یکی از غذاهای فوق العاده خوش طعم و اصیل ایرانی چنجه است کباب چنجه یکی از قدیمیترین و پرطرفدارترین کبابهای ایرانی میباشد.
اکثر خانوادههای ایرانی با توجه به سلیقه خود این کباب را با گوشت گوسفندی یا گوساله تهیه میکنند. این کباب اصیل اکثرا در مهمانیها استفاده میشود و درست کردن آن احتیاج به مهارت دارد؛ بنابراین ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کباب چنجه و نکاتی برای خوشمزهتر شدن این کباب به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای کباب چنجه
فیله یا ران گوسفند به همراه مقداری دنبه:1 کیلو گرمروغن زیتون:2 تا 3 ق غپیاز:2 عددفلفل دلمهای:به مقدار کافیلیمو ترش:2 تا 3 عدد نمک و فلفل سیاه:به میزان لازم ماست:به میزان مناسب
طرز تهیه
ابتدا گوشت را به قطعات مساوی به قطر 2 سانتی متر تکه تکه کنیدتا هنگام کباب کردن در یک زمان پخته شوند.
پیازها را هم با رنده ریز رنده کنید و به همراه آب لیمو ترش تازه، فلفل و روغن زیتون داخل ماست بریزید و هم بزنید تا مخلوط شوند سپس گوشت را در سس پیاز و ماست بخوابانید.
در ظرف را ببندید و در یخچال قرار دهید تا به مدت 5 ساعت در یخچال استراحت کند و ترد و مزه دار شود.
گوشت را پس از نرم شدن، از سس بیرون بیاورید و کمی نمک روی آن بریزید و با پشت چاقو به صورت ضربهای دو طرف گوشت را کمی بکوبید تا کمی صافتر شود.
بعد به آرامی آنها را داخل سیخ کنید و برای طعم بهتر و اینکه کبابها نسوزند مابین تکههای گوشت دنبه و فلفل دلمهای خرد شده قرار دهید.
حرارت زغال یا کباب پز را ملایم کنید تا کبابها خشک نشوند و در هنگام کباب کردن سیخها را چند بار بچرخانید و قبل از اینکه کبابها خشک شوند آنها را از روی حرارت بردارید.
نکتههای درست کردن کباب چنجه
اگر بخواهید کبابها در زمان کمتری پخته شوند کبابها را برای طعم دار کردن به مدت زیادتری در یخچال قرار دهید.
اگر از زغال برای پخت کباب استفاده میکنید سعی کنید که اندازه زغالها در منقل یک دست باشد تا حرارت در همه جا یکسان به کباب شما برسد.
کباب چنجه را با گوشت گوساله هم میشود درست کرد، ولی بهتر است که در حد الامکان از گوشت گوسفندی تازه استفاده کنید تا کباب نرم و خوشمزهای تهیه کنید.
برای خوش طعمتر شدن چنجهها میتوانید در هنگام آماده سازی سس آن، مقداری زعفران حل شده و نیز دیگر ادویهها و سبزیجات معطر مورد دلخواهتان را اضافه کنید.
در هنگام کباب کردن چنجهها میتوانید مخلوط کره آب شده و زعفران را با یک قلم مو بر دو طرف گوشتها بکشیدتا خوش طعمتر و لذیذتر شود.
سعی کنید کباب چنجه را روی آتش زغال آماده کنید. تا اگر گوشت کباب شده اضافه آمد از آن بعداً استفاده کنید. زیرا پخت کباب در فر باعث سفت شدن گوشتها میشود.
اگر بخواهید مدت زمان بیشتری گوشت را در سس بخوابانید باید به جای رنده کردن پیاز از پیاز خرد شده استفاده کنید
نکات تکمیلی در مورد کباب چنجه
کباب چنجه جزو انواع کباب میباشد و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد. کباب چنجه را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد.
منبع: پاتوق آنلاین