تحریریه زندگی آنلاین : استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گفت: تجربه نشان داده که عادات غذایی همراه با کاهش دریافت کلسیم به مدت طولانی، منجر به کاهش تراکم استخوان میشود. مریم امینی، درباره بیماری پوکی استخوان، اظهار داشت: سلولهای استخوانی بدن در شکل طبیعی خود شبیه لانههای زنبور است اما در این بیماری حالت سوراخسوراخ پیدا میکند، مقدار زیادی از استخوان بدن میرود و استخوانسازی کاهش پیدا میکند.
بیشتربخوانید:
استخوانها رفتهرفته ضعیف شده و با کوچکترین ضربه و حتی عطسه و سرفه نیز شکسته میشود .وی، عوامل پوکی استخوان را ارثی، جنسیت، سن، نژاد و مصرف کورتون دانست و بیان کرد: احتمال شیوع این بیماری در زنان بیشتر است و هر چه سن بالا رود، بهمراتب پوکی استخوان افزایش میکند و همچنین در نژاد سفید و آسیایی، ریسک پوکی استخوان بالاتر است.این متخصص تغذیه افزود: درصورتیکه والدین و یا خواهر و برادر مبتلابه پوکی استخوان باشند، شیوع بیماری در فرد بالاتر است. البته ابتلای این بیماری به جثه و هورمونهای افراد نیز بستگی دارد. امینی اظهار داشت: وقتی هورمونهای بدن بهخصوص استروژن کاهش پیدا میکنند، استخوانها ضعیف میشوند. و به همین دلیل اگر زنان بعد از یائسگی از خود مراقبت نکنند، در معرض پوکی استخوان قرار میگیرند. این بیماری در مردان تدریجی است. استادیار گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، بابیان اینکه هورمون تیروئید از عوامل دیگر پوکی استخوان است که ترشح بیشازحد آن موجب شکستگی استخوانی میشود، تصریح کرد: مصرف زیاد الکل میتواند به استخوانها ضربه وارد کند و همچنین مصرف دخانیات ریسک بیماری را بالا میبرد.امینی در ادامه کورتونها را عامل تخریب استخوانها دانست که برای درمان برخی بیماریها مصرف میشود. وی به علائم پوکی استخوان اشاره کرد و افزود: این بیماری در مراحل اولیه، علامتی ندارد اما اگر استخوانها بهمرور ضعیفتر شود، کمردرد ناشی از شکستن مهرههای ریز در بدن، کوتاهتر شدن قد، قوز شدن خمیدگی و شکستگیها سریع ظاهر میشود.
بیشتربخوانید:
یعنی استخوان با کوچکترین ضربه استخوان فرد شکسته میشود.امینی درباره رژیم غذایی جهت پیشگیری از پوکی استخوان، گفت: بهطورکلی شیوه زندگی نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد چونکه زندگی بیتحرک باعث تشدید پوکی استخوان میشود و توصیه میکنیم ورزشهایی همچون پیادهروی، دویدن، ورزشهای قدرتی و وزنهبرداری و ورزشهایی که وزن بدن را تحمل میکند انجام بدهیم تا حدودی از بیماری پیشگیری شود.استادیار گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه بر اساس تجربیات، عادات غذایی همراه با کاهش کلسیم به مدت طولانی، منجر به کاهش تراکم استخوان میشود و ریسک شکستگی استخوان را بالا میرود، اظهار داشت: ویتامین D نقش جذب کلسیم را دارد و توصیه میشود از سنین 50 سال به بالا این ویتامین را به همراه مصرف لبنیات کمچرب، سبزیهای برگی شکل سبز تیره، کنسرو ساردین، محصولات سویا برای افراد گیاهخوار و در صورت نیاز به شکل مکمل دارویی دریافت کنند.
بیشتربخوانید: