قتلمه از انواع نان های لایه ای می باشد و شما می توانید این نوع نان را در منزل به کمک تنور یا فر بپزید همچنین می توانید برای طرز تهیه نان قاتلمه, خمیر نان را درون روغن سرخ نمایید.
نان شیرمال و نان سوروک و نان گردویی و نان قتلمه از انواع نان های خوشمزه می باشند و شما می توانید این نوع نان ها را در منزل به راحتی بپزید.
مواد لازم
- خمیر نانوایی : 2 عدد
- نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- آب : به مقدار کم
- آرد : به میزان لازم
- روغن : به میزان لازم
- سیاه دانه در صورت تمایل : به مقدار لازم
طرز تهیه نان قتلمه با ساده ترین روش
ابتدا درون ظرفی نسبتا بزرگ که روحی یا پلاستیکی می باشد یک کیلوگرم آرد بریزید سپس خمیر را به آن بیفزایید و به کمک مقداری آب خمیر را ورز بدهید و نمک را در همین حین به خمیر بیفزایید و آرد را به آن اضافه کنید تا زمانی که خمیر به دست های شما نچسبد توجه داشته باشید که در صورت تمایل می توانید سیاه دانه را در این مرحله به خمیر بیفزایید.
بعد از اینکه خمیر آماده شد روی آن را به کمک پارچه ای تمیز بپوشانید و به مدت 10 تا 15 دقیقه خمیر را در مکانی مناسب قرار بدهید تا استراحت کند و آماده پخت شود.
بعد از گذشت 15 دقیقه روی خمیر را باز نمایید و مقداری از آن را با چاقو جدا نمایید سپس خمیر را به شکل گرد یا گلوله ای درآورید بعد از اینکه همه قسمت های خمیر را به شکل گلوله هایی یک اندازه در آورید از اولین خمیری که گلوله ای کرده اید بردارید و پشت سینی را آرد بپاشید سپس خمیر را روی آن قرار بدهید و به کمک وردنه خمیر را پهن نمایید.
برای طرز تهیه نان قتلمه باید خمیر را به شکلی نازک پهن نمایید که کل سینی را بپوشاند و ضخامت آن نیز نیم سانت شود سپس مقداری روغن مایع یا روغن جامدی که از قبل حرارت داده اید را با زردچوبه ترکیب نمایید و مخلوط روغن را روی خمیر بریزید و به کمک قاشق یا دست آن را روی سطح خمیر پخش نمایید و بعد از اینکه خمیر روغنی شد آن را برش بزنید.
یکی از برش های خمیر را رول کنید سپس آن را روی برش دیگری قرار بدهید و آن را رول کنید. توجه داشته باشید که در زمان رول کردن خمیر باید آن را مقداری بکشید تا نازک شود زیرا با این کار فطیر لایه لایه می شود. بعد از اینکه همه برش ها را رول کردید آن ها را به کمک دست سفت نمایید و دو انتهای رول را با دست کمی پخش کرده تا لایه های داخلی به یکدیگر بچسبند و همه فطیرها را چرب کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه نان قتلمه از اولین فطیری که چرب کرده اید بردارید و آن را به کمک وردنه پهن نمایید توجه داشته باشید که نباید خمیر را به صورت خیلی پهن یا خیلی نازک پهن کنید و باید قطر خمیر به اندازه ای باشد که به کمک دست بتوانید آن را به راحتی بردارید بعد از اینکه خمیر را پخش کردید به کمک چنگال روی آن ضربه هایی را با فاصله بزنید و سوراخ هایی را ایجاد کنید تا در زمان پخته نان پف نکند.
تابه یا ساج مخصوص فطیر را روی حرارت بگذارید و بعد از اینکه داغ شد فطیر را درون آن قرار بدهید و دور تا دور فطیر را روغن بریزید توجه داشته باشید به دلیل اینکه خمیر فطیر چرب است نباید برای سرخ کردن از میزان روغن زیادی استفاده نمایید.
فطیر را پشت و رو نمایید و در طرف دیگر هم روغن بریزید تا سرخ و طلایی شود سپس فطیر را از درون ظرف بیرون آورید و فطیر را روی ظرفی مناسب قرار بدهید و روی آن مقداری کره محلی و شکر بریزید و درب را روی ظرف قرار بدهید تا فطیر داغ بماند. همه فطیرها را به صورت ذکر شده تفت بدهید و آن ها را سرخ نمایید و درون قابلمه قرار بدهید.
نکات طلایی برای پخت بهتر نان قتلمه
- این نوع قتلمه را می توانید به همراه دوغ محلی میل کنید.
- قتلمه های پخته شده را می توانید به چند قسمت تقسیم نمایید و آن ها را درون فریزر یا یخچال نگهداری نمایید.
- به دلیل اینکه آرد به مقدار لازم ذکر شده است این می باشد که با توجه به نوع شلی یا سفتی خمیر میزان استفاده از خمیر متفاوت می باشد.
- میزان خمیری که تمایل دارید بدست آورید بستگی دارد به اینکه شما چند عدد فطیر تمایل دارید بپزید بنابراین ابتدا آرد کمتری را اضافه کنید و بعد از ورز دادن اگر مقدار خمیر کم بود می توانید دوباره مقداری آرد و کمی آب به خمیر بیفزایید سپس دوباره خمیر را ورز بدهید.
- در صورت تمایل می توانید درون روغنی که برای سرخ کردن فطیر استفاده می کنید مقداری زردچوبه بریزید تا فطیر خوشرنگ تر شود و اگر از روغن مایع استفاده می کنید نیازی نیست که آن را گرم نمایید.
- اگر تمایل ندارید این فطیر را خیلی چرب میل کنید می توانید آن را درون تنور یا فر بپزید سپس روی قتلمه مقداری کره بریزید.
- خمیر را به خوبی ورز بدهید تا کیفیت قتلمه ها بعد از پخت بهتر شود.
- توجه داشته باشید که خمیر فطیر را باید به خوبی به کمک وردنه روی سطحی صاف پهن نمایید.
- یک طرف خمیر فطیر که سرخ شد باید طرف دیگر آن را برگردانید و به خوبی سرخ نمایید.
- اگر تمایل به خوردن شکر ندارید می توانید از پاشیدن شکر روی فطیرها خودداری کنید.
- کشیدن خمیر ضروری می باشد و خمیر را باید به مقداری بکشید که خمیر بعد از پخت لایه لایه تر شود.
- اگر به ساج مخصوص دسترسی دارید بهتر است از آن برای سرخ کردن قتلمه ها استفاده نمایید.
- اگر قتلمه را درون فریزر قرار داده اید می توانید ساعتی قبل از میل کردن قتلمه آن را از درون فریزر بیرون آورید تا یخش باز شود.
در این بخش از آشپزی مجله آرگا آموزش طرز تهیه نان قتلمه سالم و مقوی را در اختیار شما کدبانوهای عزیز قرار دادیم که امیدواریم از تهیه این نان نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید. برای پخت دیگر انواع نان نیز می توانید کلیک نمایید.