نان زنجبیلی از جمله نان های تبریزی می باشد، که به دلیل طعم فوق العاده خوشمزه آن، طرفداران زیادی دارد و بسیاری علاقمند به پخت آن در منزل می باشند، از این رو در ادامه به طریقه پخت نان زنجبیلی می پردازیم.
نان زنجبیلی همچون نان شیرمال ترکی و نان روغنی از جمله نان های سنتی در ایران می باشد که طعم و مزه آن با گذشت سال ها این نان خوشمزه را محبوب نگه داشته است.
مواد لازم:
مواد مورد نیاز برای تهیه نان زنجبیلی عبارت است از:
- آرد/ حدودا نیم کیلو
- شیر/ یک چهارم پیمانه
- ماست/ یک چهارم پیمانه
- آب ولرم/ یک چهارم پیمانه
- تخم مرغ/ یک عدد
- خمیر مایه/ 1 قاشق سوپ خوری
- شکر/ یک قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر/ یک قاشق چای خوری
- زنجبیل/ 2 قاشق غذاخوری
- نمک/ نوک قاشق چای خوری
- کره آب شده/ 70 گرم
مواد لازم برای رومال یا تزیین نان زنجبیلی:
- زرده تخم مرغ/ یک عدد
- زعفران دم کرده/ به مقدار کمی
- شیر/ 2 قاشق
- کنجد/ به مقدار دلخواه
طرز تهیه نان زنجبیلی :
ابتدا آب ولرم را درون کاسه کوچکی بریزید و بعد شکر و مایه خمیر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت 10 الی 15 دقیقه به همان حال باقی بماند تا پف کند.
سپس درون ظرف مناسبی شیر، ماست، تخم مرغ، زنجبیل، مایه خمیر آماده شده و کره آب شده بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط نمایید.
بیکینگ پودر و نمک را با آرد الک کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند، سپس آن را کم کم به مواد دیگر بیافزاید و مواد را دوباره به طور کامل مخلوط کنید، تا خمیر یکدستی حاصل شود(از آرد به مقدار کافی استفاده کنید).
در مرحله بعدی طرز تهیه نان زنجبیلی باید روی خمیر را بپوشانید و آن را در مکانی معتدل قرار دهید، تا خمیر استراحت کند و یا به اصطلاح ور بیاید.
حال خمیر را به 10 الی 12 قسمت تقسیم کنید. بعد به شکل دلخواه به همه آن ها فرم بدهید. درون سینی فر را، کاغذ روغنی بگذارید و با فاصله خمیرها را درون سینی قرار دهید. پس از آن، مجددا به مدت 15 الی 20 دقیقه روی خمیر ها را بپوشانید.
سپس شیر، زعفران دم کرده(آب کرده) را به همراه زرده تخم مرغ با هم مخلوط کنید و به وسیله فرچه، روی خمیرها را به این مخلوط آغشته نمایید و مقداری کنجد روی آن ها بپاشید.
در مرحله آخر سینی را داخل طبقه وسط فر، که از قبل با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم شده است، به مدت 15 دقیقه قرار دهید، تا با شعله پایین بپزند و سپس شعله بالا را نیز به مدت 5 دقیقه روشن کنید، تا روی نان ها نیز کاملا بپزند.
روش تهیه نان زنجبیلی بدون فر
برای تهیه این نان خشیرمال خوشمزه و زنجبیلی بدون نیازفر می توانیدف تابه را آماده کرده و داخل آن را چرب کنیدف سپس تابه را روی حرات قرار دهیدف زمانی که گرم شد، نان زنجبیلی را داخل آن گذاشته و حرارت را کم کرده یا از شعله پخش کن استفاده نمایید، حدود 20 دقیقه برای پخت نان زمان دهید، درب تابه نیز باید بسته باشد.
دستور پخت شیرینی زنجبیلی
در ادامه پخت نان زنجبیلی قصد داریم روش تهیه شیرینی زنجبیلی خوشمزه را در اختیارتان قرار دهیم، حال می توانید بعد از یادگیری، این شیرینی ساده و راحت را آماده کنید و به عنوان یک عصرانه دلچسب در کنار چای و یا برای سرو در مهمانی های کوچک خود استفاده نمایید.
مواد لازم
- کره/ دو سوم لیوان
- پودر قند/ یک لیوان
- آرد/ یک لیوان
- تخم مرغ/ یک عدد
- بکینگ پودر/ یک قاشق چای خوری
- زنجبیل/ یک قاشق مرباخوری
- وانیل/ نصف قاق چای خوری
دستور شیرینی زنجبیلی ساده
در ابتدا و قبل از انجام هر کاری فر را روشن کنید تا گرم شود. آرد، بکینگ پودر و زنجبیل را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید.
سپس کره و پودر قند را ترکیب کرده و با همزن برنید تا مخلوط یکدست و سفید رنگی بدست آید، زرده تخم مرغ و وانیل را نیز افزوده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد به حالت کش دار درآید.
در مرحله بعدی، آرد را به تدریج و کم کم به مواد شیرینی افزوده و با دست هم بزنید تا زمانی که خمیری نچسب بدست آید. اکنون خمیر را در وسط نایلون پهن کنید و آن را قالب بزنید، بر روی هر شیرینی نیز کمی سفیده بمالید و در صورت دلخواه با پودر پسته یا پودر گردو، پودر بادام و … تزئین نمایید.
در آخر، شیرینی ها را حدود 15 تا 20 دقیقه در داخل فر تنظیم شده بر روی دمای 170 درجه و یا دمای 150 درجه فر برقی قرار دهید و اجازه دهید بپزد و آماده شود.
ضمن سپاس از همراهی شما عزیزان با این مطلب، امیدواریم از دستور پخت نان زنجبیلی راضی بوده باشید و با تهیه این نان خوشمزه تبریزی در منزل، از طبخ و میل کردن آن لذت ببرید.