آش یکی از غذاهای سنتی، پر طرفدار و خوشمزه ایرانی می باشد که در اکثر شهر های ایران مخصوصا روستا ها زیاد تهیه می شود. اصلیت آش سیرابی به یزد، اصفحان، اراک و ملایر بر می گردد. آش سیرابی به دلیل داشتن سیرابی خواص بسیار زیاد و باورنکردنی دارد که با خورد مرتب آن برای مثال یک بار در هفته دارای بسیاری ویتامین های مفید و … می شود. در این مطلب طرز تهیه آش سیرابی، یکی از آش های معروف با خاصیت های زیاد قرار گرفته است.
طرز تهیه آش سیرابی نه خیلی سخت و نه خیلی آسون می باشد که می توانید در خانه تهیه کنید. برای تهیه این آش نیاز به مواد اولیه ای مانند نخود، لوبیا، کشک، سیر و پیاز و همچنین مواد دیگری دارید. از سیر برای خوشمزه و خوش عطر بودن آش استفاده می کنند.
مواد لازم
- سیرابی: 1 دسته کوچک
- سیر: 2 حبه
- پیاز: 2 عدد
- نخود: 1 پیمانه
- کشک: 1 پیمانه
- لوبیا چیتی: 1 پیمانه
- عدس: 1 پیمانه
- جو پوست کنده: 2 پیمانه
- نعناع خشک: 1 قاشق غذا خوری
- چوب دارچین: 1 تکه
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- زرد چوبه و پودر سیر: به مقدار لازم
- پیاز داغ برای تزئین(به دلخواه): به مقدار لازم
طرز تهیه آش سیرابی مفید و مقوی
ابتدا برای تهیه آش سیرابی باید نخود و دیگر حبوبات را از شب قبل خیس کنید و در حین خیس خوردن چندین بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شوند. در ادامه سیرابی ها رابه خوبی تمیز شسته و با چاقو آن را تکه کنید.
یک قابلمه مناسب بردارید و کمی آن 1/4 آن را آب کنید و سیرابی را به همراه 1 تکه چوب دارچین، 1 عدد پیاز و 2 حبه قند درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا سیرابی ها کاملا پخته شوند. این کار ممکن است 4 الی 5 ساعت طول بکشد.
حبوبات( نخود و لوبیا) را بعد از خیساندن آبکش کرده و بعد از آبکشی حبوبات را به قابلمه بی افزایید. سپس جو را با مقداری آب در یک قابلمه دیگر بریزید و در حین پخت بعد از گذشت چند دقیقه عدس را هم بی افزایید.
زمانی که نخود و لوبیا پخته شدن آن هارا نیز به جو و عدس اضافه کنید. در ادامه سیرابی را صاف کنید و مقداری از آب آن و خود سیرابی را به مواد آش ( مخلوط لوبیا، نخود و …) اضافه کنید و حرارت را کم بنمایید تا سیرابی جا بیفتد.
حالا یک تابه مناسب بردارید و 1 عدد پیاز باقی مانده را خلالی خرد کرده. به مقدار لازم روغن درون تابه بریزید و پیاز ها را تا زمانی که طلایی رنگ شوند به همراه مقداری از ادویه تفت دهید. در آخر زمانی که پیاز طلایی رنگ شد، نعناع خشک را بی افزایید و مخلوط کنید.
در مرحله آخر مخلوط پیاز داغ را به همراه کشک و فلفل سیاه به آش بی افزایید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. طعم آش سیرابی خوشمزه را بچشید و اگر نیازی به ادویه بود اضافه کنید تا زمانی که آش خوشمزه تر شود. بگذارید به مدت 20 دقیه آش بچوشد و در حین پخت آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
این آش بسیار مقوی است و برای تزئین آن می توان از پیاز داغ و سبزی خرد شده تازه استفاده کرد. اگر علاقمند به مشاهده و تهیه انواع آش و سوپ هستید بر روی لینک قرار داده شده کلیک کنید.