اسپیسایکس اعلام کرد که بهمنظور فراهم کردن امکان دسترسی به اینترنت در مناطق قطبی زمین، از ارتباط لیزری بین ماهوارههای استارلینک کمک میگیرد.
ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس با انتشار توییتهایی اعلام کرد که در مناطق قطبی نیاز به ایستگاههای زمینی نخواهد بود و این ماهوارهها از طریق ارتباط لیزری با یکدیگر در ارتباط خواهند بود. براساس آخرین اطلاعات منتشرشده، ارتباط میان 10 ماهواره در مدار قطبی از طریق لیزری صورت میگیرد.
پرتاب ماهوارههای جدید استارلینک تقریبا دو هفته بعد از آنکه این شرکت توانست مجوز FCC برای ارسال 10 ماهواره به مدارهای قطبی را به دست آورد، انجام شد. طبق این مجوز، این ماهوارههای در ارتفاع 560 کیلومتری زمین مستقر خواهند شد.
در توییتهای ماسک آمده است: تمام ماهوارههایی که سال آینده پرتاب میشوند، مجهز به ارتباط لیزری خواهند بود. وی با اشاره به این موضوع که در سال 2022، سیستمهای لیزری به استانداردی جدید در ارتباط میان ماهوارهها تبدیل خواهد شد، عنوان کرد: در این مقطع زمانی، تنها ماهوارههای قطبی از این شیوه ارتباطی بهره میبرند.
اسپیسایکس در توضیحات خود برای FCC نوشت که با این سیستم، ساکنان منطقه آلاسکا هم میتوانند به اینترنت دسترسی داشته باشند.
طبق اعلام این شرکت، ماهوارههایی که در مدار قطبی قرار میگیرند، علاوه بر مردم ساکن در این مناطق، در اختیار دولت آمریکا و افراد وابسته نیز که قادر به دسترسی به اینترنت در این مناطق نیستند، قرار خواهد گرفت. پروژه استارلینک شرکت اسپیسایکس عرضه اینترنت به کاربران از فضا و بهواسطههای هزاران ماهواره را دنبال میکند.
منبع: آیتی ایران