تقریباً با هر میوه یا بهتر است بگوییم هر ماده غذایی در ایران مربا درست می کنند. از انجیر و هویج و آلبالو گرفته تا پوست هندوانه و پسته در ایران مرباه ای لذیذی از آن به دست می آید. شاید با خود فکر کنید طرز تهیه مربا کار سختی است ولی به هیچ عنوان اینطور نیست و می توانید با مواد اولیه آسان و در کمترین زمان ممکن، مربا های خانگی بسیار لذیذی را آماده کنید. در این مقاله قصد داریم به شما طرز تهیه چند مربای خانگی خوشمزه را بیان کنیم.
مربای هویج
![](/Upload/Public/Content/Images/1401/08/11/0909530538c.jpeg)
برای آماده سازی مربای هویج مواد اولیه زیر را نیاز دارید:
- یک کیلو هویج
- یک کیلو شکر
- دو پیمانه آب
- یک قاشق غذاخوری هل
- یک قاشق غذاخوری خلال پسته
- نصف پیمانه گلاب
- یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
طرز تهیه مربای هویج در منزل
- در مرحله اول هویج ها را به خوبی بشویید و پوست آن ها را جدا کنید سپس به صورت رنده شده در بیاورید.
- درون یک قابلمه هویج رنده شده را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از 5 دقیقه تفت دادن هویج، به آن آب را اضافه کنید و اجازه دهید به نقطه جوش برسد.
- شکر را به محتویات خود اضافه کنید و آرام آرام مواد را هم بزنید تا به خوبی شکر در آن حل شود. در زمان رسیدن به نقطه جوش، کف روی شربت را جمع کنید.
- اگر کف روی قابلمه را دور نریزید در پایان مربای شما شفافیت لازم را نخواهد داشت. یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار دهید و اجازه دهید مربا به خوبی بپزد.
![](/Upload/Public/Content/Images/1401/08/11/0909530628f.jpeg)
- بعد از دو ساعت هل را به همراه گلاب و زعفران دم کرده و پسته به قابلمه خود اضافه نمایید و مجدد درب قابلمه را بگذارید تا 30 دقیقه دیگر مربا روی حرارت بماند.
- زیر قابلمه را بعد از سپری شدن این زمان خاموش نمایید و اجازه دهید مربا سرد شود سپس آن را درون شیشه های درب دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
مربای آلبالو
برای آماده سازی مربای آلبالو به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- یک کیلوگرم البالو
- یک کیلو گرم شکر
- یک قاشق مرباخوری وانیل
- یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
توجه داشته باشید معمولا از مربای آلبالو و انجیر در انواع دسر های ایرانی برای تزیین استفاده می کنند. طرز تهیه مربای انجیر را می توانید در مجله اسنپ اکسپرس آموزش ببینید و تا کنار ساخت مربای آلبالو بتوانید کیک و کلوچه های لذیذی نیز از ترکیب این دو مربا تهیه نمایید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1401/08/11/0909530698p.jpeg)
طرز تهیه مربای آلبالوی خانگی
- در مرحله اول باید هسته های آلبالو جدا شود سپس درون یک قابلمه آلبالو ها را بریزید و به صورت لایه لایه روی هر مقدار آلبالو کمی شکر بپاشید.
- آب جوش سرد شده را به قابلمه خود اضافه کنید و اجازه دهید برای 24 ساعت آلبالو ها درون آن بماند.
- بعد از سپری شدن این زمان، قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
- بعد از جوش آمدن محتوای درون قابلمه، کف روی آن را جمع کنید و دور بریزید تا مربای شما شفاف شود.
- زیر قابلمه را حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برای 30 دقیقه مربا بپزد.
- بعد از سپری شدن این زمان آلبالو ها را از داخل قابلمه خارج کنید و اجازه دهید شربت مربا همچنان روی حرارت بماند تا حالت کشدار به خود بگیرد.
- در آخرین مراحل پخت مقداری آبلیمو و وانیل نیز به آن اضافه کنید. بعد از اینکه مربا خنک شد، شربت را به همراه آلبالو درون ظرف های شیشه ای در بسته قرار دهید و درون یخچال آن را نگهداری کنید.
منبع: مجله اسنپ اکسپرس