ماهان شبکه ایرانیان

۵ منبع غنی ویتامین B ۱۲ برای کاهش خستگی

در ادامه این مطلب به ۵ منبع غذایی ارزشمند این ویتامین اشاره خواهیم کرد.

ویتامین B 12 یکی از ویتامین‌های ضروری برای بدن است که در بدن تولید نمی‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به اینکه ویتامین B 12 در کمک به سلول‌ها برای محافظت از عصب‌ها واقعا نقش حیاتی و مهمی بر عهده دارد، همه ما باید با بهترین منابع ویتامین B 12 آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم به ارتقای سلامت و تندرستی‌مان کمک کنیم.

در ادامه این مطلب به 5 منبع غذایی ارزشمند این ویتامین اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:

1. گوشت گوساله

گوشت گوساله حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B 12 است. برای مثال، هر 190 گرم از گوشت گوساله حدود 11 میکروگرم ویتامین B 12 به بدن می‌رساند که مقدار قابل توجهی محسوب می‌شود. البته مواد مغذی دیگری هم در گوشت گوساله وجود دارند که همگی برای سلامتی مفید هستند.

درواقع، گوشت گوساله نه‌تن‌ها منبع خوبی برای دریافت پروتئین محسوب می‌شود که برای استخوان‌ها، عضله‌ها و سلامت عمومی سلول‌ها ضروری است بلکه املاح خاصی مثل آهن، زینک (روی) و سلنیوم را هم به بدن می‌رساند.

2. شیر

شما با مصرف شیر و دیگر محصولات لبنی مانند ماست و پنیر می‌توانید مقادیر خوبی از ویتامین B 12 را به بدن برسانید. هر یک لیوان از شیر کامل یا پرچرب حدود 1.1 میکروگرم ویتامین B 12 دارد. با توجه به اینکه مقادیر زیادی از مواد مغذی دیگری مانند کلسیم هم در شیر و دیگر محصولات لبنی یافت می‌شوند، استفاده روزانه از این مواد غذایی می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سلامت ما داشته باشد.

3. تخم‌مرغ

تخم‌مرغ یکی از بهترین منابع پروتئینی محسوب می‌شود، در حالی که یکی از منابع کلیدی برای دریافت ویتامین B 12 نیز هست. درواقع، هر عدد تخم‌مرغ حدود 1.4 میکروگرم ویتامین B 12 دارد. بنابراین، خوردن 2 عدد تخم‌مرغ در وعده صبحانه می‌تواند به تامین ویتامین B 12 روزانه بدن کمک کند.

مواد مغذی مهم دیگری هم در تخم‌مرغ وجود دارند؛ ویتامین D که برای سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و عضله‌ها ضروری است، سلنیوم و همچنین کولین. ماده کولین به متابولیسم طبیعی چربی و عملکرد مطلوب کبد کمک می‌رساند.

4. ماهی سالمون و قزل‌آلا

ماهی‌های چرب مانند سالمون و قزل‌آلا جزو بهترین منابع برای دریافت ویتامین B 12 هستند. هر 100 گرم از این ماهی‌ها حدود 4.15 میکروگرم ویتامین B 12 دارد. ماهی‌های ساردین و خال‌مخالی هم گزینه‌های خوبی برای دریافت این ویتامین هستند. ماهی سالمون و قزل‌آلا در گروه ماهی‌های چرب قرار می‌گیرند و درنتیجه مقادیر بالایی از اسید‌های چرب امگا-3 را هم وارد بدن می‌کنند که اهمیت ویژه‌ای برای سلامت قلب و مغز دارند.

5. جگر و قلوه

جگر و قلوه گوساله یا گوسفند جزو غذا‌های همه‌پسند نیستند، اما یکی از بهترین منابع غذایی برای دریافت ویتامین B 12 محسوب می‌شوند. در واقع، هر 100 گرم از جگر یا قلوه حدود 85.7 میکروگرم ویتامین B 12 دارد که مقدار بسیار زیادی است.

وجود آهن در جگر و قلوه هم به کاهش احساس خستگی کمک می‌کند، درحالی که ویتامین A نهفته در آن‌ها برای ارتقای سلامت بینایی مفید است. البته خانم‌های باردار باید از خوردن این غذا‌ها خودداری کنند، زیرا ویتامین A موجود در آن‌ها می‌تواند برای جنین مضر باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان