مجله دیجیکالا - مریم ابراهیمی: اسفناج یکی از مغذیترین سبزیجات است و طعم بسیار قوی و خوشمزهای دارد. در آشپزی ایرانی غذاهای متنوعی با اسفناج تهیه میشود که بهترین و محبوبترین آنها خورش آلو اسفناج است. این خورش یکی از خورشهای اصیل ایرانی است؛ یک غذای مجلسی که جلوهای خاص به میز هر مهمانی میدهد. باتوجه به ذائقههای مختلف میتوان خورش آلو اسفناج را با مرغ، گوشت قرمز و حتی بوقلمون هم تهیه کرد که همگی بسیار خوشمزه هستند.
آلو در این غذا نقش بسیار پررنگی دارد و به نوعی کاملکنندهی طعم اسفناج است و بهترین گزینه برای این غذا آلوی بخارای طلایی است. طعم این غذا به واسطهی آلو، به سمت طعمی ملس و بسیار مطلوب میرود که با همهی غذاهای ایرانی متفاوت است. در اینجا قصد داریم فوت و فن تهیه یک خورش آلو اسفناج مجلسی و خوش طعم را آموزش دهیم که از خوردن آن سیر نخواهید شد.
مواد لازم برای 4 نفر
- اسفناج شسته، آبگیری شده و خرد شده: 900 گرم
- گوشت خورشتی: 250 گرم
- آلو بخارا: 10 عدد
- رب انار: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد
- زردچوبه، فلفل سیاه، ادویهی کاری، دارچین و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
1. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شود. سپس گوشت را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید تا جایی که آب گوشت کشیده و رنگ آن تغییر کند.
2. در این مرحله ادویهها را به جز نمک به گوشت و پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
3. آب را جوش بیاورید و به اندازهای که روی گوشت را آب بگیرد، به قابلمه آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به مدت 2 ساعت با شعلهی کم بپزد.
4. حالا اسفناجهایی که ریز خرد کردید را در تابه بریزید و تفت دهید تا آب اسفناجها کشیده شود.
5. وقتی آب اسفناج کشیده شد، کمی روغن به آن اضافه کنید و اجازه دهید اسفناجها با حرارت کم سرخ شوند.
6. وقتی گوشت پخت، اسفناج سرخ شده را به آن اضافه کنید. در صورت نیاز میتوانید کمی هم آب جوش به خورش اضافه کنید تا به غلظت دلخواه شما برسد. حالا اجازه دهید برای مدت 30 تا 40 دقیقه اسفناج هم پخته شود.
7. وقتی خورش شما به روغن افتاد، آلو بخارا، رب انار و نمک را به آن اضافه کنید.
8. خورش آلو اسفناج شما حاضر است؛ نوش جان.
اگر شماهم تجربهای در پخت این خورش خوشمزه دارید، با ما بهاشتراک بگذارید.