در این قسمت شما را با پخت و نحوه ساخت آش سبزی خوشمزه و خوش طعم آشنا می کنیم . این آش سبزی را برای ناهار یا مهمانی های عصرانه می توانید سرو کنید و در کنار خانواده تان میل فرمایید امیدواریم از طرز تهیه آش سبزی نهایت استفاده را ببرید.
مواد لازم برای تهیه آش سبزی :
- برنج نیم دانه : 3 لیوان
- گوشت : 500 گرم
- لوبیا سفید : 1 لیوان
- عدس : 1 لیوان
- نخود : 1 لیوان
- تره : 1 کیلو گرم
- ترخون : 100 گرم
- روغن : به میزان لازم
- نمک و فلفل : به میزان لازم
- پیاز خرد شده : مقداری
- پودر دارچین : به میزان لازم
طرز تهیه آش سبزی خوشمزه و خوش طعم :
برای ساخت آش سبزی خوشمزه و خوش طعم ابتدا باید پوست پیاز گرفته و شسته شود . سپس آن را خرد کرده و در تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را داخل آن می ریزیم تا کاملا سرخ شود . سپس گوشت را به موادمان اضافه کرده تفت می دهیم . بعد از تغییر رنگ آن زرد چوبه ، پودر دارچین ، نمک و فلفل و آب را اضافه می کنیم و می گذاریم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد .
بعد از پخته شدن گوشت آن را ریش ریش کرده و کنار می گذاریم . درون قابلمه مقداری آب می ریزیم . در اینجا لازم به ذکر است که برای درست کردن این نوع آش برنج نیم دانه را از شب قبل خیس می کنیم برای زود تر جوشیدن آن و سرعت در کارمان . برنج نیم دانه را درون قابلمه ای که از قبل آب را درون آن ریخته ایم می ریزیم . سپس تره های خرد شده و نصف ترخون را به آن می افزاییم و می گذاریم برنج خوب بجوشد و نرم شود . در قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ سبزی مان تیره نشود .
برای تهیه این آش لوبیا و نخود را که از شب قبل همانند برنج خیس کرده ایم را درون قابلمه می ریزیم ، البته لازم به ذکر است یاد آور شویم که نخود و لوبیا نم کرده را چند دفعه باید آب آن را تعویض کنیم تا طعم نامطبوعی به آش ما ندهد . نخود و لوبیا را در قابلمه ای که آب درون آن ریخته ایم می گذاریم تابجوشد البته به صورت جداگانه . سپس عدس را در ظرف دیگری می جو شانیم و در حین پخت آب تیره شده آن را عوض می کنیم .
وقتی که تمام مواد آماده شدند. گوشت ، نخود ، لوبیا و عدس را به مخلوط برنج و سبزی در حال پخت اضافه می کنیم . سپس آب حبوبات که بوسیله صافی صاف کرده ایم را به موادمان اضافه می کنیم . نصف دیگر ترخون را که کنار گذاشته بودیم در مقداری روغن تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم . حرارت را کم می کنیم و می گذاریم به مدت 2 ساعت آش ما خوب جا بیفتد . سعی می کنیم آش را هر 10 دقیقه هم بزنیم تا ته نگیرد .پس از آماده شدن آش را در ظرفی ریخته و روی آن را با پیاز سرخ شده ، نعناع و کشک تزیین می کنیم .
نکاتی برای تهیه آش سبزی
- بهترین گوشت برای تهیه آش سبزی، استفاده از گوشت گوسفندی دنده یا گردن است، البته از سردست نیز می توانید استفاده کنید.
- گوشت آش باید تا جایی پخته شود که با حرکت قاشق به راحتی تکه تکه شود.
- لازم است حبوبات و برنج آش را از یک شب قبل بخیسانید.
- بهتر است گوشت به وسیله گوشت کوب دستی کوبیده شود و از انجام این کار با گوشت کوب برقی یا ریش ریش و خرد کردن گوشت با دست خودداری شود.
دستور تهیه آش سبزی بدون گوشت
آش سبزی از جمله آش های سنتی و قدیمی کشورمان به خصوص شیرازی ها می باشد که اغلب به عنوان نذری استفاده می شود و به دلیل وجود گوشت گوسفندی و حبوبات در ترکیب آن بسیار مقوی می باشد، ضمن اینکه می توانید این آش را برای یک صبحانه لذیذ در روزهای سرد زمستان مورد استفاده قرار دهید.
آش سبزی را همچنین می توان بدون استفاده از گوشت و تنها با سبزیجات تهیه کنید، در این صورت روش پخت آن بسیار ساده بوده و در ادامه می توانید طرز تهیه این آش خوشمزه را یاد بگیرید و در منزل امتحان کنید.
مواد لازم
- برنج نیم دانه معطر/ دو سوم لیوان
- حبوبات پخته شده (نخود، لوبیا، عدس)/ یک و نیم لیوان
- ترخون خشک/ 2 قاشق غذا خوری
- تره خرد شده/ 2 لیوان
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه/ به مقدار لازم
- آب/ به میزان لازم
- پیاز داغ/ برای تزیین
روش تهیه آش سبزی بدون گوشت
حبوبات را از شب قبل بخیسانید و سپس آب آن را خالی کرده و به همراه آب و مقدار کمی نمک بگذارید تا خوب بپزد، عدس را هم جداگانه بپزید، حال بعد از پختن عدس، برنج و تره و نیز یک قاشق ترخون را به آن اضافه کنید و در قابلمه ای بگذارید تا بپزد.
بعد از نیم پز شدن برنج، نخود و لوبیاهای پخته شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه نمایید و اجازه دهید تا آش شما بپزد و آماده شود.
در این بخش با پخت و طرز تهیه آش سبزی با گوشت و بدون گوشت از انواع آش و سوپ خوشمزه ایرانی آشنا شدید . امیدواریم از این دستور راضی و نهایت استفاده را برده باشید . آش سبزی را درست و در کنار خانواده میل کنید .