ژله از انواع دسرهای خوشمزه و خوش طعم می باشد که برای تهیه آن روش های زیادی وجود دارد و اگر شما تمایل دارید ژله ای زیبا و حرفه ای را در منزل تهیه کنید بهتر است با ترفندهای طرز تهیه ژله و علت نبستن ژله آشنا باشید.
علت نبستن ژله چیست ؟
ژله ها در انواع طعم و شکل های مختلف نظیر ژله خرده شیشه و ژله ویترینی و ژله تزریقی و … تهیه می شوند و بهتر است هر کدبانویی با تهیه ژله آشنا باشد تا بتوانید این دسر را به راحتی در منزل تهیه کند.

علل نبستن ژله
1.استفاده نادرست از میزان مواد اولیه
2. آماده سازی قالب به شیوه ای نادرست
3. حرارت دادن مایع ژله بیش از اندازه مجاز
4. برگرداندن ژله درون ظرفی مناسب به شیوه ای نادرست

ترفندهایی برای رفع مشکل نگرفتن ژله
1.طرز تهیه ژله
ابتدا یک بسته ژله با طعم دلخواه خود را درون ظرفی مناسب به همراه یک لیوان آب بریزید سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید و ژله را هم بزنید تا درون آب حل شد توجه داشته باشید که ژله باید به مدت یک دقیقه روی حرارت گاز بماند سپس باید 1/2 لیوان آب سرد به ژله بیفزایید و آن را هم بزنید و ژله را درون قالب دلخواه خود بریزید.

2. آماده سازی قالب ژله
قالب ژله را بهتر است از بین جنس های سیلیکونی یا پلاستیکی تهیه کنید همچنین برخی از قالب ها دارای جنس پیرکس و شیشه ای و فلزی و تفلون و … می باشند.
همه قسمت های قالب را به خوبی چرب نمایید سپس شکر را در کف قالب بپاشید و قالب را به مدت 30 دقیقه درون فریزر قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده قالب را از درون فریزر بیرون آورید و مایع ژله را درون آن بریزید و قالب را درون یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

3. برگرداندن ژله درون ظرف سرو
بعد از اینکه ژله به خوبی بسته شد قالب را به مدت 15 تا 20 ثانیه درون ظرف حاوی آب داغ قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده ژله را درون ظرف مورد نظر خود انتقال دهید. توجه داشته باشید که اگر زمان قرار دادن قالب ژله درون آب جوش بیش از حد باشد ژله ذوب می شود.
اگر تمایل دارید ژله را درون قالب پیرکس تهیه نمایید قبل از اینکه مایع ژله را درون ظرف بریزید مقداری آب به دیواره های ظرف بپاشید سپس مایع ژله را درون ظرف بریزید و برای درآوردن ژله از قالب نیز اجازه دهید تا ژله بعد از بسته شدن کمی در دمای اتاق بماند سپس ژله را با تکان هایی آرام درون ظرف مورد نظر خود برگردانید.

4. روشی برای زود بستن ژله
برای تهیه ژله فوری زمانی که ژله را به روش بن ماری حل کردید باید از 3/4 لیوان یخ به جای یک لیوان آب سرد استفاده نمایید و یخ ها را درون ژله داغ بریزید و هم بزنید تا حل شوند و بعد از ذوب شدن یخ ها قالب ژله را در طبقه بالا یخچال که خنک تر است قرار دهید تا ژله سفت و خوشمزه شود.

توجه داشته باشید که هر یک از نکاتی که برای طرز تهیه ژله ذکر شد اگر بدرستی رعایت نشود ژله به خوبی بسته نمی شود و شل خواهد شد و در نتیجه ظاهر آن زیبا نمی شود.