نمودار غذایی جدید «فود کامپس» (Food Compass) سالمترین غذاها برای صبحانه را مشخص کرده است.
متخصصان دانشگاه تافتس این نمودار غذایی را به منظور رتبهبندی 8000 نوع غذا با امتیاز یک تا 100 ایجاد کردهاند که امتیاز 100، نشانه سالمترین گزینه است.
آنها 54 ویژگی مغذی را برای هر غذا بررسی کردند که به 9 دسته تقسیم میشدند: ویتامینها، مواد معدنی، فیبر، پروتئین، افزودنیها، مواد شیمیایی گیاهی، مواد فراوریشده، چربیهای خاص و مواد تشکیلدهنده غذایی.
این متخصصان متوجه شدند هر غذایی که امتیاز بیش از 70 داشته باشد برای خوردن «خوب» است و از مصرف هر غذایی با امتیاز کمتر از 30 باید اجتناب کرد.
در مورد صبحانه، غلات صبحانه در این مقیاس امتیاز 95 را به دست آورد در حالی که تمشک، آب کرفس، ماهی آزاد خام، آووکادو، لوبیا قرمز، و کلم بروکلی خام امتیاز 100 را کسب کردند.
تخممرغ آبپز (با پوست یا بدون پوست) فقط 51 امتیاز در این فهرست به دست آورد و غذاهایی مانند نوشابههای گازدار، نان سوخاری سفید و مربا و سوسیس فقط یک امتیاز از 100 امتیاز را کسب کردند.
میانگین امتیاز کلی برای 8000 غذای آزمایششده 43 بود که تنقلات و دسرها کمترین امتیاز را داشتند.
میوهها، سبزیجات و حبوبات بالاترین امتیاز را گرفتند و گوشت فقط 25 امتیاز، مرغ 43 امتیاز، و غذاهای دریایی 67 امتیاز کسب کردند.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، دکتر "رناتا میچا"، از نویسندگان این پژوهش گفت: فود کامپس با الگوریتم امتیازدهیاش که در دسترس عموم قرار دارد میتواند رویکردی دقیقتر برای شناساندن گزینههای غذایی سالم فراهم کند و به هدایت رفتار مصرفکننده، سیاستهای تغذیه، پژوهش علمی، فعالیتهای صنایع غذایی و تصمیمها در زمینه سرمایهگذاری با توجه به مسائل اجتماعی کمک کند.