تحریریه ماهنامه دنیای سلامت
اکثر مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، نشان میدهند که روزانه 500 میلیگرم ویتامین C، مقدار کافی برای هر فرد است. بنابراین علاوه بر مصرف میوهجات و سبزیجات، بهتر است که از مکملهای ویتامین C نیز استفاده کنید تا این مقدار از نیاز روزانه خود را برطرف کنید.
حدود 20-10 درصد از بزرگسالان این میزان از ویتامین C را به طور روزانه دریافت میکنند. به هنگام مصرف مکملهای ویتامین C، انواع غیراسیدی آنها را انتخاب کنید تا ایجاد مشکلات و ناراحتیهای معده نکند. قبل از آنکه سراغ مکملهای ویتامین C بروید، بهتر است که تلاش کنید نیاز خود را از طریق میوهها و سبزیجات تأمین نمایید. اگر بتوانید هر روز چند وعده ویتامین C دریافت کنید علاوه بر ویتامین C موجود در آنها از سایر خواصشان مثل املاح نیز بهرهمند شوید.
طالبی، 100 گرم 26 میلیگرم ویتامین C دارد.
آب پرتقال تازه 100 میلیلیتر 48میلیگرم ویتامین C دارد.
براکلی پخته شده،100 گرم 33 میلیگرم ویتامین C دارد.
کلم قرمز،100 گرم 55 میلیگرم ویتامین C دارد.
فلفل سبز،100 گرم 27 میلیگرم ویتامین C دارد.
کیوی، 100 گرم59 میلیگرم ویتامین C دارد.
آب گوجه،100 میلیلیتر 8 میلیگرم ویتامین C دارد.
چگونه ویتامین C بیشتری جذب کنیم؟
اکثر بزرگسالان به اندازه کافی ویتامین C دریافت نمیکنند. غذاهایی که سرشار از ویتامین C هستند شامل مرکبات، فلفل سبز، توتفرنگی، گوجه، براکلی، سیبزمینی شیرین و سیبزمینی سفید است. علاوه بر این ویتامین C را بیشتر در هندوانه، انبه، پاپایا، فلفل قرمز، کلم، تمشک، آناناس و سبزیجات برگدار نیز جستجو کنید.
از آنجایی که اکثر مردم به اندازه کافی ویتامین C را از برنامه غذاییشان جذب نمیکنند، توصیه میشود که از مکملها و مولتیویتامینها به طور روزانه استفاده کنند. این مولتیویتامینها به آنها کمک میکند تا با بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوانزا راحتتر مقابله کنند. از میوههای سرشار از ویتامین C استفاده کنید و سبزیجات را با مقدار بسیار کمی آب پخته و میل کنید. تا خواص آنها به آب منتقل نشود و بیشتر در سبزی حفظ شود.