سوپ پای مرغ یکی از انواع سوپ هایی است که برای بیمارانی که کمبود کلسیم دارند، یا بیماری هایی که مربوط به استخوان می باشند مانند آرتروز یا راشیتیسم و … بسیار مفید می باشد که ما در این مطلب به آموزش طرز تهیه سوپ پای مرغ می پردازیم.
پای مرغ اگر چه دارای کلسیم فراوان و برای بیماری های مربوط به استخوان و کمبود کلسیم مفید است. اما باید توجه داشت که پای مرغ دارای چربی های اشباع شده ی بسیاری است که برای بیماران دارای چربی خون بالا بسیار مضر می باشد. از طرفی اگر شکل و ظاهر پای مرغ برای شما خوشایند نمی باشد، می توانید آب پای مرغ را تهیه نمایید و از آن در سوپ استفاده کنید، برای این کار باید پای مرغ را حداقل شش ساعت درون آب در حال جوش همراه با پیاز و دیگر مواد دلخواه خود مانند هویج، سیر یا شلغم بگذارید تا کلسیم آن به طور کامل خارج گردد و سپس از صافی عبور دهید.و بعد از اینکه در یخچال بسته شد، فریز نمایید. در این مطلب دستور پخت سوپ پای مرغ با سبزیجات را ارائه می دهیم تا جای خود را در میان انواع سوپ سبزیجات بازنماید.
مواد لازم:
- پای مرغ: 10 عدد
- پیاز: یک عدد
- هویچ: یک عدد
- کرفس خرد شده: یک لیوان
- فلفل سبز: یک عدد
- آویشن تازه خرد شده: دو قاشق غذاخوری
- برگ بو: یک عدد
- روغن: به مقدار لازم
- نمک: به میزان دلخواه
طرز تهیه سوپ پای مرغ:
در ابتدا باید پای مرغ را تمیز نمایید برای این کار به مدت پنج دقیقه بگذارید در آب جوش و نمک، بجوشد سپس با آب سرد آب کشی نمایید و ناخن و پوست زرد روی آن و سیاهی های موجود در کف آن را جدا نمایید. حالا پیاز را خرد نمایید و در ظرف مورد نظر همراه با کمی روغن تفت دهید، بعد از سبک شدن پیاز ها، کرفس و آویشن تازه را اضافه نمایید و تفت دهید.
در این مرحله از طرز تهیه سوپ پای مرغ به میزان کافی آب درون قابلمه بریزید و پاهای مرغ تمیز شده، هویج خرد شده و برگ بو را به آن اضافه نمایید، همچنین فلفل سبز را درسته درون آن بیاندزید. حرارت را زیاد کرده، بگذارید آب بجوشد و کمی مواد نیم پز شوند سپس حرارت را کم کنید و بگذارید سوپ آرام آرام بپزد و جا بیفتد. در آخر نمک آن را اندازه کنید و آن را تازه و گرم سرو نمایید. تا سرد نشود و حالت ژله مانند به خود نگیرد.
آموزش تهیه سوپ پای مرغ با جو پرک
سوپ پای مرغ را می توانید با روش های متفاوتی تهیه کنید که علاوه بر روش بالا که با آن آشنا شدید می توانید با جو پرک نیز آن را تهیه و نوش جان کنید، در ادامه با طرز تهیه آن آشنا خواهیم شد.
مواد لازم :
- پای مرغ : ده عدد یا نیم کیلو
- هویج : دو عدد
- پیاز : دو عدد متوسط
- کرفس : یک فنجان خرد شده
- جو پرک : یک فنجان
- سیر : یک حبه
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذا خوری
- سیب زمینی : سه عدد متوسط
- نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
نحوه تهیه :
در روش تهیه این سوپ بسیار خوشمزه ابتدا پیاز های خرد شده را همراه با کمی روغن تفت داده تا رنگ آن ها تغییر کند سپس به آن رب گوجه فرنگی بیفزایید.
حالا به مواد کرفس، جو پرک و سیب زمینی خرد شده بیفزایید و شروع به تفت دادن کنید و در پایان پای مرغ پوست کنده نیز به مواد افزوده و به مدت ده دقیقه آن ها را تفت دهید.
در مرحله بعدی بر روی مواد آب اضافه کرده به اندازه ای که از مواد سوپ دو بند انگشت نیز بیشتر باشد و بعد به آن زردچوبه، فلفل و نمک اضافه کنید.
در مرحله پایانی از دستور تهیه سوپ پای مرغ با جو پرک اجازه دهید قابلمه بر روی حرارت کم به مدت یک ساعت و نیم باشد تا کاملا پخته و آماده شود، نوش جان.
نکات تکمیلی
1. این سوپ را می توانید ناهار، شام و همچنین در ماه مبارک رمضان نیز نوش جان کنید.
2. مقدار مواد گفته ده برای چهار تا پنج نفر مناسب است.
بررسی خواص پای مرغ
- رفع چین و چروک پیشانی و زیر چشم
- حفظ سلامت ناخن ها
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- سلامت لته
- درمان مشکلات گوارشی
- درمان روماتیسم
- کمک به رشد کودک و نوجوان
ضمن سپاس از همراهی شما عزیزان، امیدوارم این سوپ مقوی را در منزل تهیه نموده و از طعم خوب آن لذت ببرید. برای آشنایی با طرز تهیه آش و سوپ های مختلف بخش انواع آش و سوپ را ملاحظه نمایید.