یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین غذاهای ایرانی برنج است که بهترین نوع برنج، برنج زعفرانی می باشد که بسیار خوشمزه و خوش طعم است، این برنج را می توانید در مهمانی ها و دور همی های تان آماده کنید و از آشپزی لذت ببرید در ادامه این مطلب به شما طرز تهیه برنج زعفرانی را آموزش می دهیم.
پخت برنج زعفرانی همچون پخت باقالی پلو با ماهیچه ، زرشک پلو با گوشت و لوبیا پلو بیشتر برای مجالس و مهمانی ها کاربرد دارد اما پخت آن به مقدار کم در منازل نیز می تواند گزینه مناسبی برای سفره ایرانی شما باشد.
مواد لازم جهت تهیه پلو زعفرانی
- برنج 3 لیوان
- زعفران دم کرده 3 قاشق غذا خوری
- روغن به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه برنج زعفرانی
از زعفران می توانید هم در تهیه کته یا پلو ساده و هم در تهیه برنج آبکش استفاده کنید.
در ابتدا چند پیمانه برنج را با آب ولرم بشویید و نمک بزنید و بگذارید 2 تا 3 ساعت در آب بماند فقط دقت داشته باشید که سطح آب باید در حد یک تا دو بند انگشت از برنج بالاتر باشد.
در این مرحله به مقدار دوم سوم آب درون قابلمه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد و بعد از جوشیدن برنج خیس خورده را که از قبل آماده کرده اید را داخل قابلمه بریزید.
بعد از زمان ده دقیقه که برنج داخل قابلمه پخته شد و آب روی برنج تبخیر شد و برنج نرم شد اگر قصد تهیه پلو کته داشتید دیگر نیازی به آبکشی نیست بعد از اینکه آب روی برنج تمام شد زعفران دم کرده را بر روی سطح برنج بریزید و از دم کنی استفاده کنید. اما اگر قصد تهیه برنج آبکش داشته باشید، بعد از اینکه برنج خود را آبکش کردید، زعفران دم کرده را برروی برنج بریزید.
در این مرحله از طرز تهیه برنج زعفرانی بعد اینکه برنج را آبکشی کردید کف قابلمه با روغن چرب کنید و می توانید از سیب زمینی یا نان برای ته دیگ استفاده کنید و حالا زعفران دم کرده را همراه با دیگر چاشنی ها به آن اضافه کنید و بگذارید برنج دم بکشد .
نحوه پخت پلو زعفرانی با مرغ
این غذا ی لذیذ شباهت زیادی با زرشک پلو با مرغ دارد و به دلیل عطر و طعم دلپذیر جزو غذا های محبوب و پرطرفدار می باشد، پلو زعفرانی با نام چلو زعفرانی نیز شناخته می شود، حال برای یادگیری روش تهیه پلو زعفرانی با مرغ می توانید در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- برنج/ 5 پیمانه
- مرغ/ یک عدد
- سیر نگینی خرد شده/ 2 حبه
- پیاز نگینی خرد شده/ 2 عدد
- فلفل دلمه ای قرمز نگینی خرد شده/ یک عدد
- زیره و میخک/ یک قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده/ نصف پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه/ به میزان لازم
روش تهیه پلو زعفرانی با مرغ
در ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت به همراه مقداری نمک در آب بخیسانید، مقدار آب برنج باید به میزان برنج کته ای باشد. سپس مرغ را به تکه های کوچک تقسیم کنید و آن را به همراه پیاز خرد شده و مقداری آب در داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
اکنون پیاز دیگری را به شکل نگینی خرد کرده و در داخل قابلمه ای که درون آن روغن ریخته و روی حرارت گذاشته اید، تفت دهید و مقداری زردچوبه نیز بیفزایید.
در حین تفت دادن پیاز ها, سیر، میخک، زیره را نیز افزوده و دوباره تفت دهید، سپس فلفل دلمه ای را به باقی مواد بیفزایید. اکنون مرغ پخته شده را از آب آن جدا کنید و بعد آن را به موادی که تفت داده شده اند، بیفزایید و مقداری دیگر تفت دهید.
در این مرحله از طرز تهیه پلو زعفرانی با مرغ, برنج خیسانده شده را به مواد قابلمه افزوده و داخل آن را نیز زعفران و فلفل بریزید، زمانی که آب برنج کشیده شد، حرارت زیر قایلمه را کم کنید تا برنج بعد از 45 دقیقه دم بکشد و آماده شود.
نکات مهم:
1- برای تهیه زعفران دم کرده مقداری از آسیاب شده آن را داخل آب جوش بریزید و بعد یک نعلبکی بر روی استکان قرار دهید تا خیلی خوب دم بکشد.
2- در اضافه کردن زعفران دقت داشته باشید که بعد از آبکشی اضافه شود در غیر اینصورت ماده زعفران همراه آب از بین می رود.
3- اگر قصد تهیه برنج زعفرانی به صورت کامل ندارید و می خواهید تزئین سطحی روی آن انجام دهید زعفران را همراه آب جوش با روغن داغ بریزید و بعد از مدتی مقداری از برنج سفید را که قبلا آماده کرده بودید، به آن ها اضافه کنید و خوب بهم می زنید. سپس می توانید از این برنج برای تزئین سطح رویی استفاده کنید.
4- برای تزئین برنج زعفرانی می توانید از مخلوط ایده آل برنج زعفرانی و زرشک و هم از برنج مخلوط شده با آلبالو برای تزئین قسمت های دیگر استفاده کنید.