همانطور که می دانید آش انواع مختلفی دارد و هر یک با روش های متفاوتی نیز تهیه می شود که یکی از انواع آن آش زرشک می باشد که بسیار خوش زنگ و خوشمزه است و در آن از زرشک کوهی استفاده می شود که در ادامه مطلب طرز تهیه آن را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
در مطلب قبلی دستور تهیه انواع آش ها را به شما همراهان عزیز آموزش دادیم بنابراین، اگر تمایل به تهیه یک آش بسیار خوشمزه با زرشک دارید پیشنهاد می کنیم حداقل یک بار آش زرشک را تهیه نمایید و در مهمانی و دور همی ها آن را تهیه و نوش جان کنید.
مواد لازم :
- مرغ : دویست گرم
- آب زرشک : یک لیتر
- پیاز : یک عدد
- حبوبات پخته شده ( لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود) : یک لیوان
- رشته آش : دو مشت
- آرد : یک قاشق مربا خوری
- روغن جامد : یک قاشق غذا خوری
- نمک : به میزان لازم
- مرزه خشک : یک قاشق غذا خوری
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- آویشن : به مقدر لازم
طرز تهیه آش زرشک با طعم بی نظیر
در روش تهیه این نوع آش خوش رنگ و خوش طعم ابتدا از شب قبل حبوبات را خیس کرده و در این فاصله چند بار آب آن را تعویض نمایید سپس بر روی حرارت گذاشته تا به جوش آید.
حالا گوشت مرغ را نیز همراه با مقداری آب و یک عدد پیاز بر روی حرارت گذاشته و اجازه دهید بپزد سپس زرشک ها را شسته و به آن دو لیوان آب افزوده و روی حرارت گذاشته تا نرم شوند.
در مرحله بعدی بعد از نرم شدن زرشک ها آن ها را کوبیده سپس با کمک یک پارچه آن را صاف کرده و مجددا به آن کمی آب افزوده و صاف کنید.
حالا یک عدد پیاز نگینی خرد شده را داخل یک قابلمه همراه با روغن تفت داده و بعد از سرخ شده به آن آرد افزوده و به منظور از بین رفتن بوی خامی آن را تفت دهید.
در مرحله بعدی به مخلوط پیاز و آرد، آب زرشک و آب گوشت افزوده سپس گوشت مرغ را ریش ریش کرده و به مواد افزوده و به آن حبوبات را نیز اضافه نمایید.
در مرحله پایانی از طرز تهیه آش زرشک، اجازه دهید آش زرشک بر روی حرارت ملایم پخته و جا افتاده شود و در بیست دقیقه پایانی به آن رشته آش و مرزه اضافه کنید و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل بیفزایید سپس حرارت را خاموش کنید، نوش جان.
بررسی خواص زرشک کوهی
زرشک کوهی فواید بسیار زیادی داشته و نقش مهمی در سلامت بدن ایفا می کند که برخی از فواید بی نظیر آن عبارتند از :
- بهبود عملکرد قلب
- سم زدایی کبد
- تنظیم سطح کلسترول خون
- کاهش وزن
- درمان سرطان
- بهبود و کاهش التهابات حاد و مزمن
- درمان عفونت باکتریایی
تفاوت زرشک کوهی با زرشک معمولی
یکی از تفاوت های بارز بین این دو زرشک این است که زرشک کوهی به رنگ سیاه می باشد به همین خاطر به زرشک سیاه نیز معروف است در صورتی که زرشک معمولی قرمز رنگ است، از زرشک کوهی بیشتر برای دمنوش و آب گیری استفاده می شود اما از زرشک معمولی در آشپزی و پخت انواع غذا استفاده می شود.
در صورت تمایل به آشنایی با دستور تهیه انواع آش و سوپ می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.