سوپ ترخینه از انواع سوپ های محلی پرطرفدار کرمانشاه است و شما می توانید در روزهای سرد سال این سوپ خوشمزه را در منزل بپزید. در طرز تهیه سوپ ترخینه از آب مرغ و ترخینه و لپه و عدس و پیاز و ادویه و اسفناج استفاده می شود و همچنین این سوپ خوشمزه پیش غذایی مناسب برای پذیرایی از مهمان ها در مجالس و مهمانی های مختلف است.
سوپ ترخینه و آش ترخینه و سوپ جو از انواع غذاهای ایرانی بی نظیر و خوشمزه هستند و اگر شما به پخت انواع آش و سوپ علاقه مند هستند بهتر است از پخت این غذاهای خوشمزه در منزل غافل نشوید.
مواد لازم برای 5 نفر
- آب مرغ : سه لیوان
- ترخینه : دو تکه
- لپه و عدس : 1/2 پیمانه
- پیاز درشت : 1 عدد
- اسفناج خرد شده : سه قاشق غذاخوری
- زردچوبه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ ترخینه خوشمزه و خوش طعم
برای پخت سوپ ترخینه ابتدا ترخینه را به مدت 60 دقیقه در مقداری آب خیس کنید.
لپه و عدس را در قابلمه های جداگانه بپزید.
در مرحله بعدی آب مرغ و ترخینه و پیاز خرد شده را به همراه نمک و زردچوبه درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز با شعله ملایم قرار دهید.
بعد از پخته شدن لپه و عدس آن ها را به سوپ ترخینه اضافه کنید. توجه داشته باشید که اسفناج خرد شده را باید در اواخر پخت به سوپ اضافه کنید.
بعد از اینکه سوپ ترخینه به غلظت مناسبی رسید این سوپ خوشمزه را درون ظرف مناسبی بریزید و با کمک روش های تزیین سوپ آن را تزیین کنید.
نکاتی برای پخت بهتر سوپ ترخینه
- اگر تمایل دارید سوپ ترخینه خوشمزه و مجلسی تر باشد بهتر است از گوشت بال و گردن مرغ به شکل ریز شده برای پخت این سوپ خوشمزه استفاده کنید.
- توجه داشته باشید می توانید گوشت گردن و بال مرغ را درون قابلمه ای جدا بپزید سپس بعد از پخته شدن گوشت آن را ریش ریش کنید و به سوپ بیفزایید.
- این سوپ خوشمزه را می توانید به عنوان پیش غذا و یا شام سبک میل کنید.
آموزش تهیه سوپ ترخینه
سوپ یا آش ترخینه غذای مقوی و خوشمزه می باشد که با استفاده از ترخینه، آن را در منزل تهیه کنید و از سرو آن در کنار خانواده بی نهایت لذت ببرید. در ادامه می توانید با طرز تهیه سوپ ترخینه با روش دیگر آشنا شوید.
مواد لازم:
- ترخینه دوغ: 3 عدد
- عدس، لوبیا چیتی و نخود: با هم 200 گرم
- برگ چغندر یا اسفناج، جعفری، تره و گیشنیز: نیم کیلو
- زردچوبه، فلفل و نمک: با هم 1 قاشق غذاخوری
- سیر داغ و پیاز داغ و نعناع داغ: به مقدار دلخواه
- کشک(اختیاری): 1 لیوان دسته دار فرانسوی
دستور پخت:
در ابتدا از شب قبل لوبیا چیتی، عدس و نخود را خیس نمایید و تا روز بعد چند مرتبه آب آن را عوض نمایید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
بعد حبوبات را بگذارید تا بپزند. بهتر است نخودها را ابتدا بگذارید تا بپزند و پس از گذشت یک و نیم ساعت، لوبیا چیتی را بیفزایید و یک ساعت به اتمام پخت عدس را نیز اضافه نمایید.
ترخینه ها را هم باید به مدت 1 تا 2 ساعت در آب بخیسانید تا از یکدیگر جدا شوند و باز گردند. پس از پخته شدن حبوبات، ترخینه ها را به مواد بیفزایید.
پس از باز شدن کامل ترخینه ها و پخت آن ها، سبزی های ساطوری خرد شده آش را به همراه زردچوبه اضافه نمایید. مدت زمان پخت سبزی نیم ساعت می باشد.
در انتهای پخت باید کشک، سیر داغ، نعناع داغ و پیاز داغ را بیفزایید و فلفل و نمک را نیز اضافه نمایید. بعد از اینکه آش چند جوش خورد آن را از روی حرارت بردارید. افزودن کشک اختیاری می باشد. همچنین شما می توانید در آخر با سیر داغ یا پیاز داغ و نعناع داغ روی ظرف آش را تزیین نمایید.
در این آموزش با طرز تهیه سوپ ترخینه و نکاتی برای پخت بهتر آشنا شدید که امیدواریم از پختن این سوپ محلی و خوش طعم در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع آش و سوپ کلیک کنید.