شربت بهارنارنج (بهارنارنج+سنبل الطیب+گلاب+زعفران+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E.، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، اسیدفولیک، فلاونوئیدها، مس، قندساکاروز، فراکتوز، گلوکز، فورانوکومارین، سلنیوم، اسیدآمینه تریپتوفان و ... است.
این شربت نشاط آور بوده، تپش نامنظم قلب را برطرف کرده و برای کودکان بیش فعال و رفع وسواس فکری و عملی مفید است.
بیشتربخوانید:
این شربت به علت دارا بودن انواع ویتامینها از جمله A، B، C، E، D. و سایر املاح معدنی مفید موجب تقویت و جوان سازی پوست و مو شده و از پیری زودرس و چین و چروک پیشگیری میکند.
مصرف این شربت برای رفع هیجانات عصبی، سردردهای میگرنی و آرامش ذهن مفید است؛ همچنین موجب رفع بی خوابی و تشویش و اضطراب میشود.
شربت بهارنارنج به علت دارا بودن ویتامینهای A، E. و C. و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، لذا سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از آن در مقابل انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
تقویت سیستم قلبی عروقی و پیشگیری از تپش نامنظم قلب، کنترل قند، فشار و چربی خون، رفع نفخ و باد معده، رفع قولنجهای عصبی، دلشوره، سکسکه و سرگیجه از دیگر خواص این شربت است.
شربت بهارنارنج تاثیر چشمگیری در رفع اختلالات کم توجهی و مهار بیش فعالی کودکان دارد.
بیشتربخوانید:
این شربت باعث کنترل تشنج، افزایش اشتها، کاهش شدت علائم یائسگی از قبیل: گرگرفتگی، رفع سندروم پای بی قرار، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون میشود.
از دیگر خواص این شربت تاثیر چشمگیر آن در رفع اختلالاتی ازقبیل وسواس فکری و عملی، رفع کم خونی، سرفه و مشکلات تنفسی از جمله آسم است.
وجود اسیدآمینه تریپتوفان در این شربت موجب ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش شده و باعث نشاط آوری و مقابله با استرس، اضطراب و افسردگی میشود.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته همچنین این شربت سندروم دوران پیش از قاعدگی (PMS) را درمان میکند.
مصرف شربت بهارنارنج برای زنان باردار ممنوع است و افرادی که از داروهای آرامبخش و ضدافسردگی استفاده میکنند نباید همزمان از این شربت مصرف کنند؛ زیرا تاثیر دارو را بیشتر میکند؛ بنابراین باید بین مصرف داروهای شیمیایی و شربت بهارنارنج 2 تا 3 ساعت فاصله باشد.
از این شربت میتوان چهار لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
مواد لازم شربت بهارنارنج (2 لیتر)
عرق بهارنارنج یک لیتر، گیاه خشک بهارنارنج 50 گرم، عرق سنبل الطیب نیم لیتر، گلاب نیم لیتر، زعفران 2 تا 4 گرم، عسل نیم کیلو.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه شربت بهارنارنج:
عرقیجات را با هم ترکیب میکنیم. گیاه خشک بهارنارنج را نیم کوب کرده و داخل عرقیجات میریزیم.
اجازه میدهیم 4 تا 5 ساعت بماند، سپس 5 تا 10 دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم، وقتی حرارت متعادل و در حدود 50 درجه سانتی گراد شد آن را صاف میکنیم، زعفران پودر شده را با عسل ترکیب کرده و به شربت اضافه میکنیم. شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
طرز تهیه یک لیوان شربت بهارنارنج
برای تهیه یک لیوان از این شربت 3 تا 4 قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم. شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای استفاده از این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده از آب خنک و چند تکه یخ استفاده میکنیم.