ماهان شبکه ایرانیان

همه چیز درباره فشار خون

هر گاه فشار وارده از جانب خون به دیواره سرخرگ‌ها از حد طبیعی فراتر رود، فشار خون افزایش می‌یابد. به فشار خون بالاتر از ۱۴۰/۹۰ میلی‌متر جیوه، «بالا» گفته می‌شود.

همه چیز درباره فشار خون

­­متخصصان تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، زیر نظر دکتر فروغ اعظم طالبان و دکتر تیرنگ‌رضا نیستانی

معمولاً فشار خون هنگام استراحت کاهش و در پاسخ به فعالیت بدنی سنگین، احساس خطر و در نتیجه تحریک دستگاه عصبی سمپاتیک، انقباض سرخرگ‌ها و ارسال خون بیشتری به مغز افزایش می‌یابد.

به نظر می‌رسد این تحریک دستگاه عصبی سمپاتیک در افراد مبتلا به پرفشاری خون بازگشت ناپذیر باشد و از این رو آسیب به قلب، کلیه‌ها، سرخرگ‌ها و دیگر اندام‌ها رخ خواهد داد.

فشار خون بالاتر از 140/90 میلی‌متر جیوه، « بالا» تلقی می‌شود. این بیماری ممکن است نشانه خاصی نداشته باشد لذا توصیه می‌شود افراد بالای 40 سال به طور مرتب از این نظر معاینه شوند.

پرفشاری خون را می‌توان با رژیم غذایی دائمی و تغییرات شیوه زندگی کنترل کرد. این تغییرات عبارت‌اند از کاهش استرس، حفظ وزن مناسب (بیشتر از kg 2/5 اضافه وزن نداشته باشد) و صرف غذاهای حاوی ترکیبات کاهنده فشار خون مانند کرفس، سیر، میوه‌ها و سبزی‌های تازه.

داشتن یک دستگاه خانگی اندازه‌گیری فشار خون مفید است. استعمال دخانیات، الکل، قندهای تصفیه شده، حساسیت‌های غذایی و غذاهای پرسدیم می‌توانند در پرفشاری خون دخالت داشته باشند.

برخی از افراد ممکن است برای ثبات فشار خون خود به مصرف مکمل کلسیم نیاز داشته باشند.

بعضی از افراد به نمک حساسند یعنی با مصرف آن فشار خونشان بالا می‌رود. ورزش روزانه و روش‌های مختلف کاهش استرس، فشار خون سیستولی و دیاستولی را کاهش می‌دهند.

الف) مواد مغذی مفید برای فشارخون

کلسیم- 800-100 میلی‌گرم به شکل سیترات، فشار خون را پایین می‌آورد، به ویژه در افراد حساس به نمک مؤثر است.

منیزیم- 350 میلی‌گرم، به ویژه در افرادی که داروهای مدر دافع پتاسیم مصرف می‌کنند، فشار خون را کاهش می‌دهد.

کوآنزیم10Q –50 میلی‌گرم دوبار در روز، به طرز چشمگیری فشار خون را کاهش می‌دهد.

سلنیوم – ممکن است به ویژه برای زنان در معرض خطر پرفشاری خون مفید باشد.

ویتامین C- 1 گرم، ممکن است در کاهش فشار خون مفید باشد.

تورین- 6 گرم، ممکن است از طریق کاهش سطوح آدرنالین فشار خون را پایین آورد.

آرژینین- 2 گرم سه بار در روز، ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.

ب) غذاهای مفید برای فشارخون

میوه‌های تازه، حاوی پتاسیم هستند که فشار خون را پایین می‌آورد.

موز؛ هندوانه؛ مرکبات؛ سبزی‌های تازه؛ سبزی‌های برگدار به رنگ سبز؛ سبزی قاصدک؛

کتانجک (kelp)؛ سیب زمینی، کرفس؛ گوجه فرنگی؛ پیاز؛

ماهی چرب؛ ماهی آزاد؛ ماهی تن؛ ماهی کولی؛ ساردین؛ ماهی خالمخالی؛ شاه ماهی

دانه‌های کامل؛ حبوبات؛ عدس؛ شیر سویا؛

مغز دانه‌ها؛ لبنیات کم چربی؛

روغن زیتون کاملاً خالص (بکر)؛ سیر؛ ارگانو (آویشن )؛ فلفل سیاه؛ زنجبیل؛ ریحان؛

ترخون؛ زعفران. فلفل قرمز بزرگ.

عصاره‌ها

چغندر؛ هویج؛ کرفس؛ خیار؛ جعفری؛ اسفناج؛

ج) سایر توصیه های مفید برای فشارخون

گیاه درمانی و فشار خون

سیر – 600 تا 900 میلی گرم عصاره، از فشار خون می‌کاهد و عامل پیشگیری نیز هست، روزی یک حبه خام بخورید.

زالزالک -100 تا 250 میلی گرم عصاره سه بار در روز، فشار خون را به حالت طبیعی باز می‌گرداند.

رایحه درمانی و فشار خون

مرزنگوش، اسطوخودوس، جرونیا، چوب صندل، گل سرخ، مریم گلی – از طریق آرام کردن تنش، فشار خون را می‌کاهد.

طب چینی

درمان‌های گیاهی برای کاهش فشار خون مؤثر است.

طب سوزنی؛

طب فیزیکی

ماساژ؛

ماساژ بافت عمقی؛

ماساژ شیاتسو؛

حرکت درمانی

تمرینات تای چی سرعت ضربان قلب و فشار خون را بهبود می‌بخشد.

درمان ذهنی – جسمی

مراقبه - کاهش دهنده فشار خون؛

یوگا - آرام بخش دستگاه عصبی خودکار؛

تصویر سازی ذهنی- کاهش دهنده استرس و سرعت ضربان قلب؛

خواب درمانی فشار خون را کم می‌کند و بر دستگاه اعصاب سمپاتیک مؤثر است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان