تحریریه زندگی آنلاین : چربی آجیل منبع خوبی از امگا 3 و ویتامین E است. از روغن آجیل در پختوپز و سالاد میتوان استفاده کرد.
روغن آجیل به طرز متفاوتی نسبت به روغنهای گیاهی پاسخ میدهند. اگر خیلی حرارت ببینند، ممکن است تلخ شوند. مانند آجیلها، از روغن آجیل به دلیل چربی و کالری بالا در حد متعادل استفاده کنید.
بیشتربخوانید:
روغن بادام شیرین
این روغن دارای اثر ملین بوده و مصرف خوراکی آن در افرادی که حالت یبوست دارند مفید است و باعث رفع التهاب روده بزرگ میشود. بهصورت موضعی اثر التیامبخش التهابات و سوختگی داشته و چنانچه در هنگام ابتلای کودکان به سرخک و مخملک بر روی پوست بدن آنها مالیده شود باعث کاهش خارش میگردد. همچنین در صورتی که بر روی پوست خشک و اگزمای خشک مالیده شود اثر نرم کنندگی و تسکینی دارد.
یکی از مصارف مهم روغن بادام استفاده آن در محصولات پوستی میباشد. عصارهی مغز بادام، کاربرد بسیاری در محصولات آرایشی و زیبایی دارد. بهخصوص آنکه این روغن نقش بسیار موثری در تغذیه و آبرسانی پوست ایفا میکند.
روغن بادام شیرین به دلیل بوی مطبوعی که دارد بهعنوان خوشبوکننده محصولات آرایشی و خوشبوکنندههای هوا استفاده میشود. متخصصان توصیه میکنند مادر برای برقراری ارتباط اولیه با نوزاد به بدن او روغن بادام شیرین مالیده و بدنش را به آرامی ماساژ دهد این ماده در آرامش بخشیدن به کودک اهمیت دارد. اما با همه این تفاسیر برخی از متخصصان استفاده از روغن بادام را برای نوزادان توصیه نمیکنند. روغن بادام منبع مهم و شناخته شدهای در به وجود آمدن آلرژیها بهخصوص در زنان باردار و مادران شیرده است.
بسیاری از زنان باردار بر این باورند که با مصرف روغن بادام شیرین میتوانند چروکها و ترکیدگیهای ناشی از بارداری را از بین ببرند. اما گذشته از خاصیت نرم کنندگی و تقویت بخشی و آبرسانی که این ماده به بدن دارد باید گفت خطوط بعد از زایمان بر بدن ناشی از یک کشیدگی سریع و خشن پوست است که بر قابلیت الاستیک فیبرهای کلاژن پوست اثر میگذارد.
روغن بادام به ظاهر پوست را نرم میکند اما نمیتواند روی فیبرهای کلاژن که در ساختار عمیق پوست قرار دارد اثر بگذارد. هر چند این ماده را میتوان برای جلوگیری از ترکیدگی و خطوط پوستی رانها استفاده کرد، اما استفاده از آن برای زنان باردار و پوست حساس کودکان سفارش نمیشود چرا که این ماده اثر مستقیمی بر پوست نوزاد داشته و آلرژی را در او بالا میبرد.
بیشتر بخوانید:
روغن بادام تلخ
روغن بادام تلخ اثراتی مشابه روغن بادام شیرین دارد ولی به علت داشتن گلوکوزید سیانوژنیک برای مصارف خوراکی خطرناک بوده و فقط برای مصارف موضعی بکار برده میشود. امولسیون تهیه شده از روغن بادام تلخ برای رفع خارش جلدی توصیه میشود. برای درمان ریزش مو و موخوره از روغن بادام تلخ استفاده میشود. روغن بادام تلخ سرفه را بهبود بخشیده و ضد سرماخوردگی است اما در مصرف آن باید دقت کرد. روغن بادام تلخ برای تنگی نفس، سرفه و ورم ریه مفید است. بادام تلخ، سنگ کلیه و قولنج را برطرف میکند. ریختن یک قطره روغن بادام تلخ در گوش برای رفع زنگ زدن گوش مؤثر است. روغن بادام خاصیت مسهلی دارد. روغن بادام، خشکی و چینوچروک پوست را برطرف میکند.
روغن پسته:
روغن پسته، روغنی غنی حاوی مقادیر بالایی از ویتامینها (K,E,D,A) و مواد معدنی مثل آهن، فسفر، مس، روی و منیزیم میباشد. ارزش غذایی بالای این روغن به دلیل ترکیب فیبری آن، مواد معدنی و مغذی آن میباشد. روغن پسته بهطور وسیعی در صنایع آرایشی و طب بکار میرود. بهطور اعجابآوری از چینوچروک پوست جلوگیری میکند و نرمکنندهای ممتاز است که سطح بالایی از رطوبت پوست را تأمین میکند. این روغن بهسرعت جذب پوست میشود و روغنی مناسب جهت ماساژ بدن است.
روغن پسته حاوی چربی کم، کلسترول کم و پروتئین زیاد میباشد (مناسب برای رژیم بدن)، حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب ω3 است. همچنین این روغن جایگزینی برای چربیهایی که سرشار از قندها هستند میباشد. بنابراین این روغن، توصیه پزشکان برای افراد دیابتی یا دیگر افراد حساس به کربوهیدراتها میباشد. مقادیر بالای ویتامین E در این روغن علاوه بر جلوگیری از واکنشهای سمی عامل افزایش ارزش غذایی آن است. تأثیر این روغن در تهییج قلب، افزایش حافظه و افزایش اشتها ثابت شده است.
در مقایسه با دیگر روغنها حاوی درصد بالایی از آهن قابل جذب است که بیش از پیش اهمیت آن را افزایش میدهد. این روغن برای درمان آنمی (کمخونی)، تغذیه مادران باردار و دختران جوان توصیه شده است.
وجود فسفر در این روغن سیستم عصبی در کودکان را بهبود میدهد و در نهایت عامل افزایش انرژی در آنان است. مقادیر بالای مس عامل بهبود اسهال در کودکان است.
همچنین روی در این روغن، مؤثر در استخوانسازی و ترمیم آن میباشد. روغن پسته بهعنوان یک روغن طعمدهنده (چاشنی) کاربرد دارد. بنابراین اکثراً در تهیه سالادها بهعنوان یک چاشنی مطلوب بکار گرفته میشود، همچنین میتوان این روغن را روی سبزیجات آماده مصرف، انواع گوشتهای کبابی (بهخصوص خوراکهای دریایی) اسپری کرد.
این روغن بهراحتی با balsamic، سرکه و عسل قابل مخلوط کردن است و طعم بسیار مطلوبی را ایجاد میکند. همچنین دو سبزی کاسنی و لوبیا سبز از عمدهترین سبزیجات مورد استفاده با این روغن هستند. در بعضی از کشورها از این روغن در ترکیب Marinade (ترکیبی از بعضی ادویهها، آبلیمو و نمک برای خواباندن و طعم گرفتن ماهی) استفاده میکنند. این روغن به دلیل نقطه دود نسبتاً پایین خود (Medium smoke point) در پختوپز و آشپزی مورد استفاده نیست. خوشبوکننده دهان است و چکاندن چند قطره روغن پسته در بینی برای تقویت حافظه و دفع سموم مؤثر است.
بیشتر بخوانید:
روغن فندق:
روغن فندق به دلیل طبع گرم و خشک برای سرفه و درد سینه که از سردی باشد نافع است. بتاسیتوسترول آن اثر فوقالعادهای در پیشگیری از سرطانهای سینه و پروستات داشته و اسیدچرب اولئیک آن از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری میکند. این روغن به دلیل غنی بودن از ویتامین E برای سلامت ماهیچههای قلب نافع و به عملکرد طبیعی سیستم تولید مثل کمک میکند. روغن فندق علاوه بر ویژگیهای خوراکی برای سلامتی و لطافت پوست نافع بوده و تقویتکننده مؤثر ابروهاست.