ساخت آش شلغم با گوشت چرخ شده حدودا 170 دقیقه زمان می برد. آش شلغم دارویی مناسب برای سرماخوردگی و زکام می باشد. شلغم تقویت کننده سیستم دفاعی بدن، مقوی معده و روده و اشتها آور است و در درمان سرفه بسیار موثر مفید است، در ادامه مطلب طرز تهیه آش شلغم را به شما دوستان آموزش خواهیم داد بنابراین، اگر شما نیز علاقه زیادی به تهیه آش در منزل دارید پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.
طرز تهیه آش شلغم با طعم بی نظیر
مواد لازم آش شلغم برای 10 نفر :
1 – شلغم : 1500 گرم
2 -برنج : 200 گرم
3 – پیاز داغ : 3 قاشق غذاخوری
4 – گوشت چرخ کرده : 500 گرم
5 – لپه یا عدس : 100 گرم
6 – زردچوبه : 1 قاشق مرباخوری
7 – روغن : 150 گرم
8 – نمک و فلفل : به میزان لازم
9 – پیاز : 1 عدد
10 – آب لیمو ترش یا آبغوره : به میزان لازم
دستور پخت آش شلغم :
1 – پیاز را رنده کنید و با کمی نمک به گوشت چرخ شده اضافه و همه را باهم مخلوط کنید و کوفته ریزه یا همان قلقلی درست کنید.
2 – کوفته ریزه ها را درون قابلمه ی مناسبی ریخته و با پیاز داغ های آماده شده و مقداری روغن به خوبی تفت دهید تا قهوای رنگ شوند.
3 – سپس مقداری آب جوش و عدس یا لپه را به گوشت ها اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت ها و عدس یا لپه با حرارت ملایم بپزند.
4 – شلغم ها را شسته و با پوست معکبی خرد کنید و برنج را نیز خوب بشویید.
5 – شلغم های خرد شده و برنج شسته شده را همراه زردچوبه و نمک و فلفل درون قابلمه به مواد اضافه کنید.
6 – حرارت اجاق گاز همراه باید ملایم باشد تا آش به خوبی جا بیفتد و هر از گاهی آش شلغم را هم بزنید تا ته نگیرد.
7 – زمانی که آش غلظت مناسب را بدست آورد و همه ی مواد پخته شدند، آب لیمو ترش یا آبغوره را به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله اجاق گاز را خاموش کنید.
8 – آش شلغم آماده است ، می توانید در ظرف مناسب بکشید ، می توانید با نعناع داغ آش را تزیین کنید و سرو نمایید.
در طرز تهیه آش شلغم می توانید از گوشت مغز ران نیز استفاده کنید ، آن را قیمه قیمه کرده با پیاز داغ تفت دهید که البته طبیعی است مدت زمان پخته شدنش بیشتر شود. با توجه به ذائقه و سلیقه خود، از سبزیجات آش بخصوص اسفناج نیز می توانید در این آش استفاده کنید.
دستور تهیه آش شلغم
آش شلغم را می توانید با روش های مختلفی تهیه کنید که در ادامه مطلب دستور تهیه آش شلغم با روش دیگری را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد که بسیار ساده و راحت است فقط کافی است طبق مراحل تهیه آن پیش بروید تا آن را تهیه و نوش جان کنید، آش شلغم سبب تقویت سیستم ایمنی بدن تان در مقابل آنفولانزا و سرماخوردگی می شود زیرا، شلغم دارای مقادیر فراوانی ویتامین C است و کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن می کند.
مواد لازم :
- عدس: یک دوم لیوان دسته دار
- ماش : یک دوم لیوان دسته دار
- پیاز : سه عدد بزرگ
- برنج ایرانی : یک دوم لیوان دسته دار
- شلغم : چهار عدد متوسط
- سبزی آش : پانصد گرم ( تره، گشنیز، اسفناج و جعفری)
- فلفل، نمک و زردچوبه : به میزان لازم
نحوه تهیه :
ابتدا یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کرده سپس برنج، ماش و پیاز را داخل قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید به اندازه ای که آب روی برنج و ماش را بپوشاند و اجازه دهید برنج و ماش به خوبی پخته شوند.
حالا عدس را نیز جداگانه پخته و به قابلمه برنج و ماش بیفزایید سپس به آن سبزی آش همراه با فلفل، زردچوبه و نمک اضافه کنید و اجازه دهید سبزی های نیم پز شوند.
در مرحله پایانی، شلغم ها را بعد از پوست گرفتن به شکل ریز خرد کرده و به آش بیفزایید و اجازه دهید تا آش کاملاً پخته و جاافتاده شود و در این فاصله پیاز داغ تهیه کرده و آش را با پیاز داغ و کشک تزیین نمایید، نوش جان.
در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی بیشتر با دستور تهیه انواع آش و سوپ می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.