رئیس اتحادیه طباخان تهران بیان کرد: کمبود عرضه باعث افزایش نجومی قیمت کله پاچه شده است و این موضوع بر میزان تقاضای مردم هم تاثیر گذاشته و در حال حاضر مردم کمتر کله پاچه میخورند.
به گزارش همشهری؛ مصرف کله پاچه در فصل سرد طرفدار بیشتری دارد. موضوعی که رئیس اتحادیه طباخان تهران هم به آن اشاره میکند.
عبدالرضا احمدیانفر بیان کرد: با ورود به فصل سرما معمولا تقاضا برای مصرف کله پاچه افزایش مییابد اما ما در عرضه این غذا با مشکلاتی مواجه هستیم.
احمدیانفر ادامه داد: یکی از مشکلات بزرگ ما، کمبود کله به دلیل کاهش کشتار گوسفند در داخل کشور است که باعث شده قیمت کله پاچه به صورت نجومی بالا برود. البته ما در این زمینه از اتاق اصناف درخواست کردهایم که اگر امکان دارد واردات آلایش گوسفندی صورت بگیرد و اگر این امکان نیست از جهاد کشاورزی درخواست واردات دام زنده را داشته باشند.
رئیس اتحادیه طباخان تهران افزود: در حال حاضر ما شاهد واردات گوشت به کشور هستیم اما با توجه به تقاضای بالا برای مصرف آلایش دامی در ایران، درخواست ما این است که دام زنده وارد و در داخل کشتار شود تا علاوه بر گوشت، ما بتوانیم از آلایش آن هم استفاده کنیم و به تقاضای مردم پاسخ دهیم.
احمدیانفر با بیان اینکه افزایش عرضه میتواند قیمت کله پاچه را پایین بیاورد، گفت: گرانی بر میزان تقاضای مردم تاثیر گذاشته و هرچند در فصل سرما اوضاع صنف ما بهتر میشود اما میزان مصرف در مقایسه با قبل کاهش یافته و در حال حاضر مردم کمتر کله پاچه میخورند.
در حال حاضر، طبق نرخنامه میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران، نیم دست کله پاچه خام گوسفندی 280 هزار تومان است. قیمت هر دست کله پاچه در قصابیهای تهران هم بین 450 تا 500 هزار تومان است که این قیمت در سوپرهای گوشت آنلاین به 600 تا 690 هزار تومان افزایش مییابد.
رئیس اتحادیه طباخان تهران در واکنش به این قیمتها گفت: قیمت قصابیها منطقی است چون همانطور که اشاره شد کاهش عرضه در افزایش قیمتها نقش داشته است اما متاسفانه فروشگاههای آنلاین از شرایط موجود سوءاستفاده کرده و گرانفروشی میکنند که ما از سازمان بازرسی تقاضا داریم با آنها برخورد کند.
یک پرس کله پاچه چند؟
قیمتهایی که در بالا عنوان شد، قیمت کله پاچه خام است و یک دست کامل کله پاچه در کلهپزیها بین 700 تا 785 هزار تومان است.
در طباخیهای شهر تهران، یک پرس آبگوشت ساده 20 هزار تومان، آبگوشت ساده با مغز 50 تا 85 هزار تومان، یک پرس سیراب شیردان 100 تا 125 هزار تومان، یک دست کامل سیراب شیردان 200 هزار تا 250 تومان، پاچه جفتی 100 هزار تومان، زبان 130 تا 150 هزار تومان، مغز یک عدد 100 تا 130 هزار تومان، آب مغز 55 هزار تومان، یک پرس گوشت 110 تا 150 هزار تومان و یک عدد چشم 30 تا 35 هزار تومان است. قیمت نان سنگک هم 5 تا 9 هزار تومان است