ماهان شبکه ایرانیان

همه بخصوص زنان برای سلامت قلب خود موز بخورند

به گفته محققان، آووکادو و ماهی قزل آلا سرشار از پتاسیم هستند و به مقابله با اثرات منفی نمک در رژیم غذایی و کاهش فشار خون کمک می‌کنند. از دیگر غذاهای غنی از پتاسیم می‌توان به انواع سبزیجات، میوه‌ها، آجیل، لوبیا، محصولات لبنی و ماهی اشاره کرد.

همه بخصوص زنان برای سلامت قلب خود موز بخورند

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خوردن موز، این میوه غنی از پتاسیم می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد.

به گفته محققان، آووکادو و ماهی قزل آلا سرشار از پتاسیم هستند و به مقابله با اثرات منفی نمک در رژیم غذایی و کاهش فشار خون کمک می‌کنند. از دیگر غذاهای غنی از پتاسیم می‌توان به انواع سبزیجات، میوه‌ها، آجیل، لوبیا، محصولات لبنی و ماهی اشاره کرد.

نویسنده این مطالعه، دکتر لیفرت وگت، استاد نفرولوژی بالینی (مربوط به کلیه) و فیزیولوژی کلیه در مراکز پزشکی دانشگاه آمستردام در هلند گفت: «به وضوح شناخته شده است که مصرف زیاد نمک با افزایش فشار خون و افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط است.»

او گفت: “توصیه‌های سلامتی بر محدود کردن مصرف نمک متمرکز شده است، اما زمانی که رژیم غذایی ما شامل غذاهای فرآوری شده باشد، دستیابی به این امر دشوار است.” پتاسیم به بدن کمک می‌کند تا سدیم بیشتری را از طریق ادرار دفع کند. در مطالعه ما، رژیم غذایی غنی از پتاسیم، با بیشترین دستاوردهای سلامتی در زنان مرتبط بود.

این مطالعه شامل نزدیک به 25000 مرد و زن بریتانیایی بین 40 تا 79 سال بود که بخشی از یک مطالعه تحقیقاتی بین سال‌های 1993 و 1997 بودند. شرکت‌کنندگان پرسشنامه‌هایی را درباره عادات سبک زندگی خود تکمیل کردند و فشار خون و نمونه‌های ادرار آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

سدیم و پتاسیم ادرار برای اندازه‌گیری دریافت رژیم غذایی استفاده شد.

محققان دریافتند که با افزایش مصرف پتاسیم در زنان، فشار خون کاهش می‌یابد. و همچنین با کاهش مصرف پتاسیم، فشار خون زنان نیز افزایش یافت.

هر 1 گرم افزایش روزانه پتاسیم با کاهش 2.4 میلی متر جیوه فشار خون سیستولیک در این زنان همراه بود.

“هیچ ارتباطی بین پتاسیم و فشار خون در مردان یافت نشد اما بین مصرف پتاسیم و کاهش مشکلات قلبی عروقی رابطه مستقیمی هم در زنان و هم در مردان وجود داشت.”

شرکت کنندگان به طور متوسط (به این معنی که نیمی از آنها طولانی‌تر، نیمی برای مدت کوتاه‌تر)، ​​19.5 سال مورد بررسی و پیگیری قرار گرفتند. در طول این مدت، 55 درصد از شرکت کنندگان در بیمارستان بستری شدند یا به دلیل بیماری قلبی فوت کردند.

پس از تعدیل عواملی مانند سن، جنس، شاخص توده بدن، مصرف دخانیات، الکل و داروهای کاهنده چربی، دیابت و حمله قلبی یا سکته قبلی، محققان دریافتند افرادی که بالاترین میزان پتاسیم مصرفی را دریافت می‌کنند، در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف را دارند، 13 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به قلب قرار دارند.

این مطالعه نشان داد که مردان 7 درصد کمتر و زنان 11 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات قلبی هستند. به گفته محققان، میزان نمک در رژیم غذایی تأثیری بر رابطه بین پتاسیم و حوادث قلبی در هر دو جنس ندارد.

این یافته‌ها در مجله قلب اروپا منتشر شد.

وگت در یک نشریه خبری گفت: “نتایج نشان می‌دهد که پتاسیم به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند، اما زنان بیشتر از مردان سود می‌برند ارتباط بین پتاسیم و حوادث قلبی عروقی، بدون توجه به مصرف نمک، یکسان بود. این نشان می‌دهد که پتاسیم علاوه بر افزایش دفع سدیم، راه‌های دیگری برای محافظت از قلب دارد.”

سازمان بهداشت جهانی به بزرگسالان توصیه می‌کند که روزانه حداقل 3.5 گرم پتاسیم و کمتر از 2 گرم سدیم (5 گرم نمک) مصرف کنند.

یک موز 100 گرمی، 375 میلی گرم پتاسیم دارد. 155 گرم ماهی سالمون پخته شده 780 میلی گرم پتاسیم دارد. یک سیب زمینی تقریباً 150 گرمی 500 میلی گرم و 1 فنجان شیر 375 میلی گرم پتاسیم دارد.

وگت گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم برای قلب، فراتر از محدود کردن نمک است. شرکت‌های مواد غذایی می‌توانند با جایگزین کردن نمک مبتنی بر سدیم با نمک مبتنی بر پتاسیم در غذاهای فرآوری شده کمک ویژه‌ای به صنعت مواد غذایی بکنند. علاوه بر این، همه ما باید غذاهای تازه و فرآوری نشده را در اولویت رژیم خود قرار دهیم زیرا هم سرشار از پتاسیم هستند و هم نمک کمتری دارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان