طرز تهیه اوشی پلو غذای تاجیکستانی با طعم ایده آل

در این مطلب از آرگا برای علاقمندان به پخت انواع پلو ، طرز تهیه اوشی پلو را به اشتراک گذاشته ایم، امیدواریم از تهیه این غذای خوشمزه لذت ببرید.

طرز تهیه اوشی پلو غذای تاجیکستانی با طعم ایده آل

اوشی پلو یا اوش یک نوع غذای تاجیکستانی می باشد، که عطر و طعم فوق العاده ای دارد و یک غذای کامل می باشد. به همین دلیل در کشور تاجیکستان طرفداران زیادی دارد و از سوی یونسکو در سال 2016 میلادی این غذا در میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است، البته در کشورهای دیگر نیز همچون هندوستان، ازبکستان و ایران نیز این غذا با مقداری تغییر در مواد اولیه آن طبخ می شود. در ادامه با طرز تهیه اوشی پلو آشنا می شوید.

از دیگر پلوهای مخصوص کشورهای آسیایی می توان به مجبوس عربی و بریانی هندی اشاره کرد. در که آموزش های گذشته به نحوه پخت آن ها پرداختیم.

طرز تهیه اوشی پلو

مواد لازم

مواد مورد نیاز برای تهیه اوشی پلو عبارت است از:

  • گوشت/ 1 کیلو
  • برنج/ 1 کیلو
  • هویج/ 500 گرم
  • پیاز/ 3 عدد
  • کره/ 400 گرم
  • سیر/ 3 حبه
  • فلفل قرمز/ 1 قاشق چایخوری
  • زعفران آب کرده/ 1 قاشق چایخوری
  • ادویه پلویی/ 1 قاشق چایخوری
  • نمک/ به مقدار کمی

طرز تهیه اوشی پلو

ابتدا  به مدت 3 الی 4 ساعت برنج را به همراه کمی نمک خیس کنید.

سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و پیازهای خرد شده را با کمی کرده درون تابه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید، تا مقدار کمی سرخ شوند.

حال باید گوشت های که از قبل به اندازه دلخواه خرد کرده اید را درون تابه بریزید و کمی تفت دهید، تا رنگ گوشت تغییر پیدا کند(سفید شود).

در مرحله بعدی طرز تهیه اوشی پلو باید، هویج ها را که از قبل به صورت خلال های باریک خرد کرده اید، را درون تابه بریزید و کاملا تفت دهید.

آنگاه بخشی از کره را که قصد دارید در آخر روی برنج بریزید، را جدا کنید و مابقی کره را به هویج ها اضافه نمایید.

در ادامه زعفران آب کرده، سیر رنده شده و ادویه را نیز به مواد بیافزایید و به مقدار کمی تفت دهید. حال باید یک لیوان آب اضافه نمایید، تا با حرارت کم گوشت ها بپزد.

بعد از 3 تا 4 ساعت آن را داخل آب در حال جوش بریزید و پس از نرم شدن برنج، آن را آبکش نمایید.

زمانی که گوشت ها کاملا پخته شدند و آب به طور کامل تبخیر شد، برنجی که از قبل آبکش کرده بودید را به همراه مواد پخته شده به صورت لایه به لایه درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد.

پس از این مدت مابقی کره را باز کنید و روی روشی پلو دم کشیده بریزید و آن را کاملا به هم بزنید. اکنون روشی پلو آماده سرو کردن می باشد.

آموزش تهیه اوشی پلو

دستور تهیه هویج پلو بدون گوشت و خوشمزه

اوشی پلو در واقع یک نوع هویج پلوی لذیذ است که با گوشت و مواد دیگر تهیه می شود، حال در صورتی که تمایلی به استفاده گوشت در ترکیب هویج پلو ندارید، در ادامه این مطلب می توانید همراه ما شوید و بعد از یادگیری از پخت این غذا در منزل لذت ببرید.

مواد لازم

  • برنج/ دو و نیم پیمانه
  • هویج/ 4 عدد
  • روغن/ 2 قاشق غذاخوری
  • زرشک/ 3 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام/ یک قاشق غذاخوری
  •  پوست پرتقال رنده شده (اختیاری)/ یک قاشق مرباخوری
  • آب پرتقال طبیعی (اختیاری)/ نصف فنجان
  • گلاب/ 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه، زنجبیل، دارچین، فلفل سیاه/ به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده/ 2 قاشق غذاخوری
  • کره/ 30 گرم
  • پودر پسته/ برای تزیین

نحوه تهیه اوشی پلو

روش تهیه هویج پلو بدون گوشت

برنج را از دو ساعت قبل و به همراه مقدار لازم نمک بخیسانید، هویج ها را نیز خلالی کرده و در داخل تابه ای کمی روغن بریزید و تفت دهید، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و پوست پرتقال رنده شده را نیز اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

اکنون آب پرتقال را افزوده و حرارت را زیاد کنید تا آب پرتقال جذب هویج شود، سپس زعفران ساییده شده یا دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید، حرارت زیر تابه را خاموش کنید و آن را کنار بگذارید.

در مرحله بعدی طرز تهیه اوشی پلو (هویج پلو) بدون گوشت، قابلمه ای را پر آب کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید، سپس برنج خیسانده شده را داخل آن بریزید و مقدار نمک آن را اندازه کنید، زمانی که برنج نیم پز شد (برنج را کمی زنده بردارید) آن را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید، داخل قابلمه هم کمی روغن ریخته و سیب زمینی یا ته دیگ مورد نظرتان را بگذارید، سپس نصف برنج را روی آن ریخته و بعد مواد هویج  را بریزید، دوباره مابقی برنج را بریزید.

اکنون قابلمه را بر روی حرارت اجاق گاز به همراه شعله پخش کن قرار دهید و درب قابلمه را نیز دم کنی بگذارید، بعد از حدود 5 دقیقه حرارت زیر آن را کم کرده و اجازه دهید به مدت 30 تا 40 دقیقه با حرارت کم هویج پلوی شما بپزد و دم بکشد.

برای تزیین پلو نیز می توانید در داخل تابه ای کره بریزید و زرشک را اضافه کرده و تفت دهید، سپس حرارت را خاموش کنید تا زرشک ها نسوزند. خلال بادام را هم داخل گلاب بریزید تا نم دار شده و طعم خوبی بگیرد، سپس آن را به همراه زعفران به زرشک اضافه کنید.

در آخر کمی از پلوی دم کشیده شده را در داخل مخلوط زرشک بریزید و بعد از کشیدن هویج پلو در داخل ظرف، روی آن را با مخلوط زرشک تزیین کنید و نوش جان نمایید.

آموزش تهیه اوشی پلو

ضمن سپاس از همراهی تان با آموزش پخت اوشی پلو ، امیدواریم از طرز تهیه آن راضی بوده باشید و با تهیه این غذای خوشمزه در کنار خانواده لذت ببرید. در صورت تمایل برای آشنایی با دستور پخت انواع پلو می توانید در اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان