با این حال، با افزایش توجه به اهمیت تغذیه و حجم اطلاعاتی در مورد اینکه چه چیزی “سالم” تلقی میشود، باورهای غلطی در مورد اینکه میوه دارای شکر و قند مضر است وجود دارد. در ادامه، به بررسی مزایای میوه و چگونگی انتخاب بهترین و دوری از میوه های مضر برای کم کاری تیروئید میپردازیم.
فواید و ارزش غذایی میوه
به گزارش تیراد، هیچ شکی نیست که میوههای تازه، سالم هستند. مصرف میوه به کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا، سرطان و دیابت کمک میکند و سلامت دستگاه گوارش و چشم را بهبود میبخشد. مصرف به اندازه میوه همچنین میتواند در مدیریت وزن مفید باشد.
طبق راهنمای رژیم غذایی برای افراد آمریکایی در سالهای 2020-2025، برای یک رژیم غذایی متعادل، تقریباً نیمی از هر بشقاب باید شامل میوههای تازه و سبزیجات متنوع باشد. متاسفانه، تقریباً 80٪ از جمعیت آمریکا این هدف روزانه را نمیتوانند برآورده کنند و رژیم غذایی آنها کمبود مواد مغذی ضروری از جمله پتاسیم و آنتیاکسیدانها را دارد.
میوه حاوی مقادیر کافی از مواد معدنی پتاسیم است که برای عملکرد صحیح کلیهها و قلب، انقباض عضلات و انتقال عصبی لازم است. پتاسیم به راحتی در موز، آووکادو و میوههای خشک مانند زردآلو، آلو و کشمش یافت میشود.
میوهها مجموعهای از مواد مغذی مفید از جمله آنتیاکسیدانها، پری بیوتیکها، فیتواستروژنها، الکترولیتها، فیتوشیمیاییها و عوامل ضد التهاب را برای سلامتی انسان فراهم میکنند. همه این مواد مغذی برای بدن ما به ویژه افرادی که بیماریهای پیشزمینه ای مانند بیماری تیروئید دارند، مفید هستند.
میزان قند موجود در میوه
همه ما میدانیم که میوه میتواند بخشی از یک رژیم غذایی دارای مواد مغذی باشد، اما سوال بزرگ این است: در مورد مقدار قند موجود در میوه چه میتوان گفت؟ آیا قند موجود در میوه برای شما ضرر دارد؟
قند یک نوع کربوهیدرات است و به معنای این است که به بدن ما انرژی حیاتی میدهد. قندهای موجود در میوه شامل فروکتوز، ساکاروز و گالاکتوز هستند، که به عنوان مونوساکاریدها دستهبندی میشوند. قندهای طبیعی موجود در میوهها در بدن به همین ترتیب متابولیزه میشوند.
تفاوت در نحوه متابولیسم آنهاست. به عنوان مثال، فروکتوز قند اصلی موجود در میوه است و میزان قند خون و انسولین را به طور قابل توجهی افزایش نمیدهد. همچنین میوه حاوی فیبر است که سرعت هضم و آزادسازی قند را کند میکند.
موادغذایی که شامل قندهای تصفیه شده، مانند کوکیها، آبنبات یا نوشیدنیهای گازدار شیرین هستند، معمولا حاوی مقدار فیبر کمی هستند و یا اصلا فیبر ندارند. منبع قند به سرعت وارد جریان خون میشود و سطح قند خون را افزایش میدهد و «قند بالا» را ایجاد میکند.
درک شاخص گلیسمی
یکی از کلیدهای انتخاب میوههای سالم، شاخص گلیسمی است. شاخص گلیسمی یک سیستم امتیازدهی برای تمام غذاهایی که شامل کربوهیدرات هستند، مانند میوهها، سبزیجات، محصولات لبنی و محصولات غله میباشد.
بر اساس رتبهبندی هر غذا، این شاخص نشان میدهد که هر غذا زمانی که به تنهایی مصرف میشود با چه سرعتی بر سطح قند خون شما تاثیر میگذارد.
این غذاها بر اساس یک مقیاس از 0 تا 100 رتبهبندی میشوند. هر چه این عدد به 100 نزدیکتر باشد، تأثیر یک غذای خاص بر میزان قند خون بیشتر است. بطورکلی، میوهها نرخ گلیسمی کمتری نسبت به محصولات لبنی، غلات و شکر فراوری شده دارند.
میوههای گرمسیری مانند انبه، پاپایا و آناناس رتبه بالاتری در شاخص گلیسمی دارند. میوههایی مانند بلوبری، توتفرنگی، تمشک، توت سفید، پرتقال، سیب و گلابی رتبه پایینتری در مقیاس گلیسمی دارند.
شما میتوانید برای کاهش مصرف قند و التهاب، میوههایی که رتبه گلیسمی کمتری دارند را انتخاب کنید. وبسایت شاخص گلیسمی یک جدول مفید از بیشتر میوهها دارد.
میوه و فیبر
بیش از 90 درصد از زنان و 97 درصد از مردان نیز سطوح توصیه شده مصرف فیبر غذایی را برآورده نمیکنند. میوه یک راه خوب و خوشمزه برای افزایش مصرف فیبر و رسیدن به اهداف روزانه است.
آووکادو، تمشک، گلابی، سیب (با پوست)، پرتقال و توت فرنگی همگی میوههایی سرشار از فیبر غذایی هستند. وبسایت MyFoodData فهرست مفیدی از میوههایی دارد که دارای بالاترین مقدار فیبر هستند.
بهترین میوه برای کم کاری تیروئید چیست؟
همه میوه ها ارزش غذایی دارند. وقتی مشکل تیروئید دارید، تصمیمگیری در مورد بهترین میوهها در نهایت به اهداف خاص شما بستگی دارد. اگر وزن نرمال و سطح قند خون طبیعی دارید و سطح هورمون تیروئید شما به خوبی کنترل میشود، ممکن است بخواهید میوههایی را انتخاب کنید که حاوی بیشترین مقدار فیبر و مواد مغذی هستند.
اگر افزایش وزن دارید، سعی در کاهش وزن دارید، میزان قند خونتان بالا است، دارای بیماری خودایمنی هستید و یا التهاب دارید، بهتر است میوههایی با فیبر بالا و گلیسمی پایین را به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم خود انتخاب کنید. همچنین باید از مصرف بیشازحد میوه با شاخص گلیسمی بالا اجتناب کنید.