ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

پاسخ همزمان آملی لاریجانی و رئیسی به مدعیان فساد سیستمی/ می‌خواستیم با ترامپ هم مذاکره کنیم!

"مصطفی درایتی" از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی از این گفته است علیرغم شکست برجام اما "امکان مذاکره ما با ترامپ" هم وجود داشت که البته تصمیم این کار با دولت نبود!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

 پاسخ همزمان دو آیت‌الله به مدعیان فساد سیستمی

پاسخ همزمان آملی لاریجانی و رئیسی به مدعیان فساد سیستمی/ می‌خواستیم با ترامپ هم مذاکره کنیم!

آیت ا... آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان اخیراً طی سخنانی در جلسه مجمع با تبریک سالروز ولادت دخت گرامی پیامبر اسلام (ص) و همچنین گرامیداشت دهه مبارکه فجر، به مسائل روز کشور اشاره کرد و با بیان اینکه مشکلات و کاستیها در همه دورانها حتی در زمان حکومت پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) وجود داشته است، اظهار کرد: در همه اعصار، نفاق، فساد و سوءمدیریتهایی کم و بیش وجود داشته اما مهم این است که کلیت انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی، یک حقیقت زنده و رو به پیشرفت است.

به گزارش مشرق، او می‌افزاید: کدام انقلاب را در جهان سراغ دارید که بعد از چهار دهه انواع هجمه ها، تحریم ها و تهدیدها اینگونه سرزنده باشد؟ البته منکر ایرادات و کاستی ها هم نیستیم و همه باید با کمک یکدیگر مشکلات را برطرف کنیم.[1]

همزمان با این سخنان، خبرگزاری صداوسیما نیز گزارش داد که حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه در یکی از سخنرانی‌های خود در سفر استانی به گیلان پیرامون بحث فساد گفته است:

"بله! یک مسئولی در جایی فساد می‌کند، یک مدیر ممکن است در جایی پایش بلنگد. اما هاضمه جمهوری اسلامی ضد فساد است. دلیلش همین است که عده‌ای می‌گویند چرا فساد است. اگر فساد سیستمی بود که اینطور نبود. بله. ممکن است در یک گوشه‌ای و به هر دلیلی انسان به خاطر هواهای نفسانی دچار لغزش بشود. ما بنای برخورد داریم. ما فساد را در هیچ کجا تحمل نخواهیم کرد. خسته هم نمی‌شویم.[2]

*این سخنان حکمی و فلسفی؛ پاسخ اصولی به کسانی است که از وقوع برخی مفاسد به شدت ناراحت هستند و معتقدند که این مفاسد توانسته به کارنامه افتخارآمیز نظام اسلامی خدشه وارد کند.

و پاسخ به کاسبان فساد و کسانی که با مدعای عدالت یا ایده‌آل‌گرایی، تهمت بزرگ "فساد سیستمی" را به نظام اسلامی زدند و موجب انکسار ذهنی برخی دوستداران نظام شدند.

فساد حتی در حکومت امام معصوم نیز وجود دارد و هیچ حکومتی در جهان را نمی‌توان یافت که بدون فساد باشد. زیرا فساد یک امر نفسانی است و مثل دروغ یا نگاه بد؛ نه قابل جلوگیری کامل از سوی حکومت است و نه قابل شمارش!

بحث رتبه‌بندی فساد نیز همانطور که بارها در وبلاگ مشرق مورد اشاره قرار گرفت؛ یک ادراک ذهنی است نه یک واقعیت قابل شمارش.

کما اینکه در بیوگرافی سازمان شفافیت بین‌الملل که اقدام به رتبه‌بندی کشورها از نظر فساد می‌کند نیز آمده است که این رتبه‌بندی بر اساس "ادراک فساد" است. مقوله‌ای که از مصاحبه با کسانی از مردم و بر اساس اخبار روز بدست می‌آید.

حقایق پیش‌گفته نه تنها در بحث چرایی بروز برخی مفاسد صدق می‌کند بلکه در بحث علت وقوع فساد در نزد برخی کارگزاران بلندپایه حکومتی نیز بسط معنی دارد.

چه اینکه پیروی از نفسانیت به رتبه و مقام اجتماعی نیست و هر کسی در هر لحظه‌ای می‌تواند مرتکب فساد شود.

از همین روست که می‌بینیم امیر لشکر سپاه امام مجتبی(ع) با اینکه در تخصصی‌ترین فرایندهای نظارتی از سوی امام انتخاب شد (اشاره به دشمنی خونی عبیدا... بن عباس و معاویه که به قتل فرزندان عبید از سوی معاویه انجامید) اما با این‌حال همین فرد نیز فریب درهم و دینار معاویه را خورد و امام معصوم را تنها گذاشت.

و از همین رو بود که در بحث پرونده "فساد طبری" و یا "فساد شریفی" که هر دو هم‌اکنون در زندان هستند؛ مظلمه بزرگی بر گردن کسانی قرار گرفت که انگشت اتهام را به سمت آیت‌ا... لاریجانی و یا شهردار وقت تهران دراز کردند و مدعی شدند این فساد حاصل ضعف مدیریت و یا فساد سیستمی بوده است!

دقت شود که پرچمدار حقایق فلسفی پیش‌گفته در بحث فساد و عقلانیت حکومتی؛ شخص مقام معظم رهبری هستند که از سال‌ها قبل در کنار تأکید مؤکد بر برخورد با فساد اما علیه "مفسدنمایان" و "مدعیان فساد ساختاری و سیستمی" هم بپا خاستند تأکید کردند که کارنامه نظام مایه مباهات است.

معظم‌له 19 سال قبل و در بحث حکمت اشاره شده پیرامون فساد و امکان بروز آن فرمودند:

"به مسؤولان نظام حُسن ظن داشته باشید.  ما گفتیم با فساد مبارزه میکنیم - این یک نقطه روشن در نظام است - اما عدّه‌ای میخواهند این را به نقطه تاریک تبدیل کنند و بگویند فساد همه جا را گرفته است. نه آقا!  فساد همه جا را نگرفته است.

باید با فسادِ کم هم - هر جا بود - مبارزه کرد. ممکن است روزنامه‌ای بردارد یک مورد فساد را درشت کند؛ مگر همه جا فساد هست؟  فساد در گوشه‌هایی وجود دارد. انسانها لغزش دارند و دچار گناه میشوند؛ باید با این گناه مبارزه کرد. ما -حکومت- وقتی گناهکاریم که با فساد - ولو کمِ آن - مبارزه نکنیم؛ چون گسترش پیدا خواهد کرد. مبارزه با فساد لازم است؛ اما ناامید کردن مردم که بگوییم فساد همه جا را گرفته، یک خطای واضح و ناشی از نادانی و فریب‌خوردگیِ کسانی است که آدم میداند خودشان آدمهای مغرضی نیستند؛ مغرضان که جای خود دارند. "[3]

ایشان 2 سال قبل نیز علیه مدعیان فساد ساختاری و سیستمی هم فرمودند:

"بعضی‌ها تعبیرات فرنگی هم به‌ کار میبرند: «فساد سیستمی»؛ نه آقا! آن کسی که فساد را سیستمی میبیند، در مغز خودش فساد هست، در چشم خودش فساد هست. این‌همه مدیر پاک‌دست، این‌همه کارگزار مؤمن و پاک‌دست در سرتاسر کشور در همه‌ی دستگاه‌ها وجود دارند، دارند زحمت میکشند؛ چرا به اینها ظلم میکنید؟ چرا خلاف میگویید؟ چرا به نظام اسلامی ظلم میکنید؟

بله! در نظام اسلامی یک نفر هم نباید فاسد باشد؛ امّا آنچه وجود دارد، مثلاً ده فاسد است، نه ده هزار فاسد؛ خب اینها خیلی تفاوت دارد؛ این را توجّه داشته باشید. بعضی‌ها در حرف زدن، در نوشتن؛ حالا که دیگر فضای مجازی هم هست، راحت برمیدارند اینجا و آنجا مینویسند «آقا همه را فساد گرفته»؛ نه آقا! این‌جوری نیست. بله! فساد هست، در دستگاه‌های مختلف هم هست. من دیدم مثلاً در فرض کنید مجلس یا جای دیگر بعضی‌ها را متّهم میکنند؛ درست که دقّت میکنید، می‌بینید آنهایی که مورد اتّهام قرار گرفته‌اند یک چند نفر آدمند؛ این چند نفر را نمیشود تعمیم داد. تازه اگر راست باشد؛ ممکن است همین هم که متّهم میکنند دروغ باشد، خلاف واقع باشد، از روی ندانستن و بی‌اطّلاعی باشد؛ امّا اگر هم راست باشد، تازه میشود چند نفر در مقابل یک عدّه‌ِی کثیر. توجّه داشته باشید که افراط و تفریط در همه‌ی چیزها غلط است. "[4]

دفاع رهبر معظم انقلاب از آیت‌ا... آملی‌لاریجانی پس از هجمه بلاوجه به ایشان بواسطه پرونده طبری نیز یکی از برگ‌های خواندنی کتاب بصیرت و عقلانیت در تاریخ جمهوری اسلامی است.

درباره این موضوع البته خوانش گزارش چند ماه قبل مشرق که با تیتر "نظر رهبری درباره فساد طبری‌ها در حکومت اسلامی چیست؟" منتشر شد نیز توصیه می‌شود.[5]

***

می‌خواستیم با ترامپ هم مذاکره کنیم!

پاسخ همزمان آملی لاریجانی و رئیسی به مدعیان فساد سیستمی/ می‌خواستیم با ترامپ هم مذاکره کنیم!

مصطفی درایتی، از فعالان اصلاح‌طلب در بخشی از یک مصاحبه با شماره پنجشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی در پاسخ به این سؤال که "در 4 سال گذشته تحریم‌های گذشته بازگشت و 700 تحریم جدید نیز وضع شد. با این وجود می‌توانیم دیپلماسی دولت دوازدهم را موفق بدانیم، در حالی که فشارهای اقتصادی بیش از همه به کشور وارد شده است؟" اظهار کرد:

"نگاهی که در زمان تحقق برجام و پس از آن پیش آمد، دو نگاه متفاوت بود. لذا آنچه با برجام انجام شد یک مسأله و آنچه پس از روی کار آمدن ترامپ انجام گرفت، مسأله‌ای دیگر است. ترامپ می‌گفت با برجام مخالف هستم و فشار حداکثری را برای پای میز مذاکره نشاندن ایران، در دستور کار قرار خواهم داد. زمانی که مذاکرات برجام شروع شد، شرایط متفاوت بود. پس از روی کار آمدن ترامپ هم امکان انجام کارها وجود داشت اما تصمیم آن با دولت نبود!"[6]

*منظور درایتی که مدعی شده در دوران ترامپ هم امکان مذاکره بود اما تصمیمش با دولت نبود! اینست که ستاد مشترک اعتدالیون و اصلاح‌طلبان برای کرنش بیشتر، امتیازات بیشتر و عبور از خطوط قرمز نظام در برجام‌های 2 و 3 هم مشکلی نداشتند اما کسانی یا کسی در بالاتر از دولت اجازه این کار را ندادند!

جالب است که این پروژه "مقصر تراشی" از سال 92 و حتی قبل از توافق موقت ژنو هم توسط برخی محافل تحلیلی مورد اشاره قرار گرفت و آنها گفته بودند که تیم مشترک اعتدالیون و اصلاح‌طلبان به دنبال یک توافق نهایی هستند. اما این توافق شکست می‌خورد و عوامل پروژه بلافاصله مسئولیت را متوجه شخص دیگری می‌کنند.

تفکر امثال درایتی و دوستان او اینست که مردم ایران خالی از غیرت و شرف و تاریخ و دین و تمدن هستند و صرفا بواسطه بروز چند مشکل و یا گرانی که دوستان همین آقای درایتی بوجود آورده‌اند؛ هر کرنش و تسلیمی را پذیرا می‌شوند.

این در حالی است که ایران و ایرانی هرگز در طول تاریخش چنین نبوده و هویت ارزش‌مدار خود را با هیچ چیزی سودا نکرده است.

جالب آنکه در طول 42 سال گذشته؛ نگاه شبان رمگی اصلاح‌طلبان به مردم، حکومت و جامعه که مصداق آن در نهج‌البلاغه امیرالمؤمنین(ع) و با عبارت "همّها علفُها" آمده است هرگز اثبات نشد و مردم ایران نشان دادند که با این نوع نگاه برگرفته از انگاره‌های شیطانی و لیبرالی هیچ سنخیتی ندارند.

ادعای درایتی درباره امکان مذاکره با ترامپ در حالی است که آقایان ابتدا بایستی توضیح بدهند مذاکرات آنها با اوبامای مؤدب چه دستاوردی برای مردم داشت و آیا جز تحریم از فردای امضای برجام و "تقریبا هیچ" چیز دیگری هم ثبت شده است یا خیر؟!

ذکر این نکته ضروریست که البته نظام اسلامی هم برای رفع مشکلات مردم و پیشرفت کشور در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و... کارنامه پر افتخاری دارد و اجازه نداده است که ایران اسلامی با یا بدون برجام، دچار بحران شود.

مشکلاتی که طی 7 سال گذشته از سوی دولت آقای روحانی در بحث اقتصاد بروز کرده است نیز یک راه حل مشخص دارد و آن رأی خوب مردم به کاندیدایی با همت جهادی در انتخابات 1400 است.

***

1_ mshrgh.ir/1176977

2_ https://www.iribnews.ir/00Ccnk

3_ mshrgh.ir/1089398

4_ mshrgh.ir/1089398

5_ mshrgh.ir/1089398

6_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/307644

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان