در دوران فراگیری کرونا، طب سنتی با نسخه های شفابخش خود ثابت کرد که می تواند در کاهش علائم بیماری و بهبودی سریعتر بیماران کمک کننده باشد، بنابراین حالا که در موج جدیدی از کرونا به سر می بریم و شاهد سرماخوردگی های کرونایی در میانه تابستان هستیم، بیایید یکبار دیگر دست به کار شده و با استفاده از دمنوش های مورد تاکید طب سنتی، از علائم شدید بیماری بکاهید. البته اگر هم بیمار نیستید، این دمنوش های معجزه گر، هم سلامتی تان را تضمین می کنند و هم جایگزین خوبی برای نوشیدنی هایی چون چای و قهوه هستند.
دمنوش آویشن و پونه وحشی
این دوگیاه که تهیه آنها معمولا بسیار راحت است، خاصیت ضدعفونی کنندگی دارند و در درمان عفونت مجاری تنفسی و بیماری های ریوی از جمله سرفه، تنگی نفس و آسم بسیار موثر هستند. برای تهیه این دمنوش خوش عطر و بو می توانید به ازای هرنفر یک قاشق غذاخوری آویشن و یک قاشق پونه را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و اجازه دهید 10 دقیقه روی شعله مستقیم بجوشد. سپس یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کرده و میل کنید. البته اگر یکی از این دو گیاه را در دسترس نداشتید هم فقط با یکی از آن ها می توانید نتیجه مطلوبی بگیرید.
دمنوش بابونه
بابونه با آن گل های کوچک سفیدرنگ، نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود علائم سرماخوردگی از جمله سرفه، التهاب و ورم ریه دارد و یک آنتی بیوتیک طبیعی است؛ بنابراین می توانید برای کاهش علائم کرونا و سرماخوردگی، یک قاشق غذاخوری بابونه را با یک لیوان آب مخلوط کرده و اجازه دهید تا به خوبی دم بکشد. البته میتوانید برای اثربخشی بیشتر، گیاهانی چون پونه، آویشن یا گل بنفشه را نیز به دمنوش خود اضافه کنید. این دمنوش هم با عسل طعم مطبوعی پیدا می کند.
دمنوش لیمو عسل
شربت عسل آبلیمو به عنوان یک ماده آنتی اکسیدان و ضدالتهاب قوی، در دوران سرماخوردگی از جمله کرونا طرفداران بسیاری دارد. این دمنوش بسیار راحت و سریع آماده شده و مصرف آن بصورت روزانه حتی برای کودکان بسیار توصیه می شود. برای داشتن یک لیوان از این دمنوش خوش طعم می توانید یک لیوان آب جوش را با یک قاشق چایخوری عسل و 3 قاشق غذاخوری آبلیمو(ترجیحا لیموی تازه) مخلوط و میل کنید. این دمنوش نباید خیلی شیرین یا خیلی ترش باشد که گلویتان را آزار دهد.
دمنوش مریم گلی
گیاه مریم گلی علاوه بر رنگ زیبایش، خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و برای گلو درد، سرفه و احتقاق سینوسی بسیار موثر است که به همین خاطر نسبت به مصرف آن در دوران سرماخوردگی توصیه می شود. برای تهیه دمنوش مریم گلی می توانید یک قاشق غذاخوری مریم گلی را به یک لیوان آبجوش یا چای کمرنگ اضافه کنید و اجازه دهید تا به خوبی دم بکشد. این دمنوش را می توانید با ترکیب عسل و آبلیمو میل کنید.
دمنوش زنجبیل
زنجبیل به سبب خواص ضدالتهابی، ضد ویروس و باکتری از جمله عفونت های تنفسی، ضدتهوع، ضد دردهای عضلانی و... بسیار توصیه می شود، پس در هنگام بیماری، به ازای هرنفر چند تکه زنجبیل تازه ریز شده یا یک قاشق غذاخوری پودر زنجبیل را به همراه یک لیوان آبجوش در قوری بریزید و بنا به سلیقه خود لیمو عمانی یا لیموی تازه به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله به خوبی دم بکشد و زنجبیل حالت کاملا نرم به خود بگیرد. در مرحله آخر میتوانید مقداری عسل به آن اضافه کنید.
دمنوش کندر
خیلی ها کندر را فقط به عنوان ماده ای برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری می دانند اما کندر خواص بیشماری دارد و دمنوش آن از موثرترین دمنوش ها در دوران سرماخوردگی و کرونا به شمار می رود و نقش مهمی در کاهش التهاب در اثر ویروس ها و بهبود سیستم ایمنی دارد. برای تهیه این دمنوش، یک قاشق چایخوری کندر را با یک لیوان آبجوش مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه زمان دهید تا دم بکشد. این دمنوش را می توانید با مقداری عسل مصرف کنید تا از تلخی آن کاسته شود.
دمنوش گزنه
گزنه به همان اندازه که با برگ های تیزش می تواند پوست را آزار دهد، به همان اندازه هم میتواند به جنگ سموم بدن برود. این گیاه خاصیت پاکسازی دارد و در درمان سرماخوردگی و بیماری های مربوط به دستگاه تنفسی مثل آبریزش بینی و چشم و حتی کاهش تب اثرگذار است، پس از دمنوش آن غافل نشوید. یک قاشق غذاخوری گزنه را با یک لیوان آبجوش ترکیب کرده و 5 تا 10 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. البته ترکیب گزنه با چای کوهی، پوست لیمو یا نعناع و مقداری عسل بسیار مطبوع است.