ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه آش ماش خوش طعم و ایده آل + نکات پخت بهتر

با ماش می توان غذاهای متنوعی را از جمله ماش پلو و کوکو تهیه نمود. ماش جزء حبوبات می باشد که در عین مغذی بودن آن طعم بسیار خوشمزه ای را داراست. در این مطلب به طرز تهیه آش ماش می پردازیم.

طرز تهیه آش ماش خوش طعم و ایده آل + نکات پخت بهتر

ماش یکی از حبوبات مغذی می باشد که بیشتر در آسیا کشت می گردد و به نوعی یک گیاه اصیل آسیایی محسوب می گردد که از زمانهای خیلی قدیم در ایران نیز به وفور یافت می گردد. مانند سایر حبوبات دارای پروتئین گیاهی، فیبر و انواع ویتامین ها می باشد که می توان از جوانه آن نیز استفاده نمود از این رو در ادامه برای آشنایی با طرز تهیه آش ماش همراه ما باشید.

روش پخت آش ماش

ماش طعم بسیار خوشمزه و متناسب با ذائقه ایرانی را داراست. با ماش می توان انواع غذاها از جمله ماش پلو، کوکوی ماش و… را تهیه نمود. همچنین یک غذای محلی بسیار خوشمزه با ماش و سیب زمینی به همراه گوشت طبخ می گردد. ماش برای کاهش کلسترول خون و کم خونی مفید می باشد. در این مطلب به آموزش پخت آش ماش می پردازیم. که در آن طبق دستور تهیه آش ساده از سبزیجات مخصوص آش ( تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) استفاده می شود که البته در این آش از سبزی کمتری بهره می گیرند و در میان حبوبات از عدس و ماش استفاده می نماییم.

طرز تهیه آش ماش

مواد لازم:

  • ماش: 250 گرم
  • عدس: 100 گرم
  • برنج: نصف فنجان
  • سبزی آش ( تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): 300 گرم
  • گوشت چرخ شده: 250 گرم
  • پیاز: سه عدد بزرگ
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه آش ماش:

ماش و عدس را چند ساعت قبل در آب بگذارید تا خیس بخورند. سپس در قابلمه مخصوص آش با آب کافی بگذارید تا پخته شوند. یک عدد پیاز را رنده نمایید و با گوشت چرخ کرده مخلوط نمایید و به صورت گرد در اندازه های ریز و کوچک درآورید، پس از پخته شدن عدس و ماش ( ماش ها باید کاملا پخته و باز شوند). گوشت ها و سبزی خرد شده به همراه برنج درون آش بریزید.

مراحل تهیه آش ماش

در این حین دو عدد پیاز را خلالی خرد نموده و با روغن کافی سرخ کنید ( پیاز داغ). زردچوبه و فلفل نیز به پیاز داغ اضافه نمایید. کمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش، نگه دارید. پس از پخته شدن سبزی ها و برنج، پیاز داغ را به آش اضافه نمایید. در مرحله آخر طرز تهیه آش ماش, نمک آش را اندازه و سپس سرو نمایید. برای تزیین روی آش می توانید از نعنا داغ، پیاز داغ، ماست و کشک استفاده نمایید.

طرز تهیه آش ماش

دستور تهیه آش ماش یزدی

این آش از غذا های محلی استان یزد می باشد که در بسیاری از شهر های دیگر از جمله گلستان و اصفهان نیز طرفدار دارد، ایرانیان در گذشته به ماش، مِش می گفتند و با وارد شدن این لغت به زبان عربی ماش نامیده شد، حال برای یادگیری آش ماش به روشی ساده و بدون گوشت می توانید در ادامه همراه ما شوید.

مواد لازم

  • ماش/ یک پیمانه
  • برنج/ نصف پیمانه
  • سبزی آش خرد شده (تره، جعفری، اسفناج، گیشنیز)/ یک و نیم پیمانه
  • رب گوجه فرنگی/ یک قاشق غذا خوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل/ به مقدار لازم
  • پیاز داغ/ به مقدار لازم

دستور تهیه آش ماش

روش پخت آش ماش یزدی

آش ماش از جمله آش هایی است که خیلی سریع و راحت آماده می شود، بنابراین لازم نیست ماش را حتما بخیسانید، اما می توانید برنج را از قبل در آب خیس کنید.

پیاز را در مقدار کمی روغن تفت دهید و بعد از سرخ شدن نمک و فلفل بزنید، سپس 4 لیوان آب داغ به آن اضافه کرده و به همراه ماش شسته شده بگذارید تا پخته شود.

بعد از اینکه کمی ماش باز و نیم پز شد، نوبت افزودن برنج خیسانده شده می باشد، سپس آب آن را اندازه کنید، هر چند دقیقه یکبار هم بزنید تا آش ته نگیرد، زمانی که برنج خوب از هم باز شده و نرم شود، باید سبزی های آش را بیفزایید.

در مرحله آخر طرز تهیه آش ماش، رب گوجه را در روغن تفت دهید و بعد از افزودن نمک و فلفل آن را در آش بریزید، مقدار ادویه آش را نیز اندازه کنید و سپس اجازه دهید تا آش جا بیفتد. برای تهیه نعناع داغ نیز مقدار نعناع خشک در روغن داغ شده بریزید و هم بزنید، البته باید زود از روی حرارت بردارید، زیرا سیاه خواهد شد. حال برای سرو آش می توانید آن را با مقداری کشک و پیاز و نعناع داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.

آموزش تهیه آش ماش

 امیدواریم این آش خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه نمایید و از طعم آن که وابسته به طعم خاص و خوشمزه ماش می باشد، در کنار خانواده لذت ببرید. برای آشنایی با طرز تهیه انواع آش و سوپ کلیک نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان