دکتر مهدی میرغضنفری؛ پژوهشگر طب سنتی
مزاج این ماده نیز گرم و خشک است و در درجه دوم قرار دارد.
یعنی مزاج آن گرمی متوسط است و خیلی قوی نیست. بسیار گیاه مفیدی برای مغز است.
چه عرق یات آن چه خودش که به صورت دم کرده استفاده میشود.
برای جلوگیری از آلزایمر، بهبود برخی افسردگیها و همچنین تقویت حافظه بسیار مفید است.
کلا بیماریهای بلغمی و سودایی را کاهش میدهد.
برای خوشبو کردن دهان و کاهش فساد دندانها نیز مفید است که میتوان آن را مزمزه و غرغره کرده و یا در دهان نگه داشت.
بسیاری از مشکلات اعصاب و از این دست به دلیل انسدادهای داخل مغز است.
بادرنجبویه انسدادهای داخل مغز را نیز باز میکند و موجب میَشود فرایند هاهای مغزی به خوبی انجام شود.
مفرح و شادکننده است. برای قلب و معده و کبد نیز مفید است.
بازکننده مجاری است. غذاهای غلیظ را لطیف میکند.
میشود نیم ساعت بعد از غذا عرق یا دم کرده آن را نوشید.
میتوان گوشتها را در پودر بادرنجبویه خواباند و پس از آن کباب و غذاهای دیگر را تهیه کرد.
بادرنجبویه هاهاضم است و موجب ذکاوت می میشود.
برای ریه نیز مفید است و میتوان با آن بخور داد. برای رفع از برخی انواع سکسکه هاها نیز مفید است.
سر و مغز را پاکسازی میکند.
برای رفع کابوس و وحشت سوداوی بسیار مفید است.
برخی از تاریکی میترسند و نمیتوانند تنهایی جایی بمانند برای اینها مفید است.
برای باز کردن حیض نیز مفید است.