تدابیر طب سنتی بر ای نوروز (۲)

استفاده از سبوس در بهار بسیار مفید است. در کل استفاده از ملین‌ها در فصل بهار خوب است.

تدابیر طب سنتی بر ای نوروز (2)

 

مقداری (حدود یک سوم حجم آن، بسته به اندازه تمایل به شیرینی و ترشی) شکر یا پودر قند به آن اضافه شود. روی حرارت آن را هم بزنند تا کم حجم و غلیظ شود. به این ترتیب مایه شربت به دست می‌آید. مصرف این شربت در روزهای آخر زمستان و اول بهار مفید است. می‌توان به این شربت مقداری خاکشی هم افزود. چون خاکشی تمیزکننده و دفع‌کننده مواد زائد و خنک‌کننده بدن است و برای کبد هم بسیار مفید است.

خوردن آش آلو، آش سکنجبین، آش انار، آش دوغ (آش‌های رو به خنک)، آش‌های حاوی آب یا عصاره زرشک یا انار یا سماق هم مفید است. محتویات این آش‌ها به این صورت است که بیشتر حاوی سبزیجات تازه و دارای مقداری لپه و برنج می‌باشند. می‌توان گوشت‌های لطیفی مثل بال یا گردن مرغ یا مختصری از گوشت‌ چرخ کرده و قلیه شده بره در آن استفاده نمود.

در نیم ساعت آخر پخت آش، یکی از موارد گفته شده (مثلا یک فنجان آبغوره، آب انار، آب زرشک، سکنجبین ملس یا آب لیمو) را می‌توان اضافه نمود. می‌توان به آش‌ها تنوع داد و هر روز یکی از این موارد را اضافه کرد. این غذا به‌ویژه برای افراد چاق و تنومند با مزاج گرم و برای اکثر افراد در این فصل مفید است، ولی افراد باید سعی کنند هنگام مصرف این آش نفخ نداشته باشند، چون این آش ممکن است باعث افزایش نفخ شود. در صورتی که معده فرد سرد است، مصرف این آش مضر است.

گاهی به افراد چاق و تنومند توصیه می‌شود حدود 2 هفته از این آش استفاده کنند، اما به برخی افراد توصیه می‌شود هفته‌ای 2-3 بار از این آش استفاده نمایند.

استفاده از سبوس در بهار بسیار مفید است. در کل استفاده از ملین‌ها در فصل بهار خوب است. اسهال خفیف در بهار خوب است. این آش‌ها هم ملین و خنک هستند. استفاده از خاکشی در آب دمای اتاق یا کمی ولرم، لینت مزاج می‌دهد. همچنین می‌توان آلو یا پودر سبوس گندم یا برنج را در یک فنجان آب ریخت و در صورت نفخ نداشتن معده، صبح ناشتا یا نیم ساعت بعد از غذا از آن استفاده کرد.

استفاده از کاهو سکنجبین، میوه‌ها و سبزیجات هم در این فصل بسیار توصیه می‌شود.

کیفیت گوشت هم در این فصل خیلی جالب نیست، چون گوسفندها در محل‌های نگهداری بوده‌اند و پروار شده‌،چربی گرفته و به چرا نرفته‌اند، بنابراین در اواخر زمستان کیفیت گوشت خوب نیست و بهتر است از گوشت آن زمان استفاده نشود. در فصل بهار مصرف گوشت ماهی بیشتر توصیه شده، چون خنک و سبک است. همچنین گوشت پرندگان هم در این فصل بیشتر از گوشت قرمز توصیه شده است.

 

برای خواندن بخش اول- تدابیر طب سنتی بر ای نوروز- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر