به همان اندازه که کرمهای موجود در اتاق خواب و حمام شما باعث نرمی و لطافت پوستتان میشوند، مواد غذایی موجود در آشپزخانهتان نیز همین تأثیر را دارند.
تغذیه خوب، بهترین راه برای داشتن پوستی سالم است. ترکیبات طبیعی موجود در غذاها باعث جوانسازی تدریجی پوست میشوند و از آن در برابر آسیبهای ناشی از نورخورشید محافظت میکنند.
کاهو: 6 برگ کاهو حاوی ویتامین A فراوانی است که نیاز بدن را برآورده میسازد. پتاسیم موجود در آن نیز باعث جوانسازی پوست و افزایش گردش خون در بدن و رسیدن اکسیژن بیشتر به پوست و سایر بافتها میشود. همین مقدار کاهو (6 برگ) ویتامین k زیادی نیز دارد و 45 درصد از نیاز روزانه به ویتامین k را تأمین میکند. همچنین باعث فعال شودن پروتئینی میشود که سلامت عروق محافظت میکنند.
گوجهفرنگی: خوردن گوجهفرنگی قرمز باعث میشود پوست کمتر دچار التهاب و قرمزی شود. اگر به مدت 3 ماه پیاپی هر روز 5 قاشق غذاخوری گوجه رنده شده بخورید، 25 درصد کمتر از دیگران دچار آفتاب سوختگی میشوید؛ زیرا لیکوپن فراوان موجود در گوجهفرنگی با آفتاب سوختگی مقابله میکند.
با خوردن گوجهفرنگی، میزان کلاژن پوست نیز افزایش مییابد و از پیری و افزایش چین و چروکها جلوگیری میکند. آنتیاکسیدانهای فراوان در گوجهفرنگی باعث کاهش خطوط و چین و چروکها و مقابله با پیری پوست میشوند. لیکوپن فراوان گوجهفرنگی خطر بیماریهای قلبی را نیز کاهش میدهد. خانمهایی که گوجهفرنگی زیادی میخورند، 34 درصد کمتر از سایر خانمها به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند.
توتفرنگی: یک فنجان توتفرنگی حاوی ویتامین C فراوانی است که تمام نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین میکند. این میوه باعث افزایش تولید فیبرهای کلاژن و در نتیجه نرمی و لطافت پوست میشود. ویتامین C بیشتر برابر است با خطوط و چین و چروکهای کمتر روی پوست. خانمهایی که کمتر توتفرنگی میخورند، پوست خشکتری دارند و پوستهای خشکتر سریعتر چین و چروکها را نشان میدهند
. اسید الاجیک، نوعی آنتیاکسیدان است که به وفور در توتفرنگی وجود دارد و از فیبرهای ارتجاعی محافظت میکند و به همین دلیل مانع از پیری زودرس پوست میشود. خاصیت پزشکی توتفرنگی این است که احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد و از رشد سلولهای سرطانی بدخیم نیز جلوگیری میکند.
سیب: کوارستین نام آنتیاکسیدانی است که در پوست سیب وجود دارد و از سوختگی پوست در اثر تماسب با اشعه ماورای بنفش جلوگیری میکند و در نتیجه از بروز سرطان پوست نیز تا حدودی پیشگیری میشود؛ زیرا تماس مستقیم با اشعه ماورای بنفش خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد.
خوردن دو عدد سیب و یا بیشتر در طول هفته، خطر مرگ در اثر بیماریها تا 15 درصد کاهش میدهد. این نتیجه با بررسی سیو چهار زن میانسال مسنتر به دست آمده است. سیب را بعد از شستشوی کامل با پوست بخورید تا از خواص آنتیاکسیدانی آن بهرهمند شوید.
سویا: زنانی که دهه 30 از زندگی خود را سپری کردهاند و در آستانه دهه 40 هستند، بهتر است سویا را در برنامه غذایی خود بگنجانند؛ چرا که باعث نرمی پوست و کاهش چین و چروکهای آن، همچنین کاهش خطر تورم زهدان و سرطان تخمدان و دیابت میشود و از بروز سرطان سینه نیز جلوگیری میکند.
تخممرغ: لوتین و زیاکسانتین، دو نوع آنتیاکسیدانی هستند که در تخممرغ وجود دارند و میتوانند از پوست در برابر اشعههای زیانبار UV محافظت کنند، مانع از پیدایش نقاط ریز قهوهای روی پوست شوند و احتمال بروز سرطان را نیز در خانمها کاهش دهند. با مصرف تخممرغ، پوست نرمتر میشود و رطوبت بیشتری را در خود حفظ میکند.
خوردن روزانه یک عدد تخممرغ، باعث افزایش میزان لوتین و زیاکسانتین در خون میشود و از شبکیه چشم در برابر نورهای آسیب رسان محافظت میکند.
بادام: مصرف روزانه بادام باعث افزایش میزان ویتامین E در بدن میشود و ویتامین E یکی از مهمترین آنتیاکسیدانها برای سلامت پوست است. افرادی که پوستشان مستعد خشکی است، با مصرف بادام به حفظ رطوبت آن کمک میکنند. بادام کالری بالایی دارد و خانمهایی که دستکم هفتهای دو بار بادام میخورند، کمتر دچار افزایش وزن میشوند. این مسأله طی تحقیقاتی که دانشمندان روی پنجاه هزار زن به عمل آوردهاند، اثبات شده است.
گردو: گردو سرشار از اسید آلفا- لینولنیک (نوعی چربی امگا3) است که باعث چرب شدن لایه پوست و حفظ رطوبت و انعطافپذیری آن میشود. خوردن گردو در وعده غذایی شام نیز خواب راحت و آرام شبانه کمک میکند؛ زیرا گردو به داشتن حاوی ملاتونین است و میتواند هورمونهای خواب را تنظیم کند.
کاکائو: براساس پژوهشهای اخیر، نوشیدن نصف فنجان کاکائویی که از شکلات سیاه و تلخ تهیه شده است، به مدت دو ساعت جریان خون را در بدن بهبود بخشیده و درخشش پوست را بیشترند. خانمهایی که این کار را به مدت 12 روز پیاپی انجام میدهند، پوستی مرطوبتر، نرمتر و بهتر خواهند داشت.
نوشیدن این نوع کاکائو عملکرد مغز را بهبود میبخشد و این مسأله با انجام اسکنهای MRI در افراد مختلف ثابت شده است. افزایش عملکرد مغز خطر آلزایمر و بیماری فراموشی را کاهش میدهد.
حبوبات: انواع حبوبات (جو، گندم و ...) سرشار از آنتیاکسیدان هستند. مصرف آنتیاکسیدان فراوان کلید اصلی رسیدن به جوانی است؛ چرا که با افزایش سن و سال میزان آنتیاکسیدانهای طبیعی بدن کاهش مییابد. بنابراین اضافه کردن آنها به برنامه غذایی اهمیت بسیاری دارد. افرادی که به مدت دوازده هفته، هر روز پنج وعده حبوبات مصرف میکنند، دو برابر کمتر از دیگران دچار چربیهای ناحیه شکم و کمر میشوند. فیبر بالای موجود در حبوبات تأثیر چشمگیری در کاهش چربیهای شکم دارد.