آش از غذاهای ایرانی است که معمولا در هر منطقه و محلی به سبکی خاص تهیه می شود. آش خرفه، آش بادمجان، آش گندم و… از انواع آش خوشمزه و مقوی می باشند. پیشنهاد می کنیم تا پایان طرز تهیه آش چغندر قرمز یا همان آش لبو ما را همراهی نمایید.
مواد لازم
- چغندر قرمز: 500 گرم
- بادمجان: 2 الی 3 عدد
- کشک ساییده: 2 پیمانه
- برنج نیم دانه: یک پیمانه
- سبزی آش(اسفناج، برگ چغندر،گشنیز، جعفری و تره): نیم کیلو
- ترخون، مرزه، شنبلیله و نعناع: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، زرچوبه و فلفل: به میزان لازم
- لوبیا قرمز: نصف پیمانه
- لوبیا چیتی: نصف پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- نخود: نصف پیمانه
طرز تهیه آش چغندر قرمز
برای تهیه آش چغندر مانند تمام آش ها ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب فبل خیس کنید. فردای آن روز نخود و لوبیا را درون قابلمه ریخته و با کمی نمک اجازه دهید تا پخته شوند.
یک ساعت که گذشت, عدس را به آن اضافه کنید. تلخی بادمجان ها را گرفته و سرخ کنید.
برنج را به همراه نمک و زرچوبه در ظرفی جدا بپزید. بعد از 30 دقیقه سبزی جات ساطوری شده به همراه بادمجان های سرخ شده و چغندرهای قرمز خرد شده به برنج اضافه کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه آش چغندر, همه مواد را به مدت 30 الی 35 دقیقه با شعله کم بپزید. مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. حالا حبوبات پخته شده را به آن اضافه کنید. قابلمه را 10 دقیقه بر روی شعله قرار دهید.
حالا شعله اجاق گاز را خاموش کنید تا مواد از جوش بیفتد. آن گاه کشک را به آش اضافه کنید و هم بزنید.
طبیعی است رنگ آش شما به رنگ خوش رنگ قرمز متمایل است. روی کاسه آش را می توانید با سیر، پیاز و نعنا داغ تزیین بفرمایید و نوش جان نمایید.
طرز تهیه آش لبو
آش لبو یا آش چغندر قرمز، غذا یا پیش غذایی خوش رنگ و بسیار مفید و مقوی می باشد که طرفداران خاص خود را دارد، حال می توان این نوع آش محلی و خوشمزه را به روشهای مختلفی طبخ کرد، در این قسمت قصد داریم دستور تهیه آش لبو با طعمی ترش و عالی را در اختیارتان قرار دهیم، بناراین در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- لبو/ یک کیلوگرم
- نخود/ نصف پیمانه
- لوبیا/ نصف پیمانه
- عدس/ نصف پیمانه
- رشته آشی/ 250 گرم
- قره قروت/ 200 گرم
- نمک و فلفل/ به مقدار لازم
- نعناع داغ/ به مقدار لازم
دستور تهیه آش لبو خوشمزه
در ابتدا لبو ها را تمیز بشویید و با پوست درون ظرف آبی بگذارید تا بپزد، بعد نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کرده اید را نیز بپزید.
بعد از پخت لبو ها آنها را پوست بگیرید و رنده کنید. سپس لبو های رنده شده و عدس را به همراه مقداری آب بگذارید بپزد، بعد از پختن عدس, نخود و لوبیا های پخته شده را اضافه کنید، سپس رشته آش را بیفزایید و اجازه دهید رشته ها نیز بپزند.
در حین پختن آش، نعناع داغ را اضافه کرده و نمک و فلفل و قره قروت را نیز بیفزایید، سپس اجازه دهید تا آش به خوبی پخته شده و کاملا جا بیفتد، بعد از اینکه قره قروت حل شد و آش طعم پیدا کرد، آش شما آماده شده است و می توانید آن را سرو کرده و نوش جان کنید.
نکته : طعم این آش بستگی به ذائقه افراد دارد و هر کسی می تواند با توجه به ذائقه اش، مقدار قره قروت را اضافه یا کم کند، حال در صورتی که طعم ترش را می پسندید می توانید مقدار قروت افزوده را زیاد کنید و در غیر این صورت مقدار کمی از آن را بیفزایید.
از اینکه در دستور تهیه آش چغندر همراه ما بودید، صمیمانه سپاس گذاریم و امیدواریم مطالب ما در این زمینه مورد توجه شما قرار گرفته باشد. در صورت تمایل برای دیدن انواع آش کلیک نمایید.