یکی از مرباهای محبوب خانگی مربای تمشک است. این مربا خواص بسیار زیادی دارد، و در عین حال بسیار ساده آماده می شود. اما اگر تاکنون تجربه چشیدن مارمالاد تمشک را نداشته اید، می توانید در این بخش با طرز تهیه مارمالاد تمشک بیشتر آشنا شوید، و این مربای به صرفه خانگی را به راحتی تهیه کرده و نوش جان کنید.
شما علاقمندان علاوه بر تهیه این مربا به منظور تهیه دیگر مرباهای خوشمزه و خوش طعم همچون مربا آووکادو و مربای کدو حلوایی می توانید به سراغ لینک های قرار داده شده بروید و از این آموزش ها نیز دیدن کنید.
مواد لازم
- تمشک: 3 کیلوگرم
- ژلاتین: 3 ورق
- شکر: 1.5 تا 2 کیلوگرم
طرز تهیه مارمالاد تمشک
بعد از چیدن تمشک ها دم های آن را جدا کرده و در ظرف مناسب بشویید. برای این کار بهتر است، یک قابلمه لعابی انتخاب کنید.
برای آماده کردن این مربا باید آن را له کرده و بعد لا به لای مواد مقداری شکر بریزید. مواد را به مدت 2 الی 3 ساعت در یخچال نگهداری کنید. زمانی که شکرها در مربا حل شد و آب انداخت، می توانید برای جوشاندن آماده کنید.
بعد از اینکه شکر و تمشک ها مخلوط شد، قابلمه خود را روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن و سفت شدن مارمالاد ورقه های ژلاتین را با مقداری آب جوش بن ماری کرده و بعد از حل شدن داخل مربا ریخته و اجازه دهید به مدت دو دقیقه جوش بزند.
بعد این مدت اجازه دهید مربا خنک تر شود. مرباها را داخل شیشه مورد نظر ریخته و درون یخچال نگهداری کنید. توجه داشته باشید که درب شیشه را باید به خوبی محکم کنید.
نکات مهم پخت مارمالاد تمشک
- طرز تهیه مارمالاد تمشک بسیار ساده است. این مربا به صرفه بوده و می توانید به راحتی برای وعده صبحانه تهیه کنید.
- به طور کلی زمان آماده سازی مواد اولیه این مربا 2 ساعت بوده زمان پخت مواد آن نیز 30 دقیقه است.
- این مربا یک نوع دسر نیز محسوب می شود و می توانید در کنار بستنی و انواع کیک های آن را سرو نمایید.
- میزان مواد اولیه در این بخش برای 30 نفر بوده و با این مواد می توانید یک مربای طبیعی و خانگی تهیه کنید.
- در صورت دلخواه می توانید به مواد این مربا مقداری گلاب نیز اضافه کنید.
- این مربا طعم ترش و شیرین داشته و در کنار انواع دسرها نیز می توانید استفاده نمایید.
- توجه کنید که قرار دادن این مربا بیش از حد در قابلمه موجب تغییر رنگ آن و سیاه شدن موادتان خواهد شد. بهتر است که این مربا را در ظرف لعابی تهیه کنید تا رنگ آن تغییر نکند.
- برای جلوگیری از شکرک بستن این مربا باید مواد را زیاد هم نزنیم. استفاده از قاشق چوبی برای استفاده از این مربا موجب جلوگیری از کپک زدن و شکرک بستن آن می شود.
- میزان آب این مربا به ذائقه شما بستگی دارد. اما کم آب بودن این مربا موجب ماندگاری بالا و پیشگیری از کپک زدن خواهد شد.
برای تهیه دیگر انواع مارمالاد می توانید از این لینک دیدن کنید.