ماهان شبکه ایرانیان

اصول، کاربرد و مبانی انتخاب (۱)

لنز عینک‌های آفتابی از هر نوعی که باشد (شیشه‌ای یا تلقی)، باید در مقابل خراشیدگی مقاوم و بادوام باشد.

اصول، کاربرد و مبانی انتخاب (1)

تحریریه دنیای سلامت

عینک‌ها با دو کاربرد اصلی (بهبود کیفیت بینایی و زیبایی) در شکل‌ها و حالت‌های مختلف به بازار عرضه می‌شوند. مهم‌ترین دلیل استفاده از عینک‌های طبی، بهبود کیفیت بینایی است. این نوع عینک‌ها به دو صورت نزدیک‌بینی و دوربینی عرضه می‌شوند و عینک‌سازان معمولاً آنها را برای مصرف‌کنندگان می‌سازند. اما مهم‌ترین دلیل استفاده از عینک‌های آفتابی زیباکردن چهره نیست، بلکه محافظت از چشم‌ها در برابر اشعه‌های مضر آفتاب است.

اگر می‌خواهید چشمانتان در مقابل اشعه خیره‌کننده خورشید محافظت شود، برای عینک آفتابی خود غیر از زیبایی باید معیارهای دیگری در نظر بگیرید. به‌طور کلی یک عینک آفتابی مناسب باید بتواند 99-100 درصد از اشعه ماورای بنفش را جذب و 70-90 درصد از شدت نور مرئی کم کند.

اشعه ماوراء بنفش یا همان «UV» دارای سه نوع موج UVA، UVB و UVC است. اشعه UVC به زمین نمی‌رسد و جذب لایه ازن می‌شود؛ اشعه UVA هم بیشتر توسط عدسی چشم جذب می‌شود و معمولاً ضرری برای چشم ندارد؛ ولی باید از اشعه UVB پرهیز کرد، زیرا برای چشم مضر است و موجب سوختگی پوست نیز می‌شود. عینک‌های غیراستاندارد که توانایی جذب بالای این اشعه‌ها را ندارند، بهتر است مورد  استفاده قرار نگیرند، زیرا عینک زدن مردمک چشم را باز می‌کند و به این ترتیب اشعه مضر بیشتر وارد چشم می‌شوند.

در لنز عینک‌های ارزان ماده‌ای به نام «Triace Trate» وجود داردکه می‌تواند 40 درصد از اشعه UV را جذب کند؛ بنابراین بهترین راه برای شناخت عینک استاندارد از عینک غیراستاندارد، استفاده از دستگاه UV متر است که اغلب عینک‌فروشی‌های معتبر آن را دارند. بدون وجود این دستگاه، تشخیص استاندارد بودن عینک کار بسیار دشواری است. این دستگاه باید UV عینک را از 98 درصد به بالا نشان دهد.

در کنار برخی از عینک‌ها علامت «UV 400» دیده می‌شود که نشان می‌دهد عینک قابلیت حفاظت از چشم‌ها در برابر UVB را دارد. این روزها بیشتر عینک‌های طبی و آفتابی به دلایلی از جمله هزینه‌های زیاد، از شیشه‌ای به تلقی تبدیل شده‌اند. هنگام خرید عینک یکی از مهم‌ترین نکات این است که عینک کل چشم را بپوشاند؛ بنابراین از خرید عینک‌های کوچک که هیچ پوششی نداشته و فقط جنبه زیبایی دارند، خودداری کنید. رنگ‌های مختلف شیشه‌ها با توجه به کاربرد آنها طراحی می‌شوند.

رنگ خاکستری به دلیل اینکه شدت نور را در تمامی رنگ‌ها به‌طور یکسان کم می‌کند، برای رانندگان و سایر کاربردهای روزمره مناسب‌تراست. عینک‌های قهوه‌ای نیز نور ‌آبی و فرکانس‌های بالا و همچنین اشعه ماوراءبنفش را به خوبی جذب می‌کنند و عینک‌های مناسبی هستند. استفاده از عینک‌های آفتابی در فصل زمستان بیشتر از فصل تابستان توصیه می‌شود؛ به‌خصوص در روزهای برفی، زیرا برف می‌تواند UV را تا 80 درصد بازتاب دهد؛ ولی آب فقط 10 درصد از UV را منعکس می‌کند؛ بنابراین در روزهای برفی حتماً از عینک آفتابی خود استفاده کنید.

انتخاب لنز

لنز عینک‌های آفتابی از هر نوعی که باشد (شیشه‌ای یا تلقی)، باید در مقابل خراشیدگی مقاوم و بادوام باشد. لنزهای شیشه‌ای مقاومت بیشتری دارند، ولی گران‌تر و سنگین‌ترند و از طرفی دید صاف‌تری را نیز فراهم می‌کنند. شیشه عینک کودکان باید از جنس سبک و نشکن باشد. هر چه شیشه عینک تیره‌تر باشد، نور کمتری را عبور می‌دهد. عینک‌هایی که شیشه‌های کمرنگ دارند، نور بیشتری را از خود  عبور می‌دهند. شیشه عینک نباید سنگین باشد و شما را اذیت کند و به بینی‌تان فشار بیاورد...

برای خواندن بخش دوم- اصول، کاربرد و مبانی انتخاب- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان