نان های سنتی و محلی از محبوب ترین نان هایی هستند که شما می توانید در این بخش با طرز تهیه نان کاکولی که یکی از انواع آن می باشد، آشنا شوید. این نان بسیار خوشمزه و عالی است.
تهیه انواعی از نان های خانگی و سنتی کار بسیار ساده ای است. شما می توانید در لینک با طرز تهیه نان ماستی و نان ریحان آشنا شوید و دستور پخت این نان ها را مطالعه کنید.
مواد اولیه:
- آرد نان: به میزان لازم
- خمیر مایه فوری: 1 قاشق غذاخوری
- شیر: 1 پیمانه
- تخم مرغ: 1 عدد
- شکر: 1/2 پیمانه
- مغز گردو: 1/4 پیمانه
- روغن مایع: 1/2 پیمانه
- کشمش: 1/2 پیمانه
- زعفران دم شده: 1 قاشق چای خوری
- نمک: 1/4 قاشق چای خوری
- زردچوبه: 1 قاشق چای خوری
- زیره سیاه: 1 قاشق چای خوری
- سیاه دانه: 1 قاشق چای خوری
- رازیانه: 1 قاشق چای خوری
مواد رومال:
- تخم مرغ: 1 عدد
- کنجد سیاه و سفید: به میزان لازم
- زعفران دم شده: به میزان لازم
طرز تهیه نان کاکولی:
برای داشتن یک نان خوشمزه با این ترکیب فوق العاده و خوشمزه باید ابتدا مغز گردوها را به وسیله دستگاه خرد کنید. تابه ای را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن درون آن بریزید. حالا کمی زردچوبه اضافه کرده و تفت دهید. گردوها را به همراه روغن و زردچوبه ها به آرامی روی حرارت کم تفت بدهید.
حالا باید مقداری زغفران دم شده به آن اضافه کرده و اندکی هم شیر اضافه کنید. در ادامه باید تخم مرغ ها را درون کاسه ای شکسته و مقداری روغن مایع، کشمش، رازیانه، گردو، خمیر مایه فوری، شکر، سیاه دانه را به تخم مرغ های زده شده اضافه کرده و بعد از اینکه مواد یکدست شد به ترکیب شیر اضافه نمایید.
مواد شیر را مجدد هم زده تا به خوبی مخلوط شوند. نمک و آرد را به خوبی الک کرده و بعد به ترکیب شیر اضافه کرده حالا باید خمیر را مقداری ورز دهید تا لطیف و نرم شود. بعد از اینکه خمیر میان ظرف جمع شد، باید آن را به خوبی ورز داده و روی یک سطح صاف پهن کنید.
بهتر است خمیر را چند ساعتی استراحت دهید و روی آن یک سلفون بپیچید. این خمیر در دمای محیط و در حالت استراحت دو برابر می شود. خمیر را مجدد ورز داده و به اندازه 150 گرم جدا کنید. با استفاده از یک وردنه سطح خمیر را صاف کرده و فر را در این مدت در دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید.
در این مرحله از طرز تهیه نان کاکولی مواد رومال را آماده نمایید. زعفران دم کرده را هم به ترکیب تخم مرغ اضافه کرده و با چنگال خوب باز کنید. روی سطح خمیر را با انگشت خود طرح دهید. با یک برس روی خمیرها را رومال کنید.
مقداری کنجد سیاه و سفید هم روی خمیرها بریزید. خمیرها را با فاصله در سطح سینی قرار دهید و بهتر است تا زیر آن کاغذ روغنی بگذارید. این نان را می توانید برای میان وعده های مختلفی تهیه کنید و از ان لذت ببرید. تهیه این نان با شیوه های مختلفی است که شما در این بخش با برخی از آن ها آشنا شدید.