ماهنامه سفره ایرانی - امید شفایی: خورش آلو اسفناج از خورش های سنتی و معروف ایرانی است که هوادارانش کم نیستند. این خورش طعم بسیار لذیذی دارد و چه در میهمانی های رسمی و چه در مجالس دور همی جزو بهترین گزینه های طبخ است.
- میزان سرو: 4 نفر
- مدت زمان آماده سازی: 2 ساعت و 30 دقیقه
مواد لازم:- نمک: به مقدار لازم
- گوشت قرمز یا مرغ: نیم کیلو
- آلو (خورشتی یا جنگلی): 300 گرم
- تره: 400 گرم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- پیاز (درشت): یک عدد
- اسفناج (پاک شده): 750 گرم
- آب: 2 پیمانه
- لیمو عمانی یا آب لیمو: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. پیازها را در ظرفی مناسب نگینی و با روغن نیمه سرخ کنید و گوشت تکه شده را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. دو پیمانه آب را به مواد اضافه کنید. پس از به جوش آمدن و با کم کردن حرارت، اجازه دهید تا گوشت بپزد.
2. تره و اسفناج را بشویید و خرد کنید و درون تابه ای روی حرارت بگذارید تا کمی آب آن تبخیر شود. سپس مقداری روغن به آن بیفزایید و تفت دهید.
3. پس از تفت دادن، آلو و نمک و فلفل را به آن اضافه و خوب سرخ کنید و آن را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش خوب جا بیفتد و بپزد. نیم ساعت مانده به آماده شدن خورش می توانید از لیمو عمانی یا آب لیمو به عنوان چاشنی استفاده کنید.
نکته:
1. افزودن زعفران به خورش آن را خوشمزه تر می کند.
2. اگر آلو اسفناج ترش را ترجیح می دهید، از آلوچه جنگلی استفاده کنید.
3. اضافه کردن 4 تا 5 قاشق آب لیمو به همراه مقدار کمی شکر به خورش آن را خوشمزه تر می کند، همچنین به جای آب لیمو می توانید از 2 تا 3 عدد لیمو عمانی استفاده کنید.