شناسه : ۲۸۴۵۸۰۹ - چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۱۸
به این ۸ دلیل روزی یک لیوان شیر بخورید
شیر به دلیل محتوای بالای ویتامین و چندین مزیت سلامتی دیگر، یکی از پایههای اصلی در بسیاری از رژیمهای غذایی بوده و به طور ویژه توصیه به خوردن آن در وعده صبحگاهی میشد. امروزه نیز بسیاری شیر را همراه با غلات صبحانه، با قهوه و کاکائو میخورند.
به نظر میرسد ما از میزان ویتامینها و مواد معدنی که یک لیوان شیر 250 میلی لیتری دارد، به طور دقیق آگاهی نداشته باشیم. به گزارش تایمز آف ایندیا، در این مطلب به فهرستی از تمام ویتامینها و مواد معدنی موجود در این غذای روزانه فوق العاده سالم اشاره کردهایم.
به گزارش خبر آنلاین، برای سلامت استخوان بسیار مهم است. ویتامین D به بدن کمک میکند تا کلسیم را جذب کند و اطمینان حاصل شود که استخوانهای ما قوی و سالم میمانند. طبق مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، مصرف کافی ویتامین D با کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی در افراد مسن مرتبط است.
کلسیم: شاید شناخته شدهترین ماده مغذی موجود در شیر کلسیم باشد. یک وعده 250 میلی لیتری شیر حاوی حدود 300 میلی گرم کلسیم است که تقریبا 30 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان است. کلسیم برای رشد و حفظ استخوانها و دندانهای قوی ضروری است. مؤسسه ملی سلامت هند تاکید میکند که کلسیم همچنین در عملکرد ماهیچهها، سیگنال دهی عصبی و سلامت قلب نقش دارد.
ویتامین B 12: شیر همچنین منبع عالی ویتامین B 12 است که حدود 1.2 میکروگرم از این ویتامین را در هر وعده 250 میلی لیتری فراهم میکند که 50 درصد از مصرف روزانه توصیه شده است. ویتامین B 12 برای حفظ سلولهای عصبی سالم و تولید DNA حیاتی است. همچنین نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی مگالوبلاستیک دارد که میتواند افراد را خسته و ضعیف کند. تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان میدهد که سطح کافی ویتامین B 12 برای تولید انرژی و سلامت مغز بسیار مهم است.
ریبوفلاوین ویتامین (B 2): این ویتامین یکی دیگر از مواد مغذی مهم دیگر در شیر است که حدود 0.4 میلی گرم از ریبوفلاوین یا ویتامین B 2در هر وعده 250 میلی لیتری ارائه میشود. این حدود 30 درصد از نیاز روزانه بدن را تامین میکند. ریبوفلاوین به تبدیل غذا به انرژی کمک کرده و آن را برای فرآیندهای متابولیک ضروری میکند. همچنین از سلامت پوست و تولید گلبولهای قرمز حمایت میکند. مجله تغذیه نشان میدهد که ریبوفلاوین برای رشد و سلامت کلی بسیار حیاتی است.
فسفر: این ماده به همراه کلسیم درساختن استخوانها و دندانهای قوی موءثر است. یک لیوان شیر 250 میلیلیتری حاوی تقریبا 250 میلیگرم فسفر است که 20 درصد از نیاز روزانه توصیه شده را تامین میکند. فراتر از سلامت استخوانها، فسفر برای تولید ATP) آدنوزین تری فسفات (و برای حفظ تعادل اسید و باز در بدن مهم است.
پتاسیم: پتاسیم یکی دیگر از مواد معدنی مهم در شیر است که 250 میلیلیتر آن حدود 380 میلیگرم یا 8 درصد از ارزش روزانه شیر را تامین میکند. پتاسیم برای حفظ سطح فشار خون سالم، کاهش خطر سکته مغزی و حمایت از عملکرد عضلانی ضروری است. انجمن قلب آمریکا بر اهمیت پتاسیم در مقابله با اثرات نامطلوب سدیم و حفظ سلامت قلب و عروق تاکید دارد.
ویتامین A: یک لیوان 250 میلی لیتری شیر حدود 150 میکروگرم ویتامین A را فراهم میکند که حدود 20 درصد از نیاز روزانه توصیه شده را تشکیل میدهد. ویتامین A برای بینایی خوب، سیستم ایمنی سالم و عملکرد مناسب قلب، ریهها و کلیهها ضروری است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) خاطرنشان میکند که ویتامین A برای حفظ سلامت پوست و غشاهای مخاطی که به عنوان مانعی در برابر عفونتها عمل میکنند، حیاتی است.
منیزیم: شیر همچنین حاوی حدود 24 میلی گرم منیزیم در هر 250 میلی لیتر است. منیزیم در بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن، از جمله سنتز پروتئین، عملکرد عضلانی و عصبی، کنترل قند خون و تنظیم فشار خون نقش دارد.