کباب حسینی دارای طعمی بی نظیر و لذیذ است و در طرز تهیه کباب حسینی از گوشت گوسفند و گوشت مرغ استفاده می شود و شما می توانید این کباب مجلسی را برای پذیرایی از مهمان ها در مجالس و مهمانی های مختلف بپزید.
برای تهیه کباب حسینی از سه روش مختلف استفاده می شود و شما می توانید این کباب را به راحتی در منزل تهیه کنید. در مطالب قبلی با طرز تهیه کباب بختیاری و طرز تهیه کباب بلغاری آشنا شدید در ادامه طریقه درست کردن کباب حسینی را در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار داده ایم.
مواد لازم
- گوشت سر دست گوسفند : 1000 گرم
- دنبه : 250 گرم
- پیاز : 500 گرم
- کره : 150 گرم
- فلفل سبز : 250 گرم
- گوجه فرنگی : 500 گرم
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوسفند
برای تهیه کباب حسینی گوشت گوسفند را به صورت قطعات ریز با طول 4 قطر و 2 سانتی متر برش بزنید.
به ترتیب 1 قطعه گوشت و 1 قطعه دنبه و 1 پیاز کوچک و 1 قطعه فلفل را به سیخ بکشید تا سیخ ها پر شوند. توجه داشته باشید که طول سیخ ها باید 10 تا 15 سانتی متر باشد سپس درون قابلمه ای با اندازه مناسب یک ردیف گوجه فرنگی ورقه ای خرد شده و یک ردیف پیاز حلقه ای خرد شده بچینید و یک ردیف از سیخ های کباب را روی این مواد بچینید و دوباره یک ردیف گوجه و یک ردیف از سیخ های کوچک را درون قابلمه قرار دهید تا زمانی که همه سیخ ها درون قابلمه قرار داده شوند.
در مرحله بعدی طرز تهیه کباب حسینی درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و اجازه دهید تا آب گوجه فرنگی ها به صورت کامل کشیده شود و اگر گوشت بعد از این مرحله به صورت کامل نپخت مقداری آب به قابلمه اضافه کنید توجه داشته باشید که در اواخر پخت کباب حسینی باید به آن مقداری نمک بیفزایید و علاوه بر این بعد از پخت کامل گوشت نباید کباب ها آب داشته باشند.
در مرحله آخر دستور تهیه کباب حسینی بعد از پخته شدن کباب آن را درون ظرفی مناسب قرار دهید و در صورتی که تمایل دارید روی کباب ها کره بریزید و کره را قطعه قطعه کنید و در لابلای سیخ ها قرار دهید.
دستور تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله
این کباب از جمله کباب های سنتی ایران است که از زمان های قدیم طبخ می شده و برای پختن آن به جای سیخ از چوب های انار استفاده می شده است، همانطور که گفتیم کباب حسینی به روشهای مختلف درست می شود، در اینجا می توانید با دستور پخت کباب حسینی با گوشت گوساله آشنا شوید.
مواد لازم
- گوشت/ یک کیلو
- پیاز/ 2 عدد
- فلفل دلمه ای/ 2 عدد
- گوجه فرنگی/ 4 عدد
- کره/ 100 گرم
- روغن/ 75 گرم
- زعفران/ به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه/ به مقدار لازم
روش تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله
اگر از سیخ های چوبی استفاده می کنید، در ابتدا لازم است سیخ ها را حدود 3 تا 4 ساعت به خوبی در آب خیس کنید تا از سوختن سیخ ها و خراب شدن کباب ها جلوگیری شود.
اکنون گوشت ها را به شکل طولی و کبابی برش بزنید به طوری که ضخامت آن حدود یک و نیم تا دو سانتیمتر باشد، سپس به مدت حداقل 3 ساعت در مخلوط پیاز خردشده، لیمو ترش، زعفران، نمک و فلفل و نیز سایر مواد افزودنی دلخواه بخوابانید تا مزه دار شوند.
در این مرحله از طرز تهیه کباب حسینی، گوشت های طعم دار شده را در سیخ قرار دهید به طوری که یک تیکه گوشت و یک تیکه پیاز و در صورت دلخواه فلفل دلمه ای به صورت یک در میان استفاده شود، اکنون سیخ های آماده شده را درون تابه یا قابلمه مناسب که از قبل داخل آن را گوجه و پیاز های حلقه شده قرار داده اید، بگذارید.
سپس داخل تابه را یک لیوان آب بریزید و بعد دو قاشق رب افزوده و اجازه دهید به مدت یک ساعت روی حرارت بماند تا گوشت ها از طریق بخارپز بپزند و آماده شوند، در مرحله آخر زعفران را روی گوشت بریزید و آن را آماده سرو کنید.
دستور تهیه کباب حسینی با گوشت مرغ
این کباب را می توان به روشهای مختلف تهیه کرد، در بالا با دستور تهیه این کباب با گوشت گوسفندی و گوساله آشنا شدید، اکنون می توانید روش تهیه آن با گوشت مرغ را یاد بگیرید.
مواد لازم
- پیاز متوسط : یک عدد
- سینه مرغ تکه شده : 400 گرم
- گوجه فرنگی خرد شده و یا گوجه فرنگی تزیینی : به مقدار لازم
- هویج حلقه ای خرد شده : به مقدار لازم
- فلفل دلمه ای خرد شده : به مقدار لازم
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- زعفران دمکرده : 1/2 لیوان
- آبلیمو : به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق مرباخوری
- سیخ چوبی : به تعداد لازم
دستور پخت کباب حسینی با گوشت مرغ
برای پخت کباب حسینی با مرغ ابتدا سینه مرغ را در اندازه 3*3 خرد کنید سپس سینه مرغ خرد شده را درون پیاز و زعفران و نمک و زردچوبه و آبلیمو و فلفل به مدت 4 ساعت قرار دهید تا سینه مرغ مزه دار شود. بعد از مدت زمان ذکر شده سینه مرغ را به همراه مقداری روغن تفت دهید و بعد از اینکه سینه مرغ به خوبی تفت خورد مواد را به ترتیبی که تمایل دارید به سیخ بکشید. توجه داشته باشید که گوجه ها را نباید از همان ابتدا به سیخ بکشید.
در مرحله بعدی پیازی متوسط را رنده کنید و درون قابلمه ای مناسب به همراه مقداری روغن تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را به همراه زردچوبه و نمک به پیازهای تفت داده شده بیفزایید و سیخ ها را درون مخلوط این مواد بچینید سپس زعفران دمکرده را به مخلوط رب و سیخ ها اضافه کنید و مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کباب های حسینی پخته شوند.
در 30 دقیقه آخر نیز گوجه فرنگی ها را به سیخ ها اضافه کنید و اجازه دهید تا گوجه ها بپزند و روی جوجه ها مقداری فلفل سیاه بریزید.
نکات طلایی برای پخت این کباب خوشمزه
- برای تهیه کباب حسینی سیخ های کباب را باید از سه ساعت قبل درون مقداری آب خیس کنید تا در حین پخت سیاه نشوند و نسوزند و علاوه بر این در هنگام پختن مزه و آب کباب را به خود نکشند.
- در صورت تمایل می توانید از فلفل دلمه ای خرد شده نیز در پخت این کباب استفاده کنید و فلفل ها را در لابه لای گوشت و گوجه و پیاز سیخ بکشید.
- اگر تمایل ندارید از رب گوجه فرنگی در دستور تهیه کباب حسینی استفاده کنید بهتر است از میزان زعفران بیشتری در روش تهیه کباب حسینی استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید در دستور تهیه کباب حسینی با گوشت در اواخر پخت مقداری آبغوره به آن اضافه کنید.
در این مطلب با طرز تهیه کباب حسینی با سه روش مختلف آشنا شدید که امیدواریم از پخت این غذای مجلسی و بی نظیر نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع کباب کلیک کنید.