همانطور که می دانید یکی از غذا های سنتی ایرانی آش می باشد که با روش ها و طعم های متفاوتی نیز تهیه می شود که یکی از خوشمزه ترین آن، آش هویج و جو می باشد که در شهر همدان محبوبیت خاصی دارد، در ادامه مطلب شما را با طرز تهیه آش هویج و جو آشنا خواهیم کرد.
آش غذایی سرشار از فیبر و مواد معدنی است که کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن می کند و برای فصل زمستان بسیار مفید و مناسب است و همچنین به عنوان یک تغذیه مفید و عالی برای کودکان نیز محسوب می شود.
یکی از معروف ترین آش های همدان، آش هویج و جو است و جزو آش های سنتی و محلی این شهر می باشد که برخی از توریست ها برای خوردن این آش خوشمزه به شهر همدان سفر می کنند، دستور تهیه، این آش همدانی خوشمزه بسیار ساده و راحت است فقط کافی طبق مراحل تهیه آن پیش بروید تا آن را تهیه و نوش جان کنید، بنابراین اگر شما نیز علاقه زیادی به تهیه آش در منزل دارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم :
- گوشت چرخ کرده : دویست گرم
- هویج خرد شده : دو عدد
- فلفل، نمک و. زردچوبه : به میزان لازم
- پیاز داغ : سه قاشق غذا خوری
- بلغور : دو پیمانه
- نخود : نصف پیمانه
- کشک : به مقدار لازم
طرز تهیه آش هویج و جو با طعم عالی
در روش تهیه آش هویج و جو ابتدا به منظور از بین بردن نفخ نخود ها و همچنین زودتر پخته شدن آن را از شب قبل خیس کرده سپس داخل قابلمه ای مناسب آب ریخته و نخود را به شکل جداگانه بر روی حرارت بگذارید تا پخته شوند.
حالا هویج را بعد از شستن به شکل ریز خرد کرده سپس داخل یک قابلمه آب ریخته و هویج های خرد شده را همراه با بلغور به قابلمه بیفزایید و بر روی حرارت قرار دهید اجازه دهید تا پخته شوند.
در مرحله بعدی از طرز تهیه آش هویج و جو پس از اینکه نخود ها پخته شدند بلغور و هویج پخته شده را به آن بیفزایید و بگذارید موارد بر روی حرارت ملایم لعاب بیندازد.
حالا در این فاصله زمانی به پیاز داغ، گوشت چرخ کرده بیفزایید و شروع به تفت دادن کنید سپس مقداری فلفل، زردچوبه، فلفل و نمک به آن افزوده و مایه پیاز و گوشت را به قابلمه بیفزایید.
در مرحله پایانی اجازه دهید مواد لعاب بیندازد و در آخر به آش کمی کشک افزوده و داخل ظرف مناسب ریخته و با هویج و چند برگ ریحان تزیین نمایید، نوش جان.
نکات تکمیلی :
1. کشک را پیش از بردن کاسه آش بر سر سفره به آن بیفزایید.
2. این آش به دلیل داشتن بلغور، هویج و جو دارای مقادیر فراوانی فیبر است.
ضمن سپاس از همراهی شما عزیزان، امیدواریم از آشپزی این بخش نهایت لذت را برده باشید و با دستور تهیه این آش همدانی بسیار خوشمزه آشنا شده باشید تا بتوانید آن را تهیه و در کنار اعضای خانواده تان نوش جان کنید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با دستور تهیه انواع آش و سوپ می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.