ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه آش سبزی خوشمزه و خوش طعم

آش سبزی یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در ایران بسیار رواج دارد . آش انواع مختلفی دارد . ما در اینجا شما را باطرز تهیه آش سبزی آشنا می کنیم .امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد .

طرز تهیه آش سبزی خوشمزه و خوش طعم

در این قسمت شما را با پخت و نحوه ساخت آش سبزی خوشمزه و خوش طعم آشنا می کنیم . این آش سبزی را برای ناهار یا مهمانی های عصرانه می توانید سرو کنید و در کنار خانواده تان میل فرمایید امیدواریم از طرز تهیه آش سبزی نهایت استفاده را ببرید.

طرز تهیه آش سبزی

مواد لازم برای تهیه آش سبزی :

  • برنج نیم دانه : 3 لیوان
  • گوشت : 500 گرم
  • لوبیا سفید : 1 لیوان
  • عدس : 1 لیوان
  • نخود : 1 لیوان
  • تره : 1 کیلو گرم
  • ترخون : 100 گرم
  • روغن : به میزان لازم
  • نمک و فلفل : به میزان لازم
  • پیاز خرد شده : مقداری
  • پودر دارچین : به میزان لازم

آماده کردن آش سبزی

طرز تهیه آش سبزی خوشمزه و خوش طعم :

برای ساخت آش سبزی خوشمزه و خوش طعم  ابتدا باید پوست پیاز گرفته و شسته شود . سپس آن را خرد کرده و در تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را داخل آن می ریزیم تا کاملا سرخ شود . سپس گوشت را به موادمان اضافه کرده تفت می دهیم . بعد از تغییر رنگ آن زرد چوبه ، پودر دارچین ، نمک و فلفل و آب را اضافه می کنیم و می گذاریم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد .

طرز تهیه آش سبزی

بعد از پخته شدن گوشت آن را ریش ریش کرده و کنار می گذاریم . درون قابلمه مقداری آب می ریزیم . در اینجا لازم به ذکر است که  برای درست کردن این نوع آش برنج نیم دانه را از شب قبل خیس می کنیم برای زود تر جوشیدن آن و سرعت در کارمان . برنج نیم دانه را درون قابلمه ای که از قبل آب را درون آن ریخته ایم می ریزیم . سپس تره های خرد شده و نصف ترخون را به آن می افزاییم و می گذاریم برنج خوب بجوشد و نرم شود . در قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ سبزی مان تیره نشود .

پخت و طرز تهیه آش سبزی

برای تهیه این آش لوبیا و نخود را که از شب قبل همانند برنج خیس کرده ایم را درون قابلمه می ریزیم ، البته لازم به ذکر است یاد آور شویم که نخود و لوبیا نم کرده را چند دفعه باید آب آن را تعویض کنیم تا طعم نامطبوعی به آش ما ندهد . نخود و لوبیا را در قابلمه ای که آب درون آن ریخته ایم می گذاریم تابجوشد البته به صورت جداگانه . سپس عدس را در ظرف دیگری می جو شانیم و در حین پخت آب تیره شده آن را عوض می کنیم .

طرز تهیه آش سبزی

وقتی که تمام مواد آماده شدند. گوشت ، نخود ، لوبیا و عدس را به مخلوط برنج و سبزی در حال پخت اضافه می کنیم . سپس آب حبوبات که بوسیله صافی صاف کرده ایم را به موادمان اضافه می کنیم . نصف دیگر ترخون را که کنار گذاشته بودیم در مقداری روغن تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم . حرارت را کم می کنیم و می گذاریم به مدت 2 ساعت آش ما خوب جا بیفتد . سعی می کنیم  آش را هر 10 دقیقه هم بزنیم تا ته نگیرد .پس از آماده شدن آش را در ظرفی ریخته و روی آن را با پیاز سرخ شده ، نعناع و کشک تزیین می کنیم .

طرز تهیه آش سبزی

نکاتی برای تهیه آش سبزی

  • بهترین گوشت برای تهیه آش سبزی، استفاده از گوشت گوسفندی دنده یا گردن است، البته از سردست نیز می توانید استفاده کنید.
  • گوشت آش باید تا جایی پخته شود که با حرکت قاشق به راحتی تکه تکه شود.
  • لازم است حبوبات و برنج آش را از یک شب قبل بخیسانید.
  • بهتر است گوشت به وسیله گوشت کوب دستی کوبیده شود و از انجام این کار با گوشت کوب برقی یا ریش ریش و خرد کردن گوشت با دست خودداری شود.

دستور تهیه آش سبزی بدون گوشت

آش سبزی از جمله آش های سنتی و قدیمی کشورمان به خصوص شیرازی ها می باشد که اغلب به عنوان نذری استفاده می شود و به دلیل وجود گوشت گوسفندی و حبوبات در ترکیب آن بسیار مقوی می باشد، ضمن اینکه می توانید این آش را برای یک صبحانه لذیذ در روزهای سرد زمستان مورد استفاده قرار دهید.

پخت و طرز تهیه آش سبزی

آش سبزی را همچنین می توان بدون استفاده از گوشت و تنها با سبزیجات تهیه کنید، در این صورت روش پخت آن بسیار ساده بوده و در ادامه می توانید طرز تهیه این آش خوشمزه را یاد بگیرید و در منزل امتحان کنید.

مواد لازم

  • برنج نیم دانه معطر/ دو سوم لیوان
  • حبوبات پخته شده (نخود، لوبیا، عدس)/ یک و نیم لیوان
  • ترخون خشک/ 2 قاشق غذا خوری
  • تره خرد شده/ 2 لیوان
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه/ به مقدار لازم
  • آب/ به میزان لازم
  • پیاز داغ/ برای تزیین

روش تهیه آش سبزی بدون گوشت

حبوبات را از شب قبل بخیسانید و سپس آب آن را خالی کرده و به همراه آب و مقدار کمی نمک بگذارید تا خوب بپزد، عدس را هم جداگانه بپزید، حال بعد از پختن عدس، برنج و تره و نیز یک قاشق ترخون را به آن اضافه کنید و در قابلمه ای بگذارید تا بپزد.

بعد از نیم پز شدن برنج، نخود و لوبیاهای پخته شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه نمایید و اجازه دهید تا آش شما بپزد و آماده شود.

روش تهیه آش سبزی

در این بخش با پخت و طرز تهیه آش سبزی با گوشت و بدون گوشت از انواع آش و سوپ خوشمزه ایرانی آشنا شدید . امیدواریم از این دستور راضی و نهایت استفاده را برده باشید . آش سبزی را درست و در کنار خانواده میل کنید .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان