برای رفع عطش در روز های گرم سال و یا ساعات بعد از افطار می توانید، انواع نوشیدنی های سرد و خنک همچون شربت پرتقال، شربت نارنج و شربت آبلیمو را تهیه و نوش جان کنید، که برای آشنایی با طرز تهیه شربت آبلیمو با چهار طعم متفاوت پیشنهاد می کنیم، در ادامه این بخش همراه ما باشید.
طرز تهیه شربت آبلیمو با 4 روش متفاوت
شربت آبلیمو از جمله محبوب ترین نوشیدنی های سرد در روزهای گرم تابستان است که ضمن خوش طعم بودن باعث رفع تشنگی و رفع عطش نیز می گردد. در ادامه شما را با دو دستور متفاوت برای تهیه این نوشیدنی محبوب آشنا می سازیم.
مواد لازم
- شکر/ 250 گرم (یک لیوان)
- آبلیمو/ 120 گرم (یک دوم لیوان)
- گلاب/ 60 گرم (یک چهارم لیوان)
- آب/ 900 گرم (سه و نیم لیوان)
شربت آبلیمو با طعم گلاب
در ابتدا باید آبلیمو را داخل ظرفی بریزید، گلاب و شکر را نیز به آبلیمو بیافزایید.
مواد را خوب با هم مخلوط نمایید، تا شکر کاملا داخل آبلیمو و گلاب حل شود.
در ادامه باید، آب را نیز به مخلوط حاصل اضافه کنید و مجددا آن را خوب به هم بزنید.
نکته: در صورتی که تمایل به نوشیدن شربت با مقدار شیرینی کمتر دارید، به جای سه و نیم لیوان می توانید، چهار لیوان آب به ترکیب آبلیمو، شکر و گلاب بیافزایید. همچنین در صورت تمایل می توانید، مقداری زعفران دم کرده را نیز به شربت اضافه نمایید.
در آخر، شربت آماده شده را به مدت چند ساعت درون یخچال قرار دهید، تا کاملا خنک شود. بعد از این مدت شربت آبلیمو را می توانید، نوش جان نمایید.
مواد لازم
مواد مورد نیاز برای تهیه شربت آبلیمو با طعم لیمو ترش عبارت است از:
- آب/ 6 الی 7 لیوان
- پوست لیمو ترش رنده شده/ 1 قاشق مرباخوری
- آبلیمو/ 2 لیوان
- شکر/ 3 لیوان
شربت آبلیمو با طعم پوست لیمو ترش
آب را به همراه شکر داخل قابلمه ی بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید، تا به جوش آید.
بعد از این که مخلوط شکر و آب مقداری غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید و صاف نمایید. سپس پوست لیمو ترش رنده شده را به همراه آبلیمو به آن بیافزایید و مجددا روی حرارت بگذارید، تا شربت غلیظ گردد.
در نهایت بعد از غلیظ شدن شربت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا شربت خنک شود.
اکنون شربت خنک شده را می توانید، درون لیوان مخصوص سرو شربت بریزید و بعد از اضافه نمودن چند تکه یخ و یا کمی آب سرد تگرگی، آن را بنوشید و از طعم عالی شربت آبلیمو لذت ببرید.
مواد لازم
- عسل/ 4 قاشق غذا خوری
- گلاب/ 2 قاشق غذا خوری
- خیار تازه/ 2 عدد
- آب خنک/ یک پارچ
- آب لیمو/ نصف استکان
دستور تهیه شربت آبلیمو با خیار
عسل را در مقداری آب ولرم حل کرده و بعد آب لیموی تازه به آن بیفزایید، سپس این مخلوط را در یخچال بگذارید تا خنک شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه شربت آبلیمو، خیار های پوست گرفته شده را با رنده ریز، خرد کنید و داخل شربت عسل و آبلیمو بریزید و در انتها نیز گلاب بیفزایید، در صورت تمایل می توانید داخل لیوان چند تکه یخ بیندازید و سپس آن را نوش جان کنید.
نکات تهیه شربت آبلیمو با خیار
- اگرچه می توان به جای عسل از شکر نیز استفاده کرد، اما به دلیل سرد بودن طبع خیار و آبلیمو، بهتر است از عسل که دارای طبع گرم است، استفاده کنید.
- همچنین به جای گلاب می توان از شربت سکنجبین استفاده کرد.
- در صورت علاقه به طعم ترش می توانید میزان آب لیموی بیشتری در داخل شربت استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید در داخل این شربت از تخم شربتی یا نعناع نیز استفاده کنید.
مواد لازم
- لیموی تازه/ 3 تا 4 عدد
- خاکشیر/ 4 قاشق غذا خوری
- آب/ 4 لیوان
- شکر/ 100 گرم
- گلاب/ یک پیمانه
- یخ/ به مقدار لازم
دستور تهیه شربت آبلیمو با خاکشیر
برای شست و شوی خاکشیر، آن را را داخل کاسه ای بریزید و روی آن را با آب پر کنید و مخلوط را با استفاده از چنگال هم بزنید، بعد اجازه دهید تا دانه های خاکشیر ته نشین شوند.
اکنون آب روی خاکشیر ها را به آرامی خالی کنید، این کار را چند مرتبه تکرار کنید تا خاکشیر کاملا تمیز و بدون هر نوع شن ریزه و خاک شود.
حال مجدداً خاکشیر را به مدت چند ساعت در آب بگذارید و بعد آب آن را با احتیاط تخلیه کنید.
در مرحله بعدی تهیه شربت خاکشیر و آبلیمو، آب خنک، آب لیمو های تازه و شکر را داخل پارچ بریزید و هم بزنید، سپس خاکشیر و گلاب را افزوده و دوباره هم بزنید. اکنون شربت آماده شده را در یخچال بگذارید تا خنک شود.
برای سرو این شربت نیز می توانید آن را داخل لیوان های بلند بریزید و با استفاده از برشی از لیموی تازه و برگ نعنا آن را تزیین کنید.
همانطور که در این بخش با چهار روش درست کردن شربت آبلیمو با طعم های متفاوت آشنا شدید، با مراجعه به مطلب قبلی آرگا می توانید، طرز تهیه انواع نوشیدنی را ملاحظه نمایید.