ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

از آنجا که امشب شب یلداست، در این مطلب، طرز تهیه مرغ ناردونی را به شما آموزش می‌دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: یکی از غذا‌هایی که در فصل پاییز و زمستان می‌توان تهیه کرد، مرغ ناردونی یا مرغ اناری است. این غذا در واقع نوعی خورش است که همراه با پلو سرو می‌شود و در اصل متعلق به مناطق شمال ایران است، اما توانسته به نواحی دیگر ایران هم راه پیدا کند و جای خود را در دل همه باز کند. طبیعتا در دستور پخت مرغ ناردونی رب انار و دانه‌ی انار بسیار مهم است.

در این غذا می‌توان هم از انار تازه و هم از انار خشک استفاده کرد. در شمال ایران خصوصا مازندران، با استفاده از انار خشک در تمام فصول سال مرغ ناردونی می‌پزند. بسیاری از افراد هم این غذا را با انار تازه برای شب یلدا آماده می‌کنند. از آنجا که امشب شب یلداست، در این مطلب، طرز تهیه مرغ ناردونی را به شما آموزش می‌دهیم.

چطور مرغ ناردونی درست کنیم؟

مواد لازم

  • مرغ: 3 تکه بزرگ
  • آب انار طبیعی: 1.5 پیمانه
  • انار: 1 عدد
  • رب انار: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 1 عدد
  • سیر: 3 حبه بزرگ
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

چطور مرغ ناردونی درست کنیم؟

چطور مرغ ناردونی درست کنیم؟

طرز تهیه

1. برای شروع مرغ‌ها را به زردچوبه، نمک و فلفل آغشته کنید تا مزه‌دار شوند.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

2. سپس مرغ‌ها را در تابه با روغن و کره سرخ کنید. مرع‌ها را پشت‌ورو کنید تا هر دو طرف آن‌ها سرخ شود.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

3. پس از این که مرغ‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج و پیاز‌هایی را که به صورت نگینی ریز خرد کرده‌اید به تابه اضافه کنید. پیاز‌ها را تا جایی که کاملا طلائی شوند، تفت دهید.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

4. سیر‌ها را له یا رنده و بعد از طلائی شدن پیاز به تابه اضافه کنید.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

5. بعد از این که سیر کمی تفت خورد و عطر آن بلند شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و سیر، پیاز و رب گوجه فرنگی را با هم کمی تفت دهید. سپس رب انار را اضافه کنید. در طول این مدت حرارت شعله را زیاد نکنید چرا که رب انار اصلا نیازی به تفت دادن ندارد و حرارت بالا باعث خراب شدن طعم آن می‌شود.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

6. پس از اضافه کردن رب انار، بلافاصله آب انار را اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن باید میزان نمک، ترشی و شیرینی خورش را در این مرحله تنظیم کنید. در صورتی که رب انار شما خیلی ترش بود یا مایل بودید طعم خورش ملس باشد، می‌توانید کمی شکر به خورش اضافه کنید تا طعم متعادل تری داشته باشد.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

7. بعد از تنظیم ترشی خورش، مرغ سرخ شده را به آن اضافه کنید. مرغ‌ها را به آرامی داخل تابه بچینید تا آب خورش دور آن‌ها را بگیرد.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

8. در تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ‌ها در سس برای 2 تا 3 ساعت با حرارت ملایم بپزند و خورش جا بیفتد. در حین پخت مرغ‌ها را برگردانید تا همه جای آن‌ها به سس آغشته شود. قبل از سرو انار را که از قبل دانه کرده‌اید به خورش اضافه و بعد از 15 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. دقت کنید که دانه‌های انار نباید بیشتر از 15 دقیقه حرارت ببینند، در غیر این صورت رنگ قرمز زیبای خود را از دست می‌دهند و سفید می‌شوند.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ طعمی اصیل و بی‌نظیر

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان