باسلوق یا راحت الحلقوم از انواع شیرینی و سوغات مخصوص مراغه و اراک و ملایر است و شما می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل برای پذیرایی از مهمان ها تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید. در طرز تهیه باسلوق میوه ای از نشاسته و شکر و آب و گلاب و پودر نارگیل و پودر ژله استفاده می شود.
باسلوق و مسقطی با نشاسته از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار هستند و اگر شما به تهیه انواع شیرینی در منزل علاقه مند هستید بهتر است این نوع شیرینی های ساده را نیز برای مناسبت های خاص در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
- شکر : 1 لیوان
- آب : 1.5 لیوان
- نشاسته : 1.2 لیوان
- گلاب : 2.3 لیوان
- پودر نارگیل : به مقدار لازم
- پودر ژله با رنگ و طعم دلخواه : به مقدار لازم
طرز تهیه باسلوق میوه ای در منزل
ابتدا نشاسته را درون 1.5 لیوان آب سرد حل کنید سپس پودر ژله و شکر و گلاب را به نشاسته حل شده اضافه کنید.
همه این مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
مواد مخلوط شده را روی حرارت شعله گاز قرار دهید تا محلول نشاسته قل بزند و سفت شود.
مایه شیرینی باسلوق را درون یک سینی به ضخامت 1.5 سانت بریزید سپس سینی حاوی مایه شیرینی را درون یخچال به مدت دو تا سه ساعت قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از درون یخچال بیرون آورید و با کمک چاقو برش بزنید سپس مایه شیرینی را قالب بزنید و درون پودر نارگیل بغلطانید و در ظرف مناسبی برای سرو بچینید.
نکات طلایی برای تهیه شیرینی باسلوق
- بهترین طعم ژله برای تهیه باسلوق میوه ای ژله لیمو و یا ژله پرتقال است.
- اگر تمایل دارید باسلوق میوه ای رنگ بی نظیری داشته باشد بهتر است از ژله توت فرنگی برای تهیه باسلوق میوه ای استفاده کنید.
- می توانید باسلوق میوه ای را به صورت گرد شکل دهید و وسط باسلوق گردو و یا 1.2 انجیر و … قرار دهید.
- در طرز تهیه باسلوق میوه ای می توانید از پودر ژله با رنگ و طعم دلخواه استفاده کنید و مواد لازم برای تهیه این شیرینی را نصف کنید و با رنگ های مختلف پودر ژله ترکیب کنید و به این ترتیب باسلوق های میوه با رنگ های مختلفی را تهیه کنید.
- اگر تمایل دارید طعم پودر ژله را به خوبی حس کنید بهتر است گلاب را از دستور تهیه باسلوق میوه ای حذف کنید.
- برای گرد کردن باسلوق میوه ای نیازی به زیاد ماندن مایه شیرینی درون یخچال نیست کافی است مایه شیرینی را به مدت 15 دقیقه درون یخچال قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده کف دست های خود را خیس کنید سپس مایه شیرینی باسلوق را به شکل گرد در آورید.
دستور تهیه باسلوق با شیر
همانطور که گفتیم باسلوق یا راحت الحلقوم یکی از دسر های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روشهای مختلف و با مواد ساده ای مثل نشاسته، شکر، ژله های رنگی، شیر یا آب و… تهیه می شود، باسلوق را می توان با آب پرتقال، شیره انگور، پودر ژلاتین یا ورق ژلاتین نیز تهیه کرد و به عنوان دسر مجلسی برای پذیرایی از مهمان ها استفاده نمود، در ادامه برای یادگیری آموزش تهیه باسلوق شیری همراه ما شوید.
مواد لازم
- شیر/ 2 لیوان
- نشاسته/ 100 گرم
- روغن مایع/ یک قاشق چای خوری
- شکر/ 200 گرم
- گلاب/ نصف لیوان
- زعفران/ یک قاشق چای خوری
- پودر کاکائو/ یک قاشق غذا خوری
روش تهیه باسلوق شیری
در داخل یک ظرف تفلون مناسب، نشاسته را با شیر سرد مخلوط کرده و حل کنید، سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نشاسته به طور کامل در شیر حل شده و گلوله نشود.
بعد از اینکه مخلوط شیر و نشاسته کاملا حل شدند، زعفران، گلاب، پودر کاکائو و شکر و روغن را به آن بیفزایید و مدام هم بزنید تا مخلوط غلیظی بدست آید به طوری که به حالت خمیری در وسط ظرف جمع شود، اکنون آن را از روی حرارت بردارید.
در مرحله بعدی روش تهیه باسلوق شیری، هنگامی که مخلوط باسلوق سرد شد، قالب مناسبی را آماده کنید و کف آن را چرب کنید، سپس مخلوط باسلوق را داخل آن بریزید و سپس حدود چند ساعت داخل یخچال قرار دهید، زمانی که باسلوق شیری کاملا سفت شد، آماده شده و می توانید آن را از یخچال خارج کنید و نوش جان نمایید.
نکته : اگر تمایل به تهیه باسلوق دو رنگ دارید، می توانید در مرحله مخلوط کردن نشاسته و شیر، مقداری از این مخلوط را در ظرف دیگری بریزید و داخل یک ظرف را زعفران افزوده و به دیگری کاکائو اضافه کنید.
در این مطلب طرز تهیه باسلوق میوه ای و شیری را به شما کدبانوهای عزیز آموزش می دهیم که امیدواریم از تهیه این شیرینی خوش طعم و محبوب در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوبی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.