فرادید؛ کیک ساده خانگی یکی از خوشمزهترین و راحتترین میان وعدهها در سراسر دنیا است. این روزها به علت شیوع کرونا و سرمای زمستان، اکثر افراد در خانه ماندن را به بیرون رفتن ترجیح میدهند، پس با داشتن مواد اولیهای که در اکثر خانهها یافت میشود میتوانید به تهیه کیک خانگی بپردازید و در کنار خانواده میل نمایید.
به گزارش فرادید، پختن کیک در فر کاری بسیار راحت است، اما برخی خانهها فاقد این امکان بوده و تصور میکنند که توانایی پخت کیک را ندارند. اما جای نگرانی نیست چرا که تهیه کیک تابهای نیز کاری خلاقانه و به دور از هرگونه سختی است و شما میتوانید در این گزارش طرز تهیه کیک تابهای و کیک ساده اسفنجی داخل فر را یاد بگیرید.
همچنین، در صورتی که میخواهید کیک شما طعم شکلاتی داشته باشد میتوانید وانیل را از مواد لازم حذف کرده و به اندازه یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو جایگزین کنید. در صورت تمایل نیز میتوانید از شکلات کاکائویی پودر شده برای طعم بهتر کیک استفاده کنید.
در آخر میتوانید کیک را همراه با خامه، مربا، میوه و یا هرنوع خوراکی دیگری که مورد پسند ذائقه تان است، همراه با یک نوشیدنی گرم که در این هوای سرد بسیار می چسبد سرو نمایید.
مواد لازم برای پخت کیک ساده تابهای
تخم مرغ 5 عدد
شکر یک و نیم لیوان
روغن نصف لیوان
شیر یک لیوان
آرد سه لیوان
وانیل یک قاشق چای خوری
بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک بدون فر
داخل ظرفی تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن خوب هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس روغن را اضافه کنید دوباره هم بزنید، شیر را اضافه کنید دوباره هم بزنید. آرد و بکینگ را سه بار الک کنید و آرام آرام به موادتان اضافه کنید و با لیسک یا یک قاشق چوبی خوب هم بزنید
زیاد هم نزنید که پفش بخوابد، در حد مخلوط شدن کافی است. مایه کیک را که داخل قالب ریختید، قالب را بزارید داخل قابلمه و رویش دم کنی بگذارید و زیر قابلمه شعله پخش کن بگذارید. پنج دقیقه اول شعله ملایم رو به کم باشد. بعداز پنج دقیقه شعله را خیلی خیلی کم کنید مثل زمانی که برنج رو دم میکنید. تا بیست دقیقه اول در قابلمه را اصلا باز نکنید.
برای پختن کیک در قابلمه میتوانید یک فر خانگی درست کنید. برای اینکار به دو تا قابلمه در دو سایز نیاز دارید که قابلمه بزرگتر کار فر را انجام میدهد. بگذارید روی حرارت ده دقیقه درش را هم ببندید. بعد مواد کیک تان که آماده شد، داخل قابلمه کوچکتر با توجه به اندازه موادتان بریزید و سریع داخل قابلمه بزرگتر که روی حرارت بود را بگذارید و در آن را هم دم کنی بگذارید به مدت 45 دقیقه به هیچ عنوان در آن را باز نکنید.
بعد با یک خلال چوبی تست میکنید. بعداز آماده شدن هم درش را برندارید تا اینکه کامل سرد شود، چون پف کیک میخوابد.
نکاتی درباره تهیه کیک بدون فر
برای چرب کردن کف قابلمه بهتر است از روغن جامد و یا کره استفاده کنید. اگر روغن مایع در دسترس دارید میتوانید دیواره و کف قابلمه را چرب کنید و سپس مقداری آرد در قابلمه بپاشید. توجه داشته باشید که برای پخت کیک بدون استفاده از فر باید از قابلمهای استفاده کنید که درب مناسبی دارد و به خوبی کیپ میشود.
درب قابلمه را در حین پخت کیک برندارید، زیرا پف کیک میخوابد. میتوانید برای برشته کردن روی کیک آن را به صورت وارونه در قابلمه برگردانید و به مدت 3 دقیقه با شعله زیاد کیک را حرارت دهید. برای تزیین این کیک خوشمزه میتوانید از شابلون مخصوص طراحی کیک و توری زیر کیک و هر گونه اجسامی که برای تزیین کیک خانگی مناسب است استفاده کنید
همچنین میتوانید کیک را با کمک پودر پسته و یا پودر نارگیل نیز تزیین کنید.
مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی داخل فر
آرد سفید 2٫5 لیوان
شیر 1 لیوان
تخم مرغ 5 عدد
شکر 1٫5 لیوان
وانیل ¼ قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1٫5 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک داخل فر
اولین مرحله برای تهیه کیک اسفنجی آماده کردن فر است که تا زمان آماده شدن مایع کیک برای گرم شدن فر معطل نشویم، یکی از نکات مهم در مورد کیک اسفنجی این است که به هیچ وجه مایه کیک پس از آماده شدن نباید معطل بماند، زیرا ممکن است به اندازه کافی پف نکند.
برای تهیه کیک ساده ابتدا سفیده و زرده تخم مرغها از هم جدا میکنیم و در دو کاسه جداگانه میریزیم. در ادامه زردههای تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک ظرف جادار میریزیم و مواد را خوب هم میزنیم تا مایهای با رنگ کرمی و حالتی کشدار به دست بیاید.
در این مرحله سفیدههای تخم مرغ را با همزن برقی خوب هم میزنیم تا کاملا کف کنند و حجم شان زیاد شود. در این مرحله باید سفیدههای تخم مرغ را به حدی بزنیم که زمانی که کاسه را برگرداندیم سفیدهها روی زمین نریزد. سپس شیر را به ظرف حاوی زردههای تخم مرغ اضافه میکنیم و در ادامه سفیدههای تخم مرغ را نیز کم کم اضافه میکنیم و خیلی آرام مواد داخل ظرف را مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. پس از یکدست شدن مواد باید آرد را اضافه کنیم.
برای این منظور آرد سفید را دو مرتبه الک میکنیم تا کاملا صاف و یکدست شود. این کار باعث میشود که زمان مخلوط کردن آرد با دیگر مواد، آرد کمتر به شکل گلوله شود. پس از الک کردن آرد بکینگ پودر را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند.
در این مرحله آرد را کم کم به مواد دیگر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا آرد گلوله نشود. اگر آرد را به صورت یک جا داخل ظرف بریزید احتمال گلوله شدن ارد در کیک بسیار زیاد میشود، پس در این مرحله کمی با صبر مواد را هم بزنید تا در پایان کیک بهتری داشته باشید.
پس از اینکه تمام آرد را به دیگر مواد اضافه کردیم مواد را کمی مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه قالبی که برای پخت کیک آماده کرده ایم را با کمی روغن مایع چرب میکنیم. البته میتوانید از کاغذ روغنی هم برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب استفاده کنید.
پس از آماده شدن قالب مایه کیک را به صورتی دورانی داخل قالب بریزید. در ادامه قالب کیک را داخل فر که با 180 درجه سانتیگراد از قبل گرم کرده ایم قرار میدهیم تا اماده شود. برای اماده شدن کیک اسفنجی حدود 40 تا 45 دقیقه زمان نیاز است. البته به این دلیل که دمای فرهای مختلف با هم متفاوت است پس از 30 دقیقه کی را بررسی کنید تا کیک بیش از حد در فر نماند و خشک نشود.
یک روش قدیمی برای اینکه متوجه شوید کیک پخته است یا خیر وجود دارد که آن استفاده از خلال دندان است. زمانیکه که کیک را از فر خارج کردید یک خلال دندان داخل بدنه کیک فرو کنید اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید کیک شما مغز پخت شده است. پس از اینکه کیک را از فر خارج کردید اجازه دهید کمی خنک شود سپس آنرا از قالب خارج کنید.
نکات کلیدی تهیه کیک
چه نوع آردی برای پخت کیک اسفنجی مناسب است؟
مناسبترین آرد برای پخت انواع کیک و شیرینی آرد 3 صفر است که همه قنادیها و شیرینی فروشیها از آن استفاده میکنند. اگر میخواهید کیک پوکتر و ترد تری داشته باشید توصیه میشود که آرد خود را از فروشگاههای لوازم قنادی یا شیرینی پزیها تهیه کنید.
این آرد از آرد نانواییها سفیدتر، ریزتر و نرمتر است و به همین دلیل برای پخت کیک اسفنجی مناسبتر است. استفاده از آرد نانواییها به دلیل اینکه این نوع آرد دارای مقداری سبوس گندم میباشد باعث میشود کیک سنگین شود.
علت پف نداشتن کیک چیست؟
این سوال خیلی از کسانی است که برای اولین بار در منزل کیک اسفنجی درست کرده اند. اینکه کیک شما پف نکرده است دلایل متعددی میتواند داشته باشد که در ادامه به صورت مرحله به مرحله به این دلایل میپردازیم.
شاید خیلیها فکر کنند تنها دلیل پف کردن کیک وجود بکینگ پودر در میان مواد آن است، ولی اینطور نیست، بکینگ پودر به پف کرن کیک کمک میکند، اما تنها دلیل پف کردن کیک نیست. یکی از مهمترین دلایل پفکی شدن کیک اسفنجی تخم مرغ است.
اگر سفیده و زرده آن به خوبی هم زده نشوند کیک شما به خوبی پف نخواهد کرد. باید توجه داشته باشید زمانی که آرد را اضافه میکنیم نباید بیهوده مایه کیک را مخلوط کنیم، چون این کار باعث خوابیدن پف سفیه تخم مرغ میشود.
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود کیک شما پف نکند باز و بسته کردنهای مکرر درب فر است که این مورد در میان آشپزهای مبتدی بسیار شایع است. تا زمانی که 30 دقیقه از زمان پخت نگذشته است به هیچ وجه درب فر را برای مشاهده کیک باز نکنید زیرار باعث میشود که کیک شما به اندازه کافی پف نکند.
این دلیل هم میان آشپزها مبتدی شایع است. زمانی که مایه کیک شما آماده میشود بلافاصله باید آنرا درون فر قرار دهید زیرار اگر بیش از حد برای قرار گرفتن در فر معطل شود دیگر پف نخواهد کرد. برای جلوگیری از این مشکل همیشه فر را از قبل روشن کنید تا زمان اماده شدن مایه کیک معطل نشوید.