آش غذایی است که انواع مختلفی دارد که با مواد غذایی متنوعی درست می شود. از انواع آش ها می توان آش قلیه، آش گیلدیک و آش ویشیل را نام برد. آش قلیه از غذاهای سنتی و محبوب استان گیلان است. طرز تهیه آش قلیه را در این مطلب یاد بگیرید و آن را به لیست برنامه ی غذایی خود اضافه کنید تا در پختن غذاها تنوع ایجاد کرده باشید.
مواد لازم
- لوبیا سفید: 130 گرم
- کشمش پلویی: 150 گرم
- گوشت چرخ کرده: 200 گرم
- سبزی: 500 گرم
- پیاز: 1 عدد
- هویج: 3 عدد
- نخود: 100 گرم
- چغندر: 1 عدد
- قیصی: 8 عدد
- آرد برنج: 100 گرم
- سرکه: 3 قاشق غذا خوری
- آبغوره: 1/2 لیوان
- فلفل: به میزان لازم
- نمک: به مقدار لازم
- نعنا داغ: به مقدار لازم
- شکر: 3 لیوان
طرز تهیه آش قلیه خوشمزه
در اولین مرحله از پخت این غذا لازم است که از شب قبل تمامی حبوبات ها را در آب خیس کنید. در این صورت نفخ آن ها گرفته می شود. طی این مدت چند مرتبه آب را تعویض کنید. پس از گذشت این زمان قابلمه ای تهیه کنید. حبوبات را داخل آن ریخته و چهار لیوان آب داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار داده تا مواد داخل آن بپزد.
در ادامه به سراغ هویج ها رفته و آن ها را نگینی خرد کنید. چغندر را نیز نگینی برش بزنید. داخل کاسه ای پیاز را رنده کنید و حالا گوشت چرخ کرده را با آن مخلوط کنید و با دست ورز دهید. مقداری نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. حالا گوشت را قلقلی کنید و کنار بگذارید.
در این مرحله آرد برنج را به همراه یک لیوان آب سرد ترکیب کرده و داخل حبوبات پخته شده در قابلمه بریزید. مهلت دهید تا دو سه مرتبه بجوشد. در ادامه چغندر و هویج را به مواد خود اضافه کنید و بگذارید تا پخته شود. پس از نرم شدن و پختن هویج و چغندر نوبت آن است که گوشت ها را به مواد بیفزایید. سپس سبزی را نیز داخل قابلمه بریزید.
در ادامه لازم است کشمش و قیصی را در آب خیس کرده و بعد از گذشتن سی دقیقه، قیصی را خرد کرده و به همراه کشمش داخل روغن کمی تفت داده و سپس آن را به آش اضافه کنید. حالا آبغوره، شکر و سرکه را باهم ترکیب کرده و داخل قابلمه بریزید. مهلت دهید آش لعاب دهد. غذای شما آماده است. می توانید با نعنا داغ آن را تزیین کنید و نوش جان بفرمایید.
ضمن تشکر از همراهی شما با این مطلب آشپزی آرگا، اگر تمایل به پختن انواع آش و سوپ دارید، روی لینک آن ها کلیک کرده و دستور تهیه این غذاها را مشاهده کنید.