مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با بیان اینکه قیمت دام سبک زنده در بازار کیلویی240 تا 255 هزار تومان است، گفت: اینکه گوشت با قیمت 600 تا 700 هزار تومان در برخی مغازهها به فروش می رسد سودجویی در بازار مصرف است.
افشین صدر دادرس در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس رصد روز گذشته از میادین دام، میانگین قیمت دام زنده کیلویی 240 تا 255 هزار تومان است، گفت: خرید و فروش دام در میادین انجام میشود، عرضه نیز مناسب است و رکودی در بازار نیست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دام به میزان کافی در کشور وجود دارد یا خیر؟ گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به شدت کاهش یافته و در 10 ماهه 1402 بر اساس آمار کشتار دام در کشتارگاه های رسمی مرکز آمار ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران و احتساب 30 درصد کشتار غیر رسمی به حدود 7.1 کیلو رسیده است. برای این میزان سرانه، کمبود دام نداریم اما اگر بخواهیم سرانه مصرف را از 7.1 کیلو به 12 کیلو یعنی عددی که چندسال پیش بود برسانیم قطعا باید شرایط تولید تغییر کند، زیرا دام کم است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد:بعد از حذف ارز ترجیحی هزینههای تولید از جمله قیمت نهادههای دامی، دارو و واکسن، حمل و نقل و ... به شدت افزایش یافت که نتیجه آن بالا رفتن قیمت تمام شده تولید بود، مقصر این افزایش هزینه تولید دامدار نیست بنابراین از عدالت به دور است که تولیدکننده از این بابت سرزنش شود.
وی در ادامه گفت: با توجه به قیمت دام زنده در میادین دام و حداقل 45 درصد ضریب تبدیل، قیمت لاشه درب کشتارگاه حدود 530 هزارتومان برآورد می شود که این لاشه با احتساب هزینه حمل، سود مغازه و افت در مغازههای خرده فروشی قیمت می خورد و به فروش میرسد.
دادرس در پایان گفت: اینکه گوشت با قیمت 600 تا 700 هزارتومان در مغازهها به فروش می رسد سودجویی در بازار مصرف است. باید برای آن راهکاری پیدا کرد. ولی میتوان گفت که افزایش واردات راهکار مناسبی نیست و تجربه 11 ماهه گذشته نشان داده که تاثیر چندانی در تنظیم یا حتی تعدیل بازار نداشته است.