نان در سر سفره ار لحاظ غذایی دارای ارزش فراوانی است و اکثریت هنوز هم بر طبق رسومات گذشته تمایل دارند نان را در خانه طبخ کنند. نان سنگک یکی از نان های محبوب در میان ایرانیان است که ما طرز تهیه نان سنگک در منزل را در این مطلب آموزش می دهیم، بنابراین تا پایان مطلب همراه ما باشید.
در آموزش های گذشته با طرز تهیه نان روغنی، نان باگت و نان گاتا آشنا شدیم در این مطلب روش پخت نان سنگک خانگی را شرح خواهیم داد.
مواد لازم:
اگر مایلید که خودتان در خانه نان سنگک بپزید به مواد اولیه زیر نیازمندید:
- 500 گرم آرد
- 500 میلی متر آب ولرم
- 1/2 قاشق مربا خوری مخمر
- نمک به اندازه لازم
- کنجد به اندازه دلخواه
- سنگ ریزه به مقدار نیاز
طرز تهیه نان سنگک در خانه:
برای پخت نان سنگک به شیوه زیر عمل کنید:
- ابتدا 1/3 از آرد را با مخمر مخلوط و به آن یک لیوان آب ولرم اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
- روی خمیر را بپوشانید و به مدت 24 ساعت آن را درون یخچال قرار دهید.
- بعد از گذشت این مدت باقی مانده خمیر را با آب ولرم و نمک مخلوط کنید.
- خمیر را به وسیله همزن هم بزنید تا یک دست شود و بعد مایه خمیر را به خمیر تازه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و به مدت دو ساعت درون یخچال بگذارید تا خوب جا بیفتد.
- سنگ ریزه ها را یک بار بپزید و برای پخت نان مجددا آن ها را درون فر بگذارید تا خوب داغ شوند.
- در مرحله بعد یک کاسه آب کنار دستتان بگذارید تا سکویی که می خواهید خمیر را روی آن پهن کنید با دست خیس کنید تا خمیر راحت تر از آن کنده شود.
- حالا کمی خمیر بردارید و بر روی سکویی که کمی خیسش کرده اید، پهن کنید.
- سینی ای که حاوی سنگ ریزه است را از درون فر بیرون بیاورید و سنگ ها را با کره جامد چرب کنید تا خمیر به آنها نچسبد و بعد از یک طرف خمیر را روی سنگ ها پهن کنید.
- وقتی خمیر را روی سنگ ها پهن کردی به اندازه ای که دوست دارید روی آن کنجد بپاشید و بعد در فر را ببندید تا دور نان ها طلایی شود و بعد از اینکه یک روی نان پخت نان را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز برشته شود.
- در هنگام برگرداندن نان نیازی به جدا کردن سنگ ها نیست. بگذارید خوب که نان پخته شد و از درون فر بیرون آوردید و کمی سرد شد، سنگ ها را جدا کنید.
- در نظر داشته باشید که خمیر باید کمی شل تر باشد و یکی در میان حتما دستتان را خیس کنید.
آموزش تهیه نان سنگگ داخل فر
نان سنگک یکی از انواع نان های بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که با روش های مختلفی تهیه می شود و در ادامه مطلب دستور تهیه نان سنگک داخل فر را به شما همراهان عزیز آموزش خواهیم داد تا بتوانید به راحتی آن را تهیه و نوش جان کنید.
موا لازم برای تهیه خمیر ترش :
خمیر ترش را باید از روز قبل آماده کرده و روی آن را با کمک سلفون پوشانده سپس داخل یخچال قرار دهید.
- آرد نان سبوس دار الک شده : یک پیمانه
- خمیر مایه : نصف قاشق غذا خوری
- آب ولرم : سه چهار پیمانه
- شکر : نصف قاشق چایخووی
- نمک : نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر نان :
- آرد نان : چهار صد گرم
- نمک : نصف قاشق چای خوری
- آب ولرم : یک و نیم پیمانه
- بهبود دهنده نان : در صورت امکان یک قاشق چایخوری
- سیاه دانه یا کنجد : به مقدار لازم
دستور تهیه :
ابتدا مواد خمیر را با یکدیگر مخلوط کرد و با کمک دستگاه ورز داده سپس مایه خمیر ترش را که از روز قبل آماده کرده بودید را بخ خمیر حاصل ازوده و با هم مخلوط کرده و اجازه دهید حجم آن دو برابر شود و آن را ورز دهید تا پف نماید.
حالا ظرف بدون لبه مانند پشت سینی را خیس کرده و کاسه آب گرم کنار دست تان بگذارید سپس دست تان را خیس کرده و مقداری از خمیر حاصل را روی سطح کار پهن کنید و با انگشت خیس شده خمیر را باز و نازک کنید.
حالا با کره جامد سینی فر را چرب کرده و خمیر نازک شده را داخل سینی فر با کمک انگشتان خیس پهن کرده و روی آن را کنجد بپاشید سپس داخل فر با دمای 230 درجه سانتی گذاشته و اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه بماند، نوش جان.
امیدواریم از طرز تهیه نان سنگک خانگی رضایت داشته باشید. به یاد داشته باشید پخت نان های خانگی کیفیت برنامه غذایی شما را افزایش می دهد، جهت آشنایی با دستور تهیه
انواع نان می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.