ( چهار قاشق غذاخوری )
طرز تهیه آش بادمجان
برای درست کردن آش بادمجان بهتر است که از شب قبل حبوبات را بخیسانید. گوشت را با پیاز و یک لیتر و کمی فلفل سیاه در داخل قابلمه مورد نظر بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا گوشت شروع به پختن نماید.
پس از اینکه گوشت کاملا پخته و نرم شد آن را از قابلمه خارج کرده و به قسمت های خیلی کوچک تقسیم می کنیم یا می توان آن را ریش ریش نیز کرد.
در مرحله بعدی طرز تهیه آش بادمجان, حبوبات را در درون آب جوشیده گوشت با کمی نمک روی حرارت قرار می دهیم تا خوب پخته شوند. پس از آن گندم بلغور را به آن اضافه کنید تا خوب لعاب بدهد. بادمجان ها را پوست کنده و خرد کنید سپس آن ها را با کمی زردچوبه در داخل ماهی تابه با کمی روغن سرخ نمایید.
پس از سرخ شدن آن ها را به مواد دیگر آش اضافه کرده تا کمی جوش بخورند. گوشت را به همراه نعناع داغ و سیر داغ و پیاز داغ داخل آش بریزید تا بجوشد و کمی جا بیفتد. هنگامی که آش لعاب داد کشک را نیز به آن اضافه کرده تا خوب حل شود. پس از آن که آش آماده شد آن را داخل ظرف دلخواه خود بریزید و با سیر داغ و پیاز داغ و کشک باقیمانده آن را تزئین کنید.
دستور تهیه آش بادمجان به روشی دیگر
آش بادمجان از جمله آش های محبوب و پرطرفدار در شهر های بروجرد، تویسرکان، کرمانشاه و سبزوار می باشد که به روشهای مختلفی می توان آن را طبخ کرد، در این دستور پخت از آب گوشت و یا آب قلم استفاده کرده ایم که به جای آن از آب معمولی نیز می توانید استفاده کنید، بنابراین برای یادگیری این آش خوشمزه می توانید تا پایان مطلب همراه ما شوید.
مواد لازم
- بادمجان قلمی متوسط/ 4 عدد
- کشک/ یک پیمانه
- آرد/ 2 قاشق غذاخوری
- آب گوشت یا آب قلم/ 4 پیمانه
- پیاز متوسط/ 2 عدد
- عدس/ 2 پیمانه
- روغن/ نصف پیمانه
- نعناع خشک/ به مقدار لازم
- سیر/ یک بوته
دستور پخت آش بادمجان خوشمزه
برای تهیه این نوع آش، در ابتدا بادمجان ها را بعد از پوست گرفتن به شکل مکعبی ریز خرد کنید و سپس شسته و آبکشی کنید، بعد کمی نمک به آنها بزنید.
سیر ها را نیز پوست گرفته و با رنده ریز خرد کنید. بادمجان های خرد شده را داخل قابلمه ای بریزید و بدون روغن تفت دهید، سپس مقداری روغن (حدودا نصف مقدار روغن ذکر شده در مواد بالا) را به آن اضافه کنید و بعد از سرخ شدن آنها، سیر را بیفزایید.
بعد از سرخ شدن کامل بادمجان ها و سیر، آب گوشت و قلم را اضافه کرده و بعد حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید، بعد از اینکه آب به جوش آمد، حرارت آن را کم و ملایم کنید، سپس عدس های شسته و آبکش شده را بیفزایید.
در این مرحله از طرز تهیه بادمجان ، باقی روغن را درون تابه ای بریزید و پیاز درشت خرد شده را داخل آن سرخ کنید، سپس نمک، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید، سپس آرد را کم کم به آن بیفزایید و اجازه دهید مواد به خوبی سرخ و طلایی رنگ شوند، اکنون با استفاده از گوشت کوب همه مواد را به خوبی میکس کنید و به مواد داخل قابلمه آش اضافه کنید.
بعد از اینکه آش جوشید و جا افتاد (غلیظ شد)، یک پیمانه کشک جوشیده شده را به آن اضافه کنید و بعد آماده سرو کنید و با نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزئین نمایید.
آش بادمجان را می توانید در وعده نهار و شام و پیش غذا نیز استفاده نمایید. امیدواریم از دستور پخت آش بادمجان خوشمزه و خوش طعم در منزل خود به اندازه کافی لذت ببرید و لحظات بسیار شاد و خوبی را در کنار افراد خانواده خود سپری کنید. برای مشاهده آموزش پخت انواع آش و سوپ کلیک نمایید.